Нови возачки дозволи

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Се си положив од прва :) абе учено чоече...не фаќав врски пошто немаше потреба, знаев да возам уште пред да почнам со часовите. Возачкава ја имам одприлика некои 7 години, се научив да возам на матиз, а полагав со пежо 206...се беше супер само подобро ќе беше инструкторката да гледаше што праам додека возам низ Скопјево а не да се шминкаше :) И така јас не возам сеа веќе 4 години, си добив уплаф, ќе напраев сообраќајка со семафорот за малку пошто еден улетан морон ми пресече пат :toe: и сеа полека почнувам да си се опуштам после толку време...арно мама вика, не ми е страв од вас како возите, од другите се плашам :) и така...
Toa sto si znaela da vozis uste pred da pocnes so casovite nema veze, i jas vozam uste od moite 12-13 godini pa ete bidna, imam drugarka sto prv pat sedna pred volan so instruktor pa si polozi od prva .. :helou:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Toa sto si znaela da vozis uste pred da pocnes so casovite nema veze, i jas vozam uste od moite 12-13 godini pa ete bidna, imam drugarka sto prv pat sedna pred volan so instruktor pa si polozi od prva .. :helou:
Абе тие што знаат да возат од порано, први паѓаат.

Ќе го фати воланот со една рака на сред полагање (навика), или пак појас неам да стави.
True story :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе тие што знаат да возат од порано, први паѓаат.

Ќе го фати воланот со една рака на сред полагање (навика), или пак појас неам да стави.
True story :)
Колку мака си имав дури се одвикнав од ова... Инструкторот планираше да ми ја врзи раката за волан :pos2:

Шега на страна, за тие што возат порано, мислат дека знаат да возат, а уствари абер немаат, само имаат поголема самодоверба и лесно прават грешки кои што не ги признаваат. Претпоставувам дека поголем дел од овие што плачат дека ги паднале на возење, имаат направено грешка што не ја признаваат.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Хаха,не сум бил единствениот што едната рака си ја одмарал,наместо да му биде на воланот:wink:Гадна навика,лесно се навикнав на две,после полагање пак по старо :)

M

Mario Gómez

Гостин
Хаха,не сум бил единствениот што едната рака си ја одмарал,наместо да му биде на воланот:wink:Гадна навика,лесно се навикнав на две,после полагање пак по старо :)
Tреба да ни дадат од старите коли, ко возев со таква на почетокот воспаление на мускулите добив, нема шанси да свртиш со една рака.:pos:

Шега на страна, за тие што возат порано, мислат дека знаат да возат, а уствари абер немаат, само имаат поголема самодоверба и лесно прават грешки кои што не ги признаваат. Претпоставувам дека поголем дел од овие што плачат дека ги паднале на возење, имаат направено грешка што не ја признаваат.
Во право си, да не ме потсети татко ми никогаш нема да пуштам шмигавец. Другар мој три години вози кола, скоро секој ден, два пати го паднаа на градска, сега трет пат треба да полага.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362

јас така полагав ништо не ми кажаа :)

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Според мене срамота е на мини серво воланче да ставаш две раце...Јас на механички немам потреба од две,не па за серво...Секако за поостри кривини или паркирање ќе употребуваш две...

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.683
Поени од реакции
828
Ме интересираат цените за часови + полагања т.е. се комплет...
И целата постапка како оди од самиот почеток. Сум заборавил, а и сеа нешто нови закони... Ајде ако може некој да напише што е и како е...

Фала

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ме интересираат цените за часови + полагања т.е. се комплет...
И целата постапка како оди од самиот почеток. Сум заборавил, а и сеа нешто нови закони... Ајде ако може некој да напише што е и како е...

Фала
-Најпрво вадеш лекарско, бидејќи од автошколите на ја даваат колата на секого :wink: ( се шалам)
тоа ти е околу 2000 денари.
-Потоа слушаш предавања од прва помош- околу 1500 денари.
-Следно ти е да одиш во автошкола и од таму ќе добиеш уплатница со која ќе одиш во пошта/ банка и ќе пуштиш околу 10 000 денари да легнат на нивна сметка.

Откако ќе ги извозиш часевите земаш потврда за извозени часеви, лекарско и потврда за завршен курс од прва помош и со тоа одиш во испитниот центар за твојот регион и уплаќаш 6000 денари за полагање.

Севкупната сума изнесува околу 20 000 денари но ако немаш врски тоа ќе изнесува повеќе :uvo: (2000 денари за секое преполагање)

цените ти се приближно дадени, не ме држи за збор.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Цените што ти ги кажа марко отприлика се тие.. Еве мене како ми излезе:

-Лекарско е 1350 денари доколку си знаеш крвна група, а ако сакаш да ти одредат и крвна група ти е 1500

-Во автошкола за часовите платив 11900 денари

-Прва Помош - 1350 денари

-За полагање тестови, полигон и градска и изнајмување на колата за денот на полагањето околу 7000 денари беше незнам точно тоа во авто школа ги дадов парите они се ми средија уплаќања и закажувања за полагањата и тоа е..

-Доколку паднеш на тестови, полигон или градска 2500 плус..

Мене комплет ме фати околу 25000, со едно буткање на градска.. Тоа е тоа :helou:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
еххх ја го фатив последниот воз кога беше ефтино... мене се на се со некој си новогодишен попуст или така нешо беше ме фати нецели 12500... и фала богу си положив од прва (не со врски него поштено си положив).. а сега у последно време е катанга.. ем те шурат со плаќање.. ем те буткат за НИШТО... ем се иживљаваат со кандидатите...
имам другарче шо полагаше го буткаа 3 пати и кога шрашуваше кој е проблемот шо паѓа три пати по ред му викаа многу ти брчи колата :uvo:
друг случај.. исто другарче си полага топ вози му викаат падна.. прашува зашо и едниот од комисијата му вика абе знаеш супер си извоси се океј е ама НЕ Е ДЕНОТ ДЕНЕСКА ЗА ДА ПОЛОЖИШ!!! дојди нареден пат ке поминеш 100% јас ти гарантирам..
да му е*ам матер треба и да нагаѓаш кој ден да идеш за да положишш...

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
еххх ја го фатив последниот воз кога беше ефтино... мене се на се со некој си новогодишен попуст или така нешо беше ме фати нецели 12500... и фала богу си положив од прва (не со врски него поштено си положив).. а сега у последно време е катанга.. ем те шурат со плаќање.. ем те буткат за НИШТО... ем се иживљаваат со кандидатите...
имам другарче шо полагаше го буткаа 3 пати и кога шрашуваше кој е проблемот шо паѓа три пати по ред му викаа многу ти брчи колата :uvo:
друг случај.. исто другарче си полага топ вози му викаат падна.. прашува зашо и едниот од комисијата му вика абе знаеш супер си извоси се океј е ама НЕ Е ДЕНОТ ДЕНЕСКА ЗА ДА ПОЛОЖИШ!!! дојди нареден пат ке поминеш 100% јас ти гарантирам..
да му е*ам матер треба и да нагаѓаш кој ден да идеш за да положишш...
Колку и да знаеш да возиш џабе ти е, ако решиле да те бутнат готово е.. Мене за првиот пат ме бутнаа за ништо ама буквално за ништо колку да ми земат пари.. :toe:

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.851
Поени од реакции
503
Полагањето целосно кошта - 2500 - лекарско , 1350-прва помош , 10 000 часеви за возење тоа ти се 36 часа , и 6000 треба за да уплатиш за да полагаш , и секое куткање кошта 2030 ден , и полагањето на градска повеќе зависи од тоа како е расположена комисијата :smir::helou:

Според мене срамота е на мини серво воланче да ставаш две раце...Јас на механички немам потреба од две,не па за серво...Секако за поостри кривини или паркирање ќе употребуваш две...
хахах кај нас Спаркот во кавадарци механички има на полигон ќе се испотиш додека го поминиш :pos2::pos2:

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Полагањето целосно кошта - 2500 - лекарско , 1350-прва помош , 10 000 часеви за возење тоа ти се 36 часа , и 6000 треба за да уплатиш за да полагаш , и секое куткање кошта 2030 ден , и полагањето на градска повеќе зависи од тоа како е расположена комисијата :smir::helou:

хахах кај нас Спаркот во кавадарци механички има на полигон ќе се испотиш додека го поминиш :pos2::pos2:
Ова со лекарсково 2500 нема везе, колку што знам секаде е 1500 денари.. :toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ова со лекарсково 2500 нема везе, колку што знам секаде е 1500 денари.. :toe:
1200 ако си ја знаеш крвната група, 1500 сосе испитување крвна група.

И мене ме паднаа за глупости, од нервоза дури и се смеев ко луда што ми измислија работи, ама сега положив и се сликам за возачка дури на 10.3 :pos2:

Бев јас во АМСМ, 500 денари прво плаќаш еден глуп тест за општи познавања, гледам колегиве погоре не го спомнале :icon_lol:, 1350 прва помош, за часови јас платив 16.000 зошто бев со Мазда 2, за полагањата платив 6.060 и уште 2030 за друго полагање, кога ме бутнаа :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom