Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
Се надоврзав на тој што го цитираше, према тоа како се напишани работите на хартија. Али не се стиснал ко што треба Мулти Цитатот:nesum:
ОнНет ти нуди 10Мбпс, неограничено
Т-Хоме ти нуди 6Мбпс, 150гб лимит

Па според ова горе ОнНет води, а според телефонија нормално Тхоме ради 100те вклучени часови.

normalno se sami si kazuvaat:)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
A za sto ti dava T-home 100 saata za razgovor vo nivnata mreza??
Ako se tie saati za toa Onnet davaat neograceno u svojata mreza iako uste ne im e rasprostraneta :toe: ama sigurno kako sto najavija ke imaat do kraj na ovoj mesec niz cela MK taka da :vozbud:.
Сакаш да изиграваш паметен или што е работава?
Т-Хоум ми дава 100 саати разговор со сите што ги познавам што имаат фиксен телефон. Што не ти е јасно? Оннет кон истите луѓе дава 500 минути или колку и да беа.

Штоако оннет ми дава бесплатно кон оннет? Јас ниеден жив непознавам на оннет што има фиксен. Дали 1% имаат оннет. Тоа е како јас да ти дадам форумула ама да немаш кај да ја возиш низ градов:smir:

Иначе да и Т-Хоум дава неограничено бесплатно кон сите Call & Surf корисници.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Сакаш да изиграваш паметен или што е работава?
Т-Хоум ми дава 100 саати разговор со сите што ги познавам што имаат фиксен телефон. Што не ти е јасно? Оннет кон истите луѓе дава 500 минути или колку и да беа.

Штоако оннет ми дава бесплатно кон оннет? Јас ниеден жив непознавам на оннет што има фиксен. Дали 1% имаат оннет. Тоа е како јас да ти дадам форумула ама да немаш кај да ја возиш низ градов:smir:

Иначе да и Т-Хоум дава неограничено бесплатно кон сите Call & Surf корисници.
Да брат у право си ама според мене не верувам дека некој домашен корисник би ги иззборел сите тие 100 саата. 500 минути се сосема доволно со оглед на тоа дека имаш (претпоставувам) мобилен телефон, а имаш и скај и мсн. Со оглед на тоа дека No.Net нудат доста солидна понуда за телефонски услиги во пакет со доста подобар интернет (бар на хартија) од т-хоумци јас би ги одбрај словенците. И така ја не спијам на телефон толку многу а неограничен интернет и те како ми треба со оглед на тоа дека сега имам само 3 гига па треба да го надокнадам сето она што го нема симнато во последнава година :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Да брат у право си ама според мене не верувам дека некој домашен корисник би ги иззборел сите тие 100 саата. 500 минути се сосема доволно со оглед на тоа дека имаш (претпоставувам) мобилен телефон, а имаш и скај и мсн. Со оглед на тоа дека No.Net нудат доста солидна понуда за телефонски услиги во пакет со доста подобар интернет (бар на хартија) од т-хоумци јас би ги одбрај словенците. И така ја не спијам на телефон толку многу а неограничен интернет и те како ми треба со оглед на тоа дека сега имам само 3 гига па треба да го надокнадам сето она што го нема симнато во последнава година :)
Мислиш дека никој не би ги изборел 100 саати? Мајка ми и брат ми по цел ден висат на телефон. Кога ќе стигне сметка за телефон, татко ми по тројцата вика у пакет не става сите. Вака барем раат ќе си неможеш повеќе од 2000+ддв да отидеш.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Мислиш дека никој не би ги изборел 100 саати? Мајка ми и брат ми по цел ден висат на телефон. Кога ќе стигне сметка за телефон, татко ми по тројцата вика у пакет не става сите. Вака барем раат ќе си неможеш повеќе од 2000+ддв да отидеш.
Па ок според мене е чиста глупост да скапуеш на телефон 100 саата у месецот. Поубаво ќе и се јавам на особата и ќе и кажам ај ќе идеме на кафе или у парк или било каде па ем ќе се збориме ем ќе се видиме него да ми скапе увото на слушалка.
Мислам дека тој пакет пред се им е планиран за деловни корисници (бидејќи мислам дека немаат такви пакети), додека пак No.Net си има посебни DUO пакети за истите. Ако сум грешка поправи ме :) :helou:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Али се помалце луѓе имаат телефон од Македонски Телекомуникации. Посебно одкако ги скинаа оние 100бесплатни минути со претплатата што идеа. Се повеќе ставаат Allo или пак на мобилен си зборуваат. Тука кај нас голем дел од луѓето немаат фиксен телефон, а многумина сега ставаат Allo од Cosmofon.

А и не е работата 100 часа или било што. Поарно би било можеби неограничен разговор да напишат неголи 100 часа. оти 100 часа се 1/7 од месецот. А толку никој не поминува на телефон.
Кај он.нет од старт ти се бесплатни разговорите и кон он.тел и кон телекомот. а тие 300 минути за повеќето луѓе се и повеќе од доволни.
А пакетите на т-хоум се поскапи од оние на он.нет. А цената е одлучувачка за голем дел од луѓето.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Добро,ќе има еден објективен разговор,или вие проклето го симпатизирате он.нет?

Какви дискусии паѓаат значи...
Ви вика Јане мт.нет е подобар пакет за разговори,бидејќи ти даваат 100 часа.
Вие идете контра со тоа дека "треба да си будала да скапуваш толку на телефон" и дека Он.нет ти дава доволно 300 минути.

Следно што ќе биде,брзината од он.нет ако почне да опаѓа,ќе викате дека на никој не му треба 10 мб/с туку 3 мб/с им се доволни...

Дајте не ги вртете маните во предности:helou:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Али се помалце луѓе имаат телефон од Македонски Телекомуникации. Посебно одкако ги скинаа оние 100бесплатни минути со претплатата што идеа. Се повеќе ставаат Allo или пак на мобилен си зборуваат. Тука кај нас голем дел од луѓето немаат фиксен телефон, а многумина сега ставаат Allo од Cosmofon.

А и не е работата 100 часа или било што. Поарно би било можеби неограничен разговор да напишат неголи 100 часа. оти 100 часа се 1/7 од месецот. А толку никој не поминува на телефон.
Кај он.нет од старт ти се бесплатни разговорите и кон он.тел и кон телекомот. а тие 300 минути за повеќето луѓе се и повеќе од доволни.
А пакетите на т-хоум се поскапи од оние на он.нет. А цената е одлучувачка за голем дел од луѓето.
Добро што е со вас? Се читате ли што пошувате? Оннет само 3-500 минути дава бесплатно, а не дека РАЗГОВОРИТЕ КОН ТЕЛЕКОМ СЕ БЕСПЛАТНИ.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
Добро што е со вас? Се читате ли што пошувате? Оннет само 3-500 минути дава бесплатно, а не дека РАЗГОВОРИТЕ КОН ТЕЛЕКОМ СЕ БЕСПЛАТНИ.
300 min kon TELEKOM besplatno sekoj mesec!!!!! a kon ontel e non stop besplatno

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Ма никој не симпатизира никаков провајдер. Каква корист би имал од тоа.
Туку ова е само објективно гледање на понудите.
Како прво најважна е цената. А таа сега кај он.нет со новите пакети интернет и телефонија е пониска од таа на т-хоум. На т-хоум тие цени се само до крајот на оваа година, после ќе бидат за 200-300 денари поскапи. Пишува тамо промотивни и редовни цени.

Би било супер и Cosmofon да почне да нуди и интернет и да се створи добра конкуренција.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Зависи за кои пакети се прави споредбата,

*DUO Lite 1061 ден., 4 Мbps, 10 GB трансфер, вклучени 200 мин. кон телеком + ontel (нема вклучени минути кон cosmofon)

*DUO Extreme 1769 ден., 10 Мbps, неограничен трансфер, вклучени 300 мин. кон телеком (нема вклучени минути кон cosmofon) и неограничени разговори кон други ontel корисници.

*Call & Surf Comfort 1769 ден. (од 1/1/2009 ќе биде 1946 ден.), 5 Мbps, 25 GB, вклучени 500 мин. во мрежата на телеком (кон други фиксни мрежи нема бесплатни минути) и неограничени разговори со други Call & Surf Comfort корисници.

*Call & Surf Comfort + 2359 ден. (од 1/1/2009 ќе биде 2536 ден.), 6 Мbps, 150 GB,
вклучени 100 часа во мрежата на телеком (кон други фиксни мрежи нема бесплатни минути) и неограничени разговори со други Call & Surf Comfort корисници.

И за крај споредба на импулсите (откако ќе поминат бесплатните минути):

* Ontel/onnet: 1.1 ден. и локален и национален сообраќај, 10 ден. кон мобилни мрежи

* Телеком:
локален: 08-20 ч. 1.18 ден., 20-08 ч. 0.71 ден.
национален: (убедливо најскап од сите оператори) 08-20 ч. 3.54 ден., 20-08 ч. 1.77 ден.
кон ontel/onnet: 08-20 ч. 1.36 ден., 20-08 ч. 0.83 ден.
кон cosmofon: се рачуна меѓуградски

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
него што се деси го средија ли онтел долгоооото чекање за трансферот на телефонски број од т-хоме во онтел ? или уште се чека више од месец дена минимум ?

Член од
27 септември 2008
Мислења
98
Поени од реакции
3
Уште се чека колку што знам така била процедурата од Т-хоме. Си играат луѓето со Оннет им се може, и на нас ни го чукаат како знаат.:toe:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Е тоа точно е дека си играат сега ептем монопол станаа + cosmofon го држат. А замисли ако сакаш трансфер на косфонон број максимум 2дена се чека ROFL. нели е малце глупо тоа што го прават, треба грујо да ги сотре малце да решаваат побрзо

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Абе луѓе а ОНТЕЛ имаат идентификација на број и пренасочување на повик?!
И ако имаат ме интересира дали и колку ги наплаќаат овие ускуги.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom