- Член од
- 5 август 2007
- Мислења
- 3.586
- Поени од реакции
- 2.608
Ај молимте објасни ми како рекламиве ќе го смени овај закоравен менталитет, жити очи? Освен што ќе ни се смеј цел свет со видеава, а и че се курчат некој ко тебе, демек така му треба, друг ефект не гледам од рекламава.Никој не го имитира директно Стив Ирвин. Со сила се праете паметни и писмени, ама за чудо никој од вас не знае дека емисии за животни, природа итн. кои што се доста популарни има барем уште 10-на кои исто така ги водат австралијанци.
Плус, кампањата не е за промоција на туризмот туку има за цел да го смени овој заковарен менталитет (пример: истите тие што кењаат дека рекламите се срање).
Искрено се надевам дека ќе се снимат уште толку каде ќе се опфатат сите јебани социјални структури: кафанџии, шмизли/кремци, шоферите што се паркираат на сред улица, џандар што не сопира бемве што вози 200 итн.
Ова е првиот позначаен потег за културна свест, и крајно време беше нешто да се направи во врска со ова. За самите нас станува срамота што живееме тука не па за некој од страна да дојде. Со кое право истите што пљукаат по рекламиве после продаваат мозок тука само не ми е јасно
За да се смени менталитетот, има милион начини, спомнав некој погоре. Ова не само што не е начин, туку е исмејување на сите келнери, таксисти, издавачи на апартмани и тн, во Македонија. Ти сакаш да ми кажиш дека сите келнери или сите таксисти можиш во еден кош да ги ставиш?
Пак ќе речам, да беше ова некоја емисија ко Зевзекманија, ко Еднооки, ајде, хумор, сатира, ама ПРОЕКТ НА ВЛАДА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, да плука по сите таксисти, келнери и тн.. демек ендемски вид биле е ДЕБИЛНО.