Не сум Бугарка, ниту Гркинка, јас сум Македонка

N

n/a

Гостин
За татарството - Људмила Живкова е убиена од бугарските тајни служби затоа што кажала јавно дека бугарите имаат најмалку словенска крв т.е. најповеќе татарска.:toe:
Кој тоа тебе така грешно те информираше?
Ова е... прилично жален `извод`.
Фамилијата Живков и нивните другарчиња и ден денеска ја `повелаат` Бугарија како сакаат.
:toe:

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Јас сум си добро информирана само ретко кој ја знае оваа информација во јавноста. Нејзината смрт е прикажана како мозочен удар додека се бањала.:toe:

А Живкови што си хараат по Бугарија тоа нормално е се за интересите на мајка бугарија

N

n/a

Гостин
Јас сум си добро информирана само ретко кој ја знае оваа информација во јавноста. Нејзината смрт е прикажана како мозочен удар додека се бањала.:toe:

А Живкови што си хараат по Бугарија тоа нормално е се за интересите на мајка бугарија
Девојко... :vozbud: :pos2:
а бе мир малку и аман-заман почнете да мерите горе-долу што пишуете.
Да му убие ќерка на Баи Тошо (Тодор Живков) у 1982-ра не смеел ама баш никој.
НИКОЈ.
И Живкови не хараат за интересите на `мајка Бугарија`...
него за нивни лични.
Мултигруп...
Орион...
се само дел од групациите во кои што лицата кои што искачаат во јавност и се претставуваат за сопственици (како Илија Павлов рецимо) се едни...
а акционерската книга кажуе,нешто сосема друго!

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Дечко очигледно не ја знаеш позадината. Изворот бил многу близок до тогашната власт во бугарија. Ништо злонамерно не кажав само ја изнесувам вистината која е болна од илјада кажани лаги.

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Дечко очигледно не ја знаеш позадината. Изворот бил многу близок до тогашната власт во бугарија. Ништо злонамерно не кажав само ја изнесувам вистината која е болна од илјада кажани лаги.
Tova naistina e mnogo interesno !!!
Vo Bulgaria se oshte ne se znae koi i zasho e ubil Ludmila Jivkova i ima nekolko teorii..
Se okaza sto ti si edinstvena deka ja znae vistinata..
Pa zemi napishi kniga i dai intervuta po televiziata-ke bide senzacia

R

RAYTHEON23

Гостин
За татарството - Људмила Живкова е убиена од бугарските тајни служби затоа што кажала јавно дека бугарите имаат најмалку словенска крв т.е. најповеќе татарска.:toe:

како тоа????

Tova naistina e mnogo interesno !!!
Vo Bulgaria se oshte ne se znae koi i zasho e ubil Ludmila Jivkova i ima nekolko teorii..
Se okaza sto ti si edinstvena deka ja znae vistinata..
Pa zemi napishi kniga i dai intervuta po televiziata-ke bide senzacia
не се службите сигурно..... дај кажи некоја теорија баш ме интересира:helou:

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
bugar ne e nacionalnost be, to e drzavjanstvo :toe:

ko jugosloven

a ti ne si ni bugarski bugar, ti si nekoj kanzurirac :smir:

vo tekstot jasno stojt deka grcite im go "nametnale" imeto od prezir kon niv, a
ti najde megju redoj tekst

bugarska rabota

Кико, јас би се кладел дека е самиот дркаџија "главом и брадом".
Пардон на српскиот израз.

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
како тоа????

не се службите сигурно..... дај кажи некоја теорија баш ме интересира:helou:
edna ot teoriite e deka e ubiena ot KGB..
no nikoi ne moje da go kaje so sigurnost..
Koga izte4e davnosta na sekretnite arhivi posle 50 godini vistinata ke izleza najave.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
а зошто е убиен синот на венко марковски?

R

RAYTHEON23

Гостин
edna ot teoriite e deka e ubiena ot KGB..
no nikoi ne moje da go kaje so sigurnost..
Koga izte4e davnosta na sekretnite arhivi posle 50 godini vistinata ke izleza najave.

од КГБ е убиен бугарски дисидент новинар(заборавив како се викаше) во лондон.... со рицин-мало топче во чадор нешто како воздушна пушка(биолошко оружје)

и овој случај е јасен ко ден.....бугарија побарала да биде убиен и тоа е заведено......

НО ЗА ЖЕНАВА НЕ ВЕРУВАМ ДА Е ОД КГБ

едноставно....ке претераат и ке ги откријат...

N

n/a

Гостин
А зошто е убиен Георѓи Марков и дали при планирањето на неговото убиство свој удел имала и Људмила Живкова? :)

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Георги Марков е убиен во Лондон со така наречениот бугарски чадар на рождениот ден на Баи Тошо.
Инак човек требва да е много наивен да мисли че некој би смеел 1982 не да посегне дури и да помисли да и навреди на Лјудмила.

N

n/a

Гостин
Георги Марков е убиен во Лондон со така наречениот бугарски чадар на рождениот ден на Баи Тошо.
Инак човек требва да е много наивен да мисли че некој би смеел 1982 не да посегне дури и да помисли да и навреди на Лјудмила.
:toe:
Кажи им де... :)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=955
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=955&pid=12995
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=955&pid=12998

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
70 godini L.Jivkova preturpeva avtomobilna katastrofa.. Pravat i slojna operacia vo Francia,na cheropot i e implantirana metalna plastina , i poradi tova do kraja na jivota si odi s turban..
Posle taa kakastrofa ona po4va da se interesuva i zanimava s indiiska filosofia i vostochna mistika.. Bila e mnogo blizka so Vanga i seka nedela e hodila pri neja za soveti,vliza vo vruzka s N.Riorich koi jivee vo India i chesto patuva tamu..
Vo istoto vreme okolo neja se formira krug ot t.n intelektualci ,koi imat malko po-svoboden pogled ,za distanzirane od Rusia i otvarjane kon zapadot.
Kako istorik ona e edna koja dava tlasuk za razvitieto na Trakolkogiata kato naucka,koga do toja moment e bila vo senka.
Sobira suchki zlatni trakiiski sokrovishta vo edna golema izlojba ,koja pochva da patuva na sekade posbeta- Francia, Anglia, Japonia ,SAD..
Izveston e shto rusnacite sa imali mnogo rezervi kon neja-ona e bila prozapadno orientirana

Kajgana Shop

На врв Bottom