Постарите економисти(тетките со средно во твојот случај) имаат големо искуство иако завршиле средно , тие барем работеле во големи организации каде постоело целосно сметководствено работење , нешто што ние помладите нема да го стекнеме бидејќи големи компании во МК се мал број а и никогаш не би ни се пружила шанса да се учествува во сите сектори во функционирањето на една компанија.
Добро и што правиме соп некој електро инжењер кој што води своја фирма, сакаш да кажеш тој не е способен да научи пресметки ?
Мора да има завршено економски за да може да врши пресметки и за да си ги води книгите ?
Или некој хемиски инжињер ?
--- надополнето: 12 ноември 2012 во 22:49 ---
И јас не гледам ама со законов ја затворија.
Јас сигурно нема тебе да ти пресметувам но некој друг ќе ти пресметува
.
Закон за превоз во патниот сообраќај
Член 4
Домашен превозник може да врши превоз на патници и стока во внатрешниот и меѓународниот патен сообраќај врз основа на лиценца.
Лиценцата за вршење на превоз на патници и стока во меѓународниот патен сообраќај се издава и на еден од светските јазици.
Трошоците настанати во врска со издавање на лиценците и другата потребна документација за вршење на превоз во патниот сообраќај ги сноси превозникот.
За тебе најдобро е да си се пријавиш на огласот од министерствово за здравство кај што бараат кандидат со коефициент на интелегенција поголем од 140. Гледам имаш вишок на мозок.
Не јади гомна, ми цитираш закон кој што затвара една професија за да оправдаш затварање на друга професија, шофери кој го поминале цел свет и возат 30 + години сега треба да полага за лиценца ?
Или за секој иден шофер положил, возачки испит има возачка дозвола, има меѓународна возачка дозвола, кој кур е таа влада или било кој друг да му лупа него рекет за да може он да ја работи таа работа или да му кажува ти не си подобен да ја работиш оваа работа ?
Кога се работи за шоферлук е чист рекет, нема некој кој поднел барање а да не добил лиценца, која што е непотребна, таму нема одбор од шофери кој што проценува колку е некој способен да биде шофер или таксиста.
Додека ваму одбори овластувања пичке си материне , заштита од конкуренција на неспособните.