Новото оружје на ДПМНЕ - Радмила Шеќеринска против Радмила Шеќеровска

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
А зашто не би било обратно?!

Зашто СДС при вакви соодноси на силите, не покушаваат да изнајдат најразлични алибија за целата ситуација? Па после ќе им се криви многу работи, а и плус ќе ги напаѓаат овие како се плашат и они се криви.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
БАБА РАДА ШЕКЕРОВСКА ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ВЕЧЕР

Народот ќе одлучи дали ќе ја победам Шекеринска

Многу врева се крена за мене деновиве. Почекајте нека се случи нешто, да влезам во Парламентот па тогаш ќе разговараме. Тука нема ништо чудно. Ми понудија и јас прифатив. Многу се исплашија од мене. Народот ќе одлучи дали ќе бидам подобра од Шекеринска, ни рече Шекеровска

ВЕЧЕР вчера прв успеа да стапи во контакт со Рада Шекеровска, можеби најпопуларната баба во Македонија откако одлучи да се кандидира за пратеник на претстојните парламентарни избори. Како носител на Социјал-демократската партија во првата изборна единица ќе и се спротивстави на лидерката на СДСМ Радмила Шекеринска.
Шеесет и двегодишната штипјанка ни потврди дека во нејзината кандидатура нема ништо незаконско и дека е изненадена од стравот кој го предизвикала во СДСМ. Вели дека за тоа дали ќе освои повеќе гласови од Шекеринска, одлуката ќе му ја препушти на народот.
-Многу врева се крена за мене деновиве. Почекајте нека се случи нешто, да влезам во Парламентот па тогаш ќе разговараме. Тука нема ништо чудно. Ми понудија и јас прифатив. Многу се исплашија од мене. Народот ќе одлучи дали сум подобра од Шекеринска, ни рече Шекеровска.
Таа заедно со уште четворица носители на СДПМ, внесе голема забуна и предизвика реакции и кај Државната Изборна Комисија. Дел од членовите сметаат дека покрај имињата на кандидатите од оваа партија треба да се вметне дополнителен иницијал кој ќе појасни за кој кандидат станува збор, а други пак се сомневаа во исправноста на податоците доставени до ДИК. Сепак оваа партија ќе има свои листи во сите шест изборни единици. Јован Манчевски во втората изборна единица ќе му се спротивстави на Јован Манасиевски од Сонце-Коалиција за Европа предводена од СДСМ. Зоран Зашев оди против Зоран Заев во четворката, Јанис Макрис на Јани Макрадули во петката и Игор Иваноски на Игор Ивановски во шестата изборна единица.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Хаха овие СДС-овците како затерале со менување на имиња ништо чудно и да побараат да го промени името Шеќеровска.

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
БАБА РАДА ШЕКЕРОВСКА ЕКСКЛУЗИВНО ЗА ВЕЧЕР

Народот ќе одлучи дали ќе ја победам Шекеринска

Многу врева се крена за мене деновиве. Почекајте нека се случи нешто, да влезам во Парламентот па тогаш ќе разговараме. Тука нема ништо чудно. Ми понудија и јас прифатив. Многу се исплашија од мене. Народот ќе одлучи дали ќе бидам подобра од Шекеринска, ни рече Шекеровска

ВЕЧЕР вчера прв успеа да стапи во контакт со Рада Шекеровска, можеби најпопуларната баба во Македонија откако одлучи да се кандидира за пратеник на претстојните парламентарни избори. Како носител на Социјал-демократската партија во првата изборна единица ќе и се спротивстави на лидерката на СДСМ Радмила Шекеринска.
Шеесет и двегодишната штипјанка ни потврди дека во нејзината кандидатура нема ништо незаконско и дека е изненадена од стравот кој го предизвикала во СДСМ. Вели дека за тоа дали ќе освои повеќе гласови од Шекеринска, одлуката ќе му ја препушти на народот.
-Многу врева се крена за мене деновиве. Почекајте нека се случи нешто, да влезам во Парламентот па тогаш ќе разговараме. Тука нема ништо чудно. Ми понудија и јас прифатив. Многу се исплашија од мене. Народот ќе одлучи дали сум подобра од Шекеринска, ни рече Шекеровска.
Таа заедно со уште четворица носители на СДПМ, внесе голема забуна и предизвика реакции и кај Државната Изборна Комисија. Дел од членовите сметаат дека покрај имињата на кандидатите од оваа партија треба да се вметне дополнителен иницијал кој ќе појасни за кој кандидат станува збор, а други пак се сомневаа во исправноста на податоците доставени до ДИК. Сепак оваа партија ќе има свои листи во сите шест изборни единици. Јован Манчевски во втората изборна единица ќе му се спротивстави на Јован Манасиевски од Сонце-Коалиција за Европа предводена од СДСМ. Зоран Зашев оди против Зоран Заев во четворката, Јанис Макрис на Јани Макрадули во петката и Игор Иваноски на Игор Ивановски во шестата изборна единица.
Uste eden fakt deka e podmolna igra na sigurnite pobednici, ni kanal 5 ni A1 nemozea da stapat si Baba Rada ali zatoa Vecer na celo so Latas napravija intervju.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Погрешиле, требало да биде „Исто како и Шекеринска...ќе земам 50.000 месечно“

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Premierska plata e 50.000 ?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Пратеничката плата е...па дури со бенефициите - и повеќе! :wink:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
ejj koja gabolebarska rabota se plakja do nakaj 100-tce mesecno.

Da se vratime na temata:
Прилепчанецот Јован Манчески, носител на листата на СДПМ во „двојката“ тврди дека некој го злоупотребил неговото име и неговите генералии:
„Од вас слушам дека сум бил кандидат за пратеник. Со ниеден лидер на партија не сум разговарал и не знам што да кажам. Јас имам свои проблеми. Живееме со минимални 5.000 денари пензија од мајка ми, бидејќи веќе втора година сум без работа откако добив отказ од ГП ’Прилепец‘“.
Инаку, тој има завршено средно училиште, дрводелска струка.

Дваесет и осумгодишниот Зоран Зашов, носител на листата на СДПМ во „четворката“, со камионот на транспортната фирма во која е вработен, од градот на оризот заминал за Италија. Поради тоа, тој нема да може да се врати во Македонија до почетокот од изборната кампања и во телевизиска дебата да ги спротивстави своите политички ставови со струмичкиот градоначалник Зоран Заев. Од познати пријатели и пријатели на Зашов дознавме дека се работи за човек кој никогаш не бил политички ангажиран.

Штипјанката Рада Шекеровска, носител на листата на СДПМ во „единицата“, против своја волја е доведена во ситуација овие денови да се затвора дома. Шекеровска, инаку пензионерка на 67-годишна возраст, работела во „Нова трговија“, стекнала пензија и со сопругот Александар, наставник во пензија, се' до овој случај мирно си ги живеела пензионерските денови.
„Ништо не знам за мое ставање на некаква листа, никој за ништо не ме прашал и ајде оставете ме намира“!

Лидерот на СДПМ Бранко Јаневски:
Најверојатно, СДСМ е исплашена иако не разбирам зошто се плаши од помала партија од неа. СДПМ не може да и' помогне на СДСМ, нека си ја бркаат својата работа. И не е точно дека сме искористени од страна на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ за изборите, бидејќи рејтингот на Груевски е толку голем што нема потреба од помош од други помали партии“.

Imav eden prijatel na forumive koj cesto mi vikase za Branko, "abe kurnas e on, a jas ne sakam kurnazi da mi ja vodat drzavata"

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Па сдс полнеја кутии правеа нај различни фалсификати ,а сега кога една партија излегла со слични имиња на кандидатите,"одма тоа е новото оружје на ВМРО ДПМНЕ".
А сега кога сдс не може да има ниту 10пратеници,излегува со некои нелогични изјави.

Ги замолувам сите од сдс,барем малце имајте доблест или ако има нешто Македонско во вас не го лажат народот, не му наметнувајте невистини.Не ги лажете пензионерите дека вие сте вистинска политичка опција, затоа што тие многу убаво знаат кои сте вие,и што им направивте,не ги лажете земјоделците за тоа и тие знаат кои сте вие ин што и на ним им направивте.

НЕ ЛАЖЕТЕ ЈА МАКЕДОНИЈА ЗАТОА ШТО МАКЕДОНИЈА ЗНАЕ КОИ СТЕ ВИЕ.

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Koj laze i koj e vo panika se gleda.
Eve ti link od Utrinski , sporedi go sotekstot od vecer pa komentiraj. Moze kje ti tekne koj e lazgoto.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=686ECC7C58ED154B82E47AC7A3ADD5D7
Како бе не ви е страм го закопавте скоро цел Македонски народ на дното на бедата и сиромаштијата па сега се правите некои си европски Македонци на кои им е страм дури и името на сопствената држава да го стават на паролата за изборната кампања.

Едно сакам да ви кажам :СТРАМ ДА ВИ Е.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Apla se gleda deka e mestenka toa so iminjata. Otvorete denesn besplaten nas vesnik i videte na naslovnata strana i + deka PARTIJATA NE POSTOI NA MESTOTO KADE E REGISTRIRANA (SDPM) I NIKOGAS JA NEMALO NA TAA ADRESA......Epa izgleda ne e 29% rejting....

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Apla se gleda deka e mestenka toa so iminjata. Otvorete denesn besplaten nas vesnik i videte na naslovnata strana i + deka PARTIJATA NE POSTOI NA MESTOTO KADE E REGISTRIRANA (SDPM) I NIKOGAS JA NEMALO NA TAA ADRESA......Epa izgleda ne e 29% rejting....
во 2006 ја имаше на изборите ,за време на сдс е регистрирана и како сега одеднаш пред овие избори не постои,немој те молам смешен си.

Kajgana Shop

На врв Bottom