Нокаут unplugged @ Club Colosseum, 07.09.2011

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Класичен македонски синдром...

Толку ли сте глупи мме да не очекувавте столчиња во Колосеум и иста анплагт како тој од пред 4 години.
Во старт се знаеше дека ке биде свирка, и тоа една од најдобрите што сме ги имале тука.
Од изборот на гостите, до песните се им беше цакум пакум...

Ама вие сте пицајзли тешки сте влегле у филм дека идете во дискотека, а очекувате Royal Albert Hall и Стинг на сцена...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Комплетно ќе се сложам и ќе додадам уште нешто.
Кога се најавува "unplugged" треба и да се прави "unplugged", некој ќе рече местото не е за таков концерт а јас ќе речам може и тоа како добро да се изведе со столчиња и слично.
Не ми е јасно и се прашувам:
дали пресуди мак. менталитет за поголема заработувачка па се пушташе толку луѓе колку што немаше воздух за дишење?
дали е дело на менаџерскиот тим зад Нокаут или е нешто друго во прашање?

Во однос на најавата пред и она што се случи сум тотално разочаран. Не би го дефинирал нити како концерт од причина што беше само една многу добра свирка со викање, урлање, дерење и се останато и неможеше да се слушне вистинското од песните со таков аранжман.

П.С.
Секоја чест за одсвиреното, за тоа што се решија на вакво нешто највеќе од причина што мак. публика е гладна за добра и квалитетна македонска музика. Очекувам вистински "unplugged" концерт во секоја смисла на зборот па и до 2К да е карта да не жалам ако биде ко што било пред 4-5 год.
Извини, од која планета си ти момак?
Што си помисли коа прочита КОЛОСЕУМ?

Мислам, едно е нешто да не ти ги исполни очекувањата, друго е да е срање, а сасвим трето е тебе очекувањата да ти се срање.
А мене ми мириса на третово.
Како може да очекуваш АНПЛАГД (во права смисла на зборот, како што беше во универазлна) во КОЛОСЕУМ?
И како очекуваш да нема гужва кога најавија дека ради преголема заинтресираност ќе се одржат два концерти еден по друг?
Што очекуваше ти? Да седиме у круг и да слушаме гитари и усни хармоничиња?
Или очекуваше во Колосеум да донесат право пијано?

Самата локација КОЛОСЕУМ збори сама за себе.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Извини, од која планета си ти момак?
Што си помисли коа прочита КОЛОСЕУМ?

Мислам, едно е нешто да не ти ги исполни очекувањата, друго е да е срање, а сасвим трето е тебе очекувањата да ти се срање.
А мене ми мириса на третово.
Како може да очекуваш АНПЛАГД (во права смисла на зборот, како што беше во универазлна) во КОЛОСЕУМ?
И како очекуваш да нема гужва кога најавија дека ради преголема заинтресираност ќе се одржат два концерти еден по друг?
Што очекуваше ти? Да седиме у круг и да слушаме гитари и усни хармоничиња?
Или очекуваше во Колосеум да донесат право пијано?

Самата локација КОЛОСЕУМ збори сама за себе.
Прво и основно пристапот на комуникација не ти е на ниво на кое би можел да разговараш со мене. Слободно прочитај го мојот пост уште еднаш ако нешто не ти е јасно.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Прво и основно пристапот на комуникација не ти е на ниво на кое би можел да разговараш со мене. Слободно прочитај го мојот пост уште еднаш ако нешто не ти е јасно.
Све ми е јасно.
Јасно ми е и дека и кревети да ви ставеа на вас избраните што не сфативте како беше планиран концертот, пак немаше да ви е на арно.

Kajgana Shop

На врв Bottom