Државата не ти верува тебе, не е битно ти на кој веруваш.
Ме боли мене курот што не ми верува државата, за тоа си има инспекција. Ако можело така да функционира до сега не гледам причина и од сега да се прават промени.
Туку целата работа е што неспособни лиглиња се обидуваат да се заштитат од конкуренција, пошто за кур не ги бива па ќе се кријат позади некакви си лиценци.
Ако можам сам да сработам нешто не гледам логика да му давам пари на некој лигле со мкозок колку една кокошка за да ми ја заврши истата.
Се затвараат професии, шофери,таксисти,сметководители, сега и агенциите за недвижности го бараат тоа. Значи станува небитно дали те бива или не , битно е да обезбедиш 2000 евра или колку таму да платиш за “ Преобука “ и да добиеш лист хартија на кој што ќе пишува лиценциран.
По вашава малоумна логика само со завршено економски факс требало да бидат сметководители, ако нека бидат но тоа ти е сито како да си напишал.
не смееш самиот да си ја поправаш колата треба да ја однесеш кај лиценциран автомеханичар, или никој не смее да работи како водо инсталатер ако нема завршено за истото.
Па и до таа мера идат со овој дебилен закон што ако се слушаат нивните ставови и ставовите на малтене скапаните мамини и татини што го подржуваат законов, дома не би требало да смениш сијалица ако не си лиценциран електричар.
Епа ајде одиме по ред, не смееш да кречиш дома ако не си лиценциран молер, нити пак смее некој друг да ти кречи ако не е лиценциран.
Во продавница смеат да бидат продавачки само со завршено трговачко и истите да имаат лиценца.
Келнери можат да бидат само со завршено угостителско, и издадена лиценца за тоа.
Комерциалисти само со завршен економски, и лиценца.
Продавач на тезга, да биде лиценциран и прекфалификуван.
Заварувач лиценциран и дома да не смееш да уклучиш швајц апарат.
Управување на моторно возило исклучиво со поседување на лиценца покрај возачката дозвола и обука, или ако не ја поседуваш да си најмиш шофер кој што ќе те вози со твоето возило.
Дај на сите професии да се стави лиценца и кој ги ебе, нити па нешто да не смееш да поправиш доколку немаш соодветно образование, и на крајот од краиштата и така се отвараат факултети по сите села, дај и за овие да отворат по еден факултет.
На крајот ќе купам 20 кокошки бројлери ќе регистрирам сметсководствено биро и ќе тепам пара, бидејќи способноста која што се бара и е потребна за да се изврши таква работа е еднаква на способноста и умешноста на еден Бројлер.
Штета што се изнакотија лешинари во опшествово што својата неспособност се обидуваат да ја заштитат со лиценцирање.
Мизерија дојдоа деновите кога оние што не знаат вол у гз да буцнат донесуваат закони за да си ги заштитат неспсобните газови,преку формирање на бордови и управи воведување на лиценци, а во исто време и ајдучката држава те јебе со тоа што ти вели за да работиш мораш да ми платиш, КЛАСИКА РЕКЕТ.