Нов ТВ канал во Македонија

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.099
Politička partija u Makedoniji VMRO DPMNE registrovala je novu medijsku kompaniju, tvrdi portal Ohrid Sky, pozivajući se stranačke izvore. Ovaj makedonski portal potkrepljuje svoju tvrdnju informacijom da Orka Holding osniva portal Telegraf MKD po ugledu na svjetske moderne portale.

Prema ovim tvrdnjama, VMRO DPMNE će tokom ovog mjeseca pokrenuti vlastitu televiziju. Ime televizije još je nepoznato, a vlasnici novog TV kanala će biti nekoliko kompanija bliskih vladajućoj stranci u Makedoniji. HD oprema već je poručena iz inostranstva.

Na ovim projektima navodno će raditi novinari i uredniciTelevizije Sitel i Kanal 5.
Превземен текс од Teve.ba

Се извинувам поради тоа што текстов не е преведен на наш јазик :) aко ви смета тоа одма бришете го и текстов и темава :)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Превземен текс од Teve.ba

Се извинувам поради тоа што текстов не е преведен на наш јазик :) aко ви смета тоа одма бришете го и текстов и темава :)
И јас сакав ова прееска да го напишам, ама ме мрзеше :D. Сега ќе го најдам на македонски текстов. :свиркам:

Код:
Од топ партиски извори дознаваме дека ВМРО ДПМНЕ веќе почнал да регистрира нови чисти компании за медиуми.

Превземањето од Телеграф на МПМ е само дел од целата замисла.
Дознаваме дека веќе од септември ВМРО ДПМНЕ ќе создаде сопствена ТВ куќа,а досегашните СИТЕЛ и Канал-5 се пуштаат по вода од 15 октомври.
Името на Тв не се објавува но сопственици ќе бидат неколку фирми многу блиски до ВМРО ДПМНЕ.
Опремата за ХД веќе се нарачува од странство.
Спрема стратегијата на ВМРО ДПМНЕ освен Курир кој ќе биде комерцијално продаден, на лице блиско до партијата ќе бидат основани еден дневен весник,еден неделник и двата со строго десничарска уредувачка политика.
Дали е ова само знак дека ВМРО ДПМНЕ веќе се спрема за опозиција со многу мудри чекори?
Во овие проекти ќе работат новинари и уредници на Сител,Канал-5 .
Дневниот весник Вечер ,ВМРО ДПМНЕ ќе го финансира до декември.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
А што ќе има во програмата не разбирам, дали ќе биде како секоја нормална програма или ќе има само снимки од Собрание?( КАКО МТВ/Собраниски Канал)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Шо ти се гени еееј :)Отворам теорија на заговор.Наградно прашање, на кого ви заличи типот од десно (само малце покрупен замислете го)?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Снимки од собрание во хаде револуцијаааааа, резолуција де.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Снимки од собрание во хаде револуцијаааааа, резолуција де.
Ама како што читам, не ми изгледа дека ќе биде како собраниски канал, можеби ќе биде како секој нормален канал. :unsure:

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Дали тоа ке има и нанего турски серии ? :place::place:
Е шо друго. Боље шпански да има(ќе си гледам некоја мистерија/убиство), ама тоа не ми се верува. Ако е нормален канал, како секој канал, сигурно ќе има некоја турска.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Е шо друго. Боље шпански да има(ќе си гледам некоја мистерија/убиство), ама тоа не ми се верува. Ако е нормален канал, како секој канал, сигурно ќе има некоја турска.
И тоа како се бољи шпанските овие турскиве муслимани се поради тоа ги мразам, а и многу исфурстрирани се во филмови мислат којзнае што се.
А и недај боже такви серии да има барем неколку македонски канали и програми да останат чисти без тие глупости.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
И тоа како се бољи шпанските овие турскиве муслимани се поради тоа ги мразам, а и многу исфурстрирани се во филмови мислат којзнае што се.
А и недај боже такви серии да има барем неколку македонски канали и програми да останат чисти без тие глупости.
Види другар, кога беа популарни шпанските сите се буневме дека се глупави и да ги исклучат. Не послушаа и ги исклучија, ама ги пуштија турските. Е сега се буниме за турските. Ама телевизиите ги откупуваат турските зошто се поевтини и повеќе ги гледаат луѓето, зошто тогаш Триумфот на љубовта ја ставија на Сител 3- затоа што не беше гледана. Јас турските не ги сакам зошто нема мистерии како што има во шпанските, и плус во шпанските има многу добро изрежирани сцени на убиства(пукање со пиштол или газење со кола), што тоа го нема кај турските. Сега како сакам Сител да ја пушти серијата-најскапа Pablo Escobar што е супер и е многу криминална(слична на Картел). Ама тоа ќе сонувам, бидејќи оваа серија е ептен скапа и нема да ја купат зошто ја имаат сеа Езел. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom