Нови возачки дозволи

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.851
Поени од реакции
503
Ова со лекарсково 2500 нема везе, колку што знам секаде е 1500 денари.. :toe:
Не бре толку ме фана мене во Кавадарци ама си испитав и крвна група не знаев околку 2500 ме фана тука некаде

1200 ако си ја знаеш крвната група, 1500 сосе испитување крвна група.

И мене ме паднаа за глупости, од нервоза дури и се смеев ко луда што ми измислија работи, ама сега положив и се сликам за возачка дури на 10.3 :pos2:

Бев јас во АМСМ, 500 денари прво плаќаш еден глуп тест за општи познавања, гледам колегиве погоре не го спомнале :icon_lol:, 1350 прва помош, за часови јас платив 16.000 зошто бев со Мазда 2, за полагањата платив 6.060 и уште 2030 за друго полагање, кога ме бутнаа :tapp:
Леле 10-03 за возачка ауу кој че чека толку јас па уште немам отидено така со уверението си возам :pos2:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не бре толку ме фана мене во Кавадарци ама си испитав и крвна група не знаев околку 2500 ме фана тука некаде

Леле 10-03 за возачка ауу кој че чека толку јас па уште немам отидено така со уверението си возам :pos2:
Aма јас сум од Скопје, кај тебе во Кавадарци можеби побрзо ќе се среди работата, помал град сте. :smir:

п.с. Иначе може да се вози со уверение и лична карта, така?

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.851
Поени од реакции
503
Aма јас сум од Скопје, кај тебе во Кавадарци можеби побрзо ќе се среди работата, помал град сте. :smir:

да ама не смееш да возиш повеќе од 20 км оддалечност од градот, во рамките на градот е дозволено :smir:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

Јас колку што знам не е дозволено без возачка да се вози никако, рачунај со возачка ќе ти извадат казна а не па без возачка. Јас не би ризикувал без возачка да возам.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
имам другарче шо полагаше го буткаа 3 пати и кога шрашуваше кој е проблемот шо паѓа три пати по ред му викаа многу ти брчи колата :uvo:
Супер возел, како не, веројатно до поминување семафор држел во прва, а во втора префрлал на 50 кога ќе стигне, па му брчела колата на 5000 вртежи :nesvest:
Иначе јас положив се' од прва, малце згрешив на префрлање од лента во лента, ама комисијата беше нормална и прибрана и не бараше влакно во јајце :) А возачката што ќе ја добиеш не е гаранција дека знаеш да возиш, добар возач стануваш само со искуство, на почеток сите возат како идиоти :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Супер возел, како не, веројатно до поминување семафор држел во прва, а во втора префрлал на 50 кога ќе стигне, па му брчела колата на 5000 вртежи :nesvest:
И мене ми е смешно ова.
Па откако ќе паднат сите кажват некој приказни ме падна за најголема глупост, а то нема врска, нека кажват така не некој што не полагал.
За секоја грешка ти одземаат бодови и така паѓаш. Прво и најбитно е да си сигурен во себе, ако те видат уплашен и слично да паничиш одма минус ти е тоа , преголема шанса да згрешиш. Јас пример кога полагав не давам жмигавец на место каде што треба, ама имаше стар знак за кривина демек било таму на времето , и за малку шо не ме слезе тој од кола за тоа се расправав ко улав со него во колата да си го тргни знакот па да давам жмигавец јас таму, цел пат се расправав со тој напред шо ми се праеше паметен за да ме падни, и пак положив од прво.Финтата е да не падниш на нивна провокација, пример не застанвај на пешачки нема луѓи, или помини на жолто можиш и слично.

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.851
Поени од реакции
503
Јас колку што знам не е дозволено без возачка да се вози никако, рачунај со возачка ќе ти извадат казна а не па без возачка. Јас не би ризикувал без возачка да возам.
Кај нас во Кавадарци е дозволено возење без возачка со уверение на пр додека ти се вади возачката но само во Градот а и задолжително да носиш лична карта , баш ја прашав комисијата и таа ми потврди дека смеам да возам со уверението

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пред малку бев во АМСМ, ми кажаа дека поради застојот во МВР со вадење документи може да се вози со уверение :smir:
Eдвај дочекав да положам, уште до март да чекам ради возачка :):):)

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
Сега летото да уплатам и да ги извозам часовите некаде во октомври би требало да ја земам возачката:vozbud: Ќе видат градска како се вози :haha:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Пред малку бев во АМСМ, ми кажаа дека поради застојот во МВР со вадење документи може да се вози со уверение :smir:
Eдвај дочекав да положам, уште до март да чекам ради возачка :):):)
Ова е сигурно за нова возачка. Дали имаш информација при замена на стара возачка дали и со што смее да се вози извесен период кога старата не важи, а новата не може да се извади ради термин на закажување (закажано е вадење подоцна него што важи возачката)?
Или да се јавам и јас АМСМ и да си прашам?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ова е сигурно за нова возачка. Дали имаш информација при замена на стара возачка дали и со што смее да се вози извесен период кога старата не важи, а новата не може да се извади ради термин на закажување (закажано е вадење подоцна него што важи возачката)?
Е за ова не прашав :( ама сигурно смее, веројатно би функционирало ова како со личните карти, имаш закажано сликање а ти дотрајала и нема казна.
Ама сепак јави си се за најсигурно :smir:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
99% сум сигурен дека ако вадиш нова возачка, а старата ти е истечена, добиваш исто уверение како шо добивет новите возачи, и дозволено ти е да возиш со него, само шо ти немаш ограничување за то каде смејш да се движиш.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Фала и на обајцата.
Баш ќе пробам кај комшиите полицајци (пред да се впуштам низ град) да видам како ќе реагираат.
Данке :)

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
И мене ми е смешно ова.
Па откако ќе паднат сите кажват некој приказни ме падна за најголема глупост, а то нема врска, нека кажват така не некој што не полагал.
За секоја грешка ти одземаат бодови и така паѓаш. Прво и најбитно е да си сигурен во себе, ако те видат уплашен и слично да паничиш одма минус ти е тоа , преголема шанса да згрешиш. Јас пример кога полагав не давам жмигавец на место каде што треба, ама имаше стар знак за кривина демек било таму на времето , и за малку шо не ме слезе тој од кола за тоа се расправав ко улав со него во колата да си го тргни знакот па да давам жмигавец јас таму, цел пат се расправав со тој напред шо ми се праеше паметен за да ме падни, и пак положив од прво.Финтата е да не падниш на нивна провокација, пример не застанвај на пешачки нема луѓи, или помини на жолто можиш и слично.
Брат ја не паднав од прва ама кога ќе гледаш па од друга страна поголемиот дел ја паѓаат првата. Да можеби е стварно од незнаење ама може и комисијава стварно сака пара да собере со тоа. А за провокации барем јас кога бев немаше тие си правеа муабети нешто за џипови и не знам шо друго беше додека само тој однапред намуртено ме гледаше цело време. Едино тоа може да се каже како психички притисок кога те гледа така дали ти иде добро или лошо си мислиш у глава и на крај испадна ме испофалија многу убаво со мењачот сум мењал брзини вамте тамте и ми рекоа ај мрш сеа ама у полајт верзија.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
И мене ми е смешно ова.
Фликс друѓи времиња се сега него што ние кога полагавме.

Едвај чекаат да направиш и најмала грешка, намерно прават и прекасно ти кажуваат насоки и каде да возиш.
Се е тоа за да платиш пак за полагање. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom