Нови игри

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Mislis Tolkinovski sajberpank. Ja odigrav, odlicna igra, samo kratka e, ima malku side quests i samo vo eden grad e skoncentrirana igrata. Sepak timot koj ja pravese izdade level editor pa mozeme da dobieme mnogu misii so novi klasi, oruzja,magii itn.
Мислев на механиката не на сетингот, иначе се слагам. Мада некако тоа со магиите е too much. И прелинеарна е, очекував малце 'гранење' на дејството.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
DuckTales Remastered
August 13

Е, DuckTales двојката, една од омилените игри на нинтендо, кецов не ми беше толку интересен ама добар remaster му направија ќе се проба обавезно :)
Лееееле најомилена ми беше Duck Tales 2 на нинтендото. Ми се чини оти ниедна игра за нинтендо не сакав колку неа што ја сакав. Многу спомени ми буди :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Мислев на механиката не на сетингот, иначе се слагам. Мада некако тоа со магиите е too much. И прелинеарна е, очекував малце 'гранење' на дејството.
Kako da bide premnogu so magiite?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Работава е ... тапа .. нема ништо асално оваа 2013 ...

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.522
И јас ја чекам халф лајф 3. Ама не вервам да бара таа многу.

Веројатно. Досега не бараа многу јака конфигурација. Што е само показател дека убава графика и гејмплеј се постигнува и без да се бара зверски машини и графички :)

Ама на повидок сеуште ја нема Халф Лајф 3, не се брзаат. Досега беа револуционерни и двата дела, сакаат секој дел што ке го направат од играта да е нешто посебно и невидено. Едвај чекам :)

Член од
26 декември 2012
Мислења
229
Поени од реакции
159
Халф Лајф 3 нема ни да се појави...одамна објавија дека се откажаа од продолженија.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Халф Лајф 3 нема ни да се појави...одамна објавија дека се откажаа од продолженија.

Мора да има HL2 Episode Three, тие беа најавени дека ќе се 3 епизоди, а втората заврши ко шпанска серија.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
1.522
Епа ете, убаво пишува таму... Значи никаде не е наведено дека се откажуваат од Халф Лајф 3, Туту едноставно ги дежантираат сите гласини во врска со нејзиниот развој и продукција.

Треба да се и ненормални да ја баталат играта кога пола и повеке свет со душа чека да ја здогледа :) Јас мислам дека во моментов пазарот е малку презаситен од шутери со Crysis сериите, Cod, Battlefield, итн, а играва претставува своевиден култ, па не сакаат да исфрлат нешто просечно на пазарот.

Crysis мене лично ме изненади со тоа колку е добра, иако тројката ја немам одиграно, па сега не е лесно да се направи нешто што ке ги фрли сите овие игри во позадина...

Којзнае како ке биде, јас во меѓувреме сеуште сум во потрага по добар FPS.

Rise and shine Mr.Freeman. Rise and shine. :)

Sent from my ALCATEL_one_touch_995 using Tapatalk 2

Член од
30 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
136
Баш вчера глеав за играва, изгледа како интересна кратка приказна, баш ме интересира да видам дали ќе ме привлече.

Инаку:
ја гледав уште кога првпат имаше Let's Look At и изгледаше интересно :D
наводно излегува денес, ние си чекаме крак секако :D

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Artorias of the Abyss
Ја играв пред некое време Papers Please beta. Навистина добар концепт и одлично изведена, интересна и многу лесно го привлекува вниманието. Прекрасно е доловена дистописката атмосфера. Исто многу ми се допаѓаа деталите и индивидуалните приказни на луѓето кои што бараат да поминат преку граница. Ама колку само станува мрачна како што поминува играта, ептен ме изненади.
Баш заради вакви игри треба да се подржуваат indie developers, затоа што прават игри кои се сосема надвор од шаблонот на кој сме навикнати. Иако поголемиот дел од нив се за никаде.

P.S. Кога сме кај indie game светот - Phil Fish, what a tool.

Член од
30 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
136
Artorias of the Abyss
Ја играв пред некое време Papers Please beta. Навистина добар концепт и одлично изведена, интересна и многу лесно го привлекува вниманието. Прекрасно е доловена дистописката атмосфера. Исто многу ми се допаѓаа деталите и индивидуалните приказни на луѓето кои што бараат да поминат преку граница. Ама колку само станува мрачна како што поминува играта, ептен ме изненади.
Баш заради вакви игри треба да се подржуваат indie developers, затоа што прават игри кои се сосема надвор од шаблонот на кој сме навикнати. Иако поголемиот дел од нив се за никаде.

P.S. Кога сме кај indie game светот - Phil Fish, what a tool.
Само што завршив партија Papers Please.... за саат време играње ми умре цела фамилија... греота, треба малце да се опраам од емоционалнава траума пред да почнам пак :D Одличен концепт има играва, незнам кај им текнало ама супер е изведено.
Одам сега да ја пробам Guacamelee, лесно паѓам на metroid-vania игри.

Kajgana Shop

На врв Bottom