Нирвана или ГНР

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас се уште се чудам на луѓе што курт и слеш ги ставаат во иста реченица.
Али пошо си од Тетоо не ти се љутим...
Извини ама што сакаше да кажеш со ова „ пошо си од Тетоо не ти се љутим “ ? Стварно извини ама не те сватив. Баш ме интересира?!

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
Леле 22 страни за две крш групи...:tapp:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Извини ама што сакаше да кажеш со ова „ пошо си од Тетоо не ти се љутим “ ? Стварно извини ама не те сватив. Баш ме интересира?!
Јас сум од Тетово, затоа така пишав:helou:

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
И неможете да докажете дека курт бил поголем (и посаглам и подобар и што уште не) гитарист од СЛЕШ

ама толку сте заслепени од нирвана шо не можете да ги видите квалитетите на СЛЕШ
Јас, сеуште се чудам како можеш да ги стаиш Курт и Слеш у исто корито???
Слеш со тоа шо ќе напраи солажа со 17 ноти у секунда ќе ја напраи песната/бендот/него, бољи?

Ти очигледно така глеаш кон работиве...

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Па НИРВАНА секако...

Народе Ниравана фала богу дека е боље.. Али по мене единствено нешто што фрла добра дамка врз ГНР е свирењето на Слеш... Не во смисла како он иведува со гитарата, него тоновите кои ги прави...
Инаку... ГНР: едно големо БЉАК !

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
...Не во смисла како он иведува со гитарата, него тоновите кои ги прави...
Глупа реченица.

Инаку да се изјаснам на темава по малку читање и преслушување тони музика.

Нирвана, добри.
Ганзи, просечни.

Омилен од нив, немам.

За текстописец би го зел Курт, исто и за вокал, за бубњар Дејв, за басист Даф и како втора гитара Слеш. Дрим тим од двата бенда. :)

Инаку свирењето на Слеш не ги прави Ганзи подобри, ниту пак лириките на Нирвана ги прават нив подобри.

Само не го тупите толку, Ве молам. Го претеравте.

Пишете, сакам тие заради тоа и тоа, и без вреѓање, 20 поста еден под друг итд итд... ДОСАДНО Е И ЗАМАРА!

Аман.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас, сеуште се чудам како можеш да ги стаиш Курт и Слеш у исто корито???
Слеш со тоа шо ќе напраи солажа со 17 ноти у секунда ќе ја напраи песната/бендот/него, бољи?

Ти очигледно така глеаш кон работиве...
Па никој не ги става Слеш и Курт во исто корито брат :kesa: .И да сакаш не можеш да ги стаеш пошо Слеш е психички здрава личност (барем за јавноста) за разлика од курт кој од преголема стабилност се самоубил. И не можеш да тврдиш дека Нирвана се бољи од ГНР пошто не се.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Па никој не ги става Слеш и Курт во исто корито брат :kesa: .И да сакаш не можеш да ги стаеш пошо Слеш е психички здрава личност (барем за јавноста) за разлика од курт кој од преголема стабилност се самоубил. И не можеш да тврдиш дека Нирвана се бољи од ГНР пошто не се.
И што со тоа кој е поздрава личност?

И како тоа ГНР се бољи од Нирвана?

Се вртите во круг со исти зборови по 666ти пат............

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
И што со тоа кој е поздрава личност?

И како тоа ГНР се бољи од Нирвана?

Се вртите во круг со исти зборови по 666ти пат............
Па секако дека се вртиме во круг- учиме од постари :pos2:.
А како тоа Нирвана се бољи од ГНР ? :pos2:
И зашто уствари сте ја поставиле оваа тема ако не сакате да слушнете мислења спротивни од вашите? Па токму и поради вас се вртиме во круг бидејќи се карате со сите кои што се за ГНР. Па ајде ви се молам!

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Па вака, пошто баравте од мене да ви пишам еден пост за тоа зошто го сакам Слеш еве ви пишувам:
Како прво Слеш е фраер невиден кој си има свој единствен,УНИКАТЕН стил. Слеш заедно со ГНР направиле револуција во рок музиката и затоа сега сите на денешницава, младинава поточно, сакаат да бидат како него, а не ко курт.

Значи, Слеш е хард рок музичар кој што има соработувано со многу други ѕвезди како Мајкл Џексон, Лени Кравиц, Џо Сатриани, Стив Веи, Брајан Меј и уште многу многу други.

Слеш се наоѓа на 12-тото место на Chez 106's листата за највлијателни музичари т.е. гитаристи
Ако Слеш не е добар музичар и ако е досаден со 10 минутни солажи, тогаш зошто е повикуван на толку многу концерти и настапи како special guest star ?! А?!

И како што кажав во еден од моите претходни постови, земете малку да ги поанализирате песните на ГНР( и не само во ГНР тука се и Велвет Револвер, Слешис Снејкпит) и ќе чуете кои ствари т.е. досетки, фрази ги има ставено Слеш во песните т.е. РЕМЕК ДЕЛАТА! А не ко курт со солажи од ’’2 секунди“.

Па после тоа кажете ми дека “ Слеш се курца само со солажи “

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Пред неполн месец напишав ГНР, но сеа викам НИРВАНА !!!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Па секако дека се вртиме во круг- учиме од постари :pos2:.
А како тоа Нирвана се бољи од ГНР ? :pos2:
И зашто уствари сте ја поставиле оваа тема ако не сакате да слушнете мислења спротивни од вашите? Па токму и поради вас се вртиме во круг бидејќи се карате со сите кои што се за ГНР. Па ајде ви се молам!
Па човече баш ради што сакам да слушнам ваши мислења затоа викам да не повторувате едно те исто:tapp: И пак не кажа зашто мислиш дека се бољи 2х:tapp:

Anck-Su-Namun кажи каква револуција внеле ГНР, објасни, од музички, општествен ,социјален, тинејџерски, духовен, и каков сакаш аспект. Објасни го тоа...

Како второ: Слеш е комерцијална икона, и тоа има голем удел во тоа што е повикуван како соработник, а другото е ради што има широко прифатлив и пред се типичен рок стил на свирење. Он е добар гитарист, го слушам, ама смрди на стереотипност.
Која е таа Chez листа жити све? Aко веќе се фаќате за топ листи (најможна глупа тема си одбрала), тогаш во било која Курт е пред Слеш како музичка икона. Затоа батали листи, листи се не толку интересна ствар, и ги има миљон секоја со свои ранкинзи.

Зар за тебе продолжување на рок традицијата е револуција во музиката? Онда ти треба бајаги повеќе да слушаш музика. ГНР не се ништо само продолжение на претходните класик рок бендови, и ги поштувам само ради две работи: мелодичноста и похард стилот од претходно споменативе.

Кажи ми некој бенд пред Нирвана а што свири иста музика ко Нирвана со позабележителна улога во музичката сцена?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
е да..

pcyodamaster... хахаха да во право си.. не заприметив која глупост истресов..

... Во секој случај...

Нирвана ми се боље затоа што некако повеќе допираат до реалноста.... а тоа ми се допаѓа....

ГНР имаат премногу пластичен приод.....
А да .. стојам зад тоа дека Слеш свири инзвонредно...

Али сепак, не значи тоа дека ако човек е виртуоз бендот е прекрасен и обратно дека ако некој гитарист нема кристални солажи дека бендот не чини...

има тука нешто...... што мислите.. ? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom