Нов Македонски филм: До балчак - Приказна од дивиот исток

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.127
meanwhile филмот е најавен за отворањето на Браќа Манаки..

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Режија: Столе Попов
Сценарио: Горан Стефановски

Тереза Инти Шрај
Крсто Сашко Коцев
Фиља Мартин Јордановски
Музафер Тони Михајловски
Ана Искра Ветерова
Боро Сенко Велинов
Богдан Мики Манојловиќ
Агент Никола Којо
Цветко Никола Ристановски
Шише Драган Спасов-Дац
Кавал Гораст Цветковски

Веб сајт
Трејлер

Композиција; аранжман и продукција. Дуке Бојаџиев
Вокал: Крсте Роџевски

[DOUBLEPOST=1410719289][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Сум рекол отсега филм во кој глуми ТОни Михајловски не го гледам ич.
А и еќипава што да кажам.Уште Есма фалела во неа.

Партиски почнаа и флимовиве да ги прават.Неверојатно значи:(

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.073
Мислев дека само елитата е поканета на премиерата :D
Саботата беше тоа за елитата(секоја клошарана стигна елита да се наречи) и сите со муфте карти..
А Неделата беше за обичните смртници, касно разбрав за жал...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Нашите „медиуми„ (екстра ги пишувам во наводници) им појде од рака неверојатен подвиг. А тоа е да напишат разно разни глупости и трачеви околу филмот. Да се занимават и со најбаналните работи но на никој читај НА НИКОЈ не му успеа да седне да го изгледа филмот и да напише рецензија. Веројатно ќе чекаме некој Кајганџија кој ќе успее да го изгледа филмот да напише збор два. Да не бев навикнат на очајот на нашите „новинарчиња„ веројатно ќе бев револтиран но вака не ми останува ништо друго барајќи да прочитам нешто нормално за манаки и филмовите кои таму се прикажуват да читам што рекол Столе Попов што рекла Лабина Митревска и најважното ама убедливо најважното кој како бил облечен на црвениот тепих. Бљувотини навистина , мачнини ме јадат кога ги гледам тие силни порталчиња, весничиња и телевизиички како се обидуваат да ја пумпат атмосферата и да глумат некое холивудско лудило патетично и трагикомично со други зборови БЉАК.

И да ќе заборавев еве кој сака нека прочита реценсија од србски медиум:
http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Makedonski-filmski-ep.sr.html

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Истото и јас го помислив, од толку “новинари“ еден не се најде да напише рецензија, а сигурно го имат гледано. Ебате државата.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.127
Нашите „медиуми„ (екстра ги пишувам во наводници) им појде од рака неверојатен подвиг. А тоа е да напишат разно разни глупости и трачеви околу филмот. Да се занимават и со најбаналните работи но на никој читај НА НИКОЈ не му успеа да седне да го изгледа филмот и да напише рецензија. Веројатно ќе чекаме некој Кајганџија кој ќе успее да го изгледа филмот да напише збор два. Да не бев навикнат на очајот на нашите „новинарчиња„ веројатно ќе бев револтиран но вака не ми останува ништо друго барајќи да прочитам нешто нормално за манаки и филмовите кои таму се прикажуват да читам што рекол Столе Попов што рекла Лабина Митревска и најважното ама убедливо најважното кој како бил облечен на црвениот тепих. Бљувотини навистина , мачнини ме јадат кога ги гледам тие силни порталчиња, весничиња и телевизиички како се обидуваат да ја пумпат атмосферата и да глумат некое холивудско лудило патетично и трагикомично со други зборови БЉАК.

А ова од срПскиот медиум е нешто како рецензија? Зашто како што прочитав и видов е обична статија како и нашиве што пишуваат, за филмот ништо не е пишано, а е вртено за се` друго.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.444

LoL, Ти изглеа у секоја тема кај што има нешто критика кон власта, глеаш да поминеш, да одбраниш некоја небулоза?
Ако, ако, гарант те проверуваат дали си си ја завршил работата....

Kajgana Shop

На врв Bottom