Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Sto mi preporacuvate, da migriram na Duo ekstrim od WADSL, ili vo nekoj od paketite od maxadsl.
Подобро на Duo extreme да мигрираш бидејќи е побрз ти даваат 10mbps и немаш лимит на симнување(освен ако не стигнеш до 1тера да симнеш) а кај Max adsl те лимитира на 150гига и тоа во најјакиот пакет.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Моите пред недела дена склучија договор за Дуо Екстрим. Може да ми кажете вие што ставивте отприлика колку долго се чека за да ме приклучат?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Моите пред недела дена склучија договор за Дуо Екстрим. Може да ми кажете вие што ставивте отприлика колку долго се чека за да ме приклучат?
Жена ми тоа бркаше (а ја го користам :smir:) интернет, пакет, телефонија. На 13-ти декември склучи договор, за 3-4 дена се јави во телеком каде добивме информација дека не откачиле од таму со тел. линија. Врз основа на тоа сознание, после една недела почна дипломатски да се занимава со случајот, за на 27 или 28-ми да ни кажат да си земеме опремата. Пошто фатија празници, на 8-ми јануари ни пуштија сигнал.
Значи нешто помалку од месец дена.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И како е, задоволни сте, нетот и телефонската линија константни се, во смисол да нема често падови, пречки, да нема линија и такви работи?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.554
Поени од реакции
2.746
И како е, задоволни сте, нетот и телефонската линија константни се, во смисол да нема често падови, пречки, да нема линија и такви работи?
Зависи Џену кај кого како.Некој чекал помалку од месец некој чекал по 3 месеца како јас и некој други форумџии овде.Се е работата колку брзо ке те разврзаат од Т-Хоме а они баш не се брзаат да не разврзаат.

Зборам лично за себе а и верувам дека и кај другите форумџии е истотака.Позадоволен не можам да бидам веќе.Брзината на нетот е повеќе од што очекував и од што нудат тоа можеш да го видиш поназад во некој слики што сум постирал.Пречки нема.Многу е стабилен.Може во текот на денот еднаш или два пати да снема нет ама тоа е една до две минути најмногу освен ако немаат некој голем проблем па да нема нешто повеќе.Телефонот е супер нема пречки имаш идентификатор :) и така.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
До 23-ти јануари (гледам на форумов) им досадив на сите со жалење од брзината и конекцијата. Од тогаш навака брзината е ваква

од некои торенти и од нетлоад често знае (зависно до торент и дневен сообраќај) да симиња и со 1.1 Мб/с. Имавме проблем и со идентификаторот, но и тоа сега е решено, идентификатор има.
Е сега, знае да падне (како на 29-ти, имаше прекин и на телефон и на интернет конекција), но тоа еднаш се случи, заради базна станица у Чаир. И одвреме навреме знае да е затка, но многу ретко, дури незабележително.
Во глобала сега сум навистина задоволен (за разлика од претходно), но можеби некој сеуште има проблем, па нека постира (да не испадне го фалам), а кај тебе да не чини, за да си знаеш. Нека си каже некој што има сега проблем. Јас немам :)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.554
Поени од реакции
2.746
Еве еден скриншот како е најчесто брзината кај мене :)

:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Го имам недела дена и до сега презадоволен сум од интернетот и телефонот.1 Гига ти симнува за 15 мин.Инаку само еднаш ми има паднато нетот но и тоа се среди после неколку минути.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Зависи дали се работи за нова линија или постоечка и во која населба си. Периодот на чекање е околу 25 работни дена.

D

D_NazGUL

Гостин
Од шупљо у празно...

Еден пријатен муабет со еден господин од еден салон на еден ОнНЕТ:

Муа: Зашто 187 ми се наплатени разговори?
Он(НЕТ): Затоа што никој не кажал дека е бесплатен!
Муа: А зашто никој некажал дека 511000 е бесплатен?
Он(НЕТ): Затоа што сите повици кон ОнНет на ДуеЕкстрим се бесплатни!
Муа: А 187 чив број е?
Он(НЕТ): Пааааа, ... НАШ!
Муа: Па нели се бесплатни повиците кон ОнНЕТ?
Он(НЕТ): 4‘%&‘“%’(!„*&*‘*“%’ (мукла тишина)

Епа дечки брао! Барем научете да лажете подобро кога веќе дрпате!

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.226
Поени од реакции
954
Јас потпишав договор на 20-ти декември и сеуште ништо :toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Јас потпишав договор на 20-ти декември и сеуште ништо :toe:
Прво јави се (ако не си се јавил) во телеком за да видиш (ако се откачуваш од нив со телефонскиот број и целосно преоѓаш во оннет) дали те "разврзале" од таму. После досаѓај им на оннет секој ден по неколкупати, па и таму директно оди не е лошо да им се побуниш во лице.
Накај два месеци не се воопшто малку.:nenene:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.226
Поени од реакции
954
Прво јави се (ако не си се јавил) во телеком за да видиш (ако се откачуваш од нив со телефонскиот број и целосно преоѓаш во оннет) дали те "разврзале" од таму. После досаѓај им на оннет секој ден по неколкупати, па и таму директно оди не е лошо да им се побуниш во лице.
Накај два месеци не се воопшто малку.:nenene:
Бројот ист ќе ми остане а и така сметав утре-задутре да им отидам во салон.
Макар што знам што ќе ми одговорат...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Епа значи не требало ни телеком да се чека. Нас не мафтаа со телеком. Можеби ако им досаѓаш почесто, нема друго чаре :toe: со вакви компании и инспекциски служби (сепак државните служби би требало ова службено да си го средуваат).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom