Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 мај 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
GLUPOSTA NA 21vek

Ne mozam da svatam kako edna kompanija pravi ogromen napredok vo privlekuvanje na klienti(gi zema od T-HOME) i koga se treba da bide SUPER, taa kompanija ON.NET pravi detska glupost i se trudi se sto napravila vo izminative godini za dobivanje na kakov takov REITING da go izgubi

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Да прашам има некој проблеми со дуо екстримот денеска или е до мене нешто.Пингот е преголем,страниците многу бавно ги отвара,торент одвај пушта да симиња со многу слаба брзина.Пробам да се јавам во техничка подршка ама многу има пред мене па ај викам тука да прашам дали некој го има истиот проблем како мене??

Член од
26 ноември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Pa ne e do tebe sigurno kajgana forumov tri pati refresh trebase da stisnam za da se otvori.I sto ke se javues u teh.podrska dzabe ke cekas na kraj avtomat imame tehnicki problemi ... ednostavno ne se zamaraat.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Ај ја да прашам колку корисници одприлика се имаат пуштено на Екстримов....??
Има ли некоја бројка да се знае до денес колку имаат ДУО Екстрим???

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Ај ја да прашам колку корисници одприлика се имаат пуштено на Екстримов....??
Има ли некоја бројка да се знае до денес колку имаат ДУО Екстрим???
тоа не знам, ама знам дека во моментов едвај се приклучив и гледам 5-6 компјутери или workgroups (не знам што се) кога ќе отворам microsoft windows network. Исто како на работа (само на работа сум во лан мрежа, не е ваљда и ова така средено?). Сте приметиле кај вас?
Сеа децава ни Cod 4 не можат да играат онлајн.

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
a ima li vo opsto nekoj zadovolen od internetov ovie 2 nedeli ?
eve ja na primer koristam wimax na neotel i so netov gi imam istite problemi kako vas,a pred toa bese se ok.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
a ima li vo opsto nekoj zadovolen od internetov ovie 2 nedeli ?
eve ja na primer koristam wimax na neotel i so netov gi imam istite problemi kako vas,a pred toa bese se ok.
Зборам лично за мене во врска со дуо екстримот.Еве скоро месец дена го имам изгледа денес работат нешто има некој си квар гарант има бидејќи остај што одвај се отвараат страни на интернет најсимнуваниот торент од замунда го симињам со одвај 150КБ/с.Пингот на google e 266ms а секад е просек 84ms така да гарант имаат некој проблем али не можам да стигнам да ги прашам овие од техничка кога и да се јавам пред мене се едно 11 луѓе чекаат така да верувам дека сите имаат проблем и надам се дека што побрзо ке го решат.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
pred nekoj den od tehnicka sluzba mi objasnija deka imalo preoptovarenost na linkot za duoto,taka da sega kako sto stojat raborive dodeka onnet ne pustat link so pogolem protok ke bide loso ne samo za nas korisnicite tuku i za niv.jas planiram ako ne go sredat problemov do krajov na mesecov ke se prebacuem na cejbltel.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
pred nekoj den od tehnicka sluzba mi objasnija deka imalo preoptovarenost na linkot za duoto,taka da sega kako sto stojat raborive dodeka onnet ne pustat link so pogolem protok ke bide loso ne samo za nas korisnicite tuku i za niv.jas planiram ako ne go sredat problemov do krajov na mesecov ke se prebacuem na cejbltel.
И ја истото ќе го правам, но немам кабелски, па ќе идам на телекомот (мтнет). Но и да се преоптоварени, зошто ми го кочи цел компјутер и морам да рестартирам (и пц и лаптоп), тоа не е во ред. можеа барем да пуштат некое инфо на нивниот secure сајт за корисници и кратко упатство како да се справиме со проблемите (конфликт на адреси, phonebook грешки, win32 грешки) пошто овие проблеми почнаа со дуото.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
И ја истото ќе го правам, но немам кабелски, па ќе идам на телекомот (мтнет). Но и да се преоптоварени, зошто ми го кочи цел компјутер и морам да рестартирам (и пц и лаптоп), тоа не е во ред. можеа барем да пуштат некое инфо на нивниот secure сајт за корисници и кратко упатство како да се справиме со проблемите (конфликт на адреси, phonebook грешки, win32 грешки) пошто овие проблеми почнаа со дуото.
druze vidi za toa win32, phonebook greski i kocenje na kompjuter onnet sigurno ne se krivi,realno ako gledame imaat problem so linkot i treba sto pobrzo da go resat po sto toa e nivnata rabota od dogovorot i pretpostavuvam deka se svesni ako tie ne igraat po pravilata od dogovorot nema da igraat ni korisnicite.inace na pocetokot koga mi go pustija extrimov bese ok, brzinata i na rapidshare i na torrenti idese nesto nad 1Mbps,surfanjeto po web isto ok ali posle edna/dve nedeli poleka se potapa i potapa za da pojde do stepen da nemoze da se konektiram na internet(error678),ali da se nadevame deka onnet ke prevzemat nesto u bliska idnina i site ke go falime duoto kako najbolji internet paket

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Можеби за тие грешки директно не се виновни, но мене почнаа да ми се јавуваат кога се добив сигнал од екстрим. А конфликтот на адреси никако да го решам, постојано се појавува, било која адреса да ја ставам. За секоја (до 192.168.1.10 или 15) вика дека е зафатена.... Баш како да сум во лан мрежа.

И дајбоже ко што велиш да се оправат поскоро. Инаку не е решение ни тоа само мтнет добро да функционира, тогаш мт практично ќе остане единствена опција за поголемиот дел од државава.

И доколку сакаат да излезат фер и да задржат корисници, не е лошо (пошто самите велат дека имаат технички пречки) да дадат некој попуст од 20-30% за овој период.

D

D_NazGUL

Гостин
тоа не знам, ама знам дека во моментов едвај се приклучив и гледам 5-6 компјутери или workgroups (не знам што се) кога ќе отворам microsoft windows network. Исто како на работа (само на работа сум во лан мрежа, не е ваљда и ова така средено?). Сте приметиле кај вас?
Сеа децава ни Cod 4 не можат да играат онлајн.
Да бе иста ствар и мене ми се дешава. Гледам едно 10-20 компјутери у мрежа во зависност од моментот. Као да сум у некоја мрежа. Ај ако има некој ербап што се разбира поцвеќе нека ми го објасни феноменов. На МтНЕТ не ми се дешаваше ваква работа.
Хехехехе, за COD4 богме и со 190пинг играм, како само ја знам, али играм.:violent1:

Член од
6 јули 2008
Мислења
458
Поени од реакции
10
Imaat problem vise nekolku nedeli,ja ako ne stanam u 10-11 da uklucam net posle neam cel den.

Se javiv nekolku puti u teh. poddrska i sve mi se pusta avtomatot.

Tatko mi se javil pred nekoj den i mu rekle deka imaat "globalen" problem i deka ke se popravel do krajot na mesecot ,znaejki kako raboti onnet ne ocekuvajte brz i stabilen internet najmalce dva meseci.

PS: Ovoj problem postoi samo za duo extreme korisnicite :nenene::nenene:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.283
Поени од реакции
8.462
нешто разбрав дека дуо екстримот ќе го ограничувале на 150 160 гб за симнување !

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
нешто разбрав дека дуо екстримот ќе го ограничувале на 150 160 гб за симнување !
Дај шта даш, само нека има :wink:, но не знам дали тоа ќе им го реши проблемот. Мене лично не ми е проблем и до 100 и до 150, но би требало договор да си е договор. Инаку, доколку го ограничат, би требало да се потпише нов договор. Во спротивно би требало агенцијата за електронски комуникации (ваљда таа е одговорна) да ги прати на суд.
А тоа би било легален адут повеќе за оние кои сакаат да се исклучат од овој систем.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom