Не сум Бугарка, ниту Гркинка, јас сум Македонка

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.505
Поени од реакции
1.894
Не сум Бугарка, ниту Гркинка, јас сум Македонка. Затоа што моите родители се Македонци, и дедо ми и баба ми се Македонци и од дедо прадедо сме Македонци. Тука Грци нема, Грци сте вие кои дојдовте сега да не апсите и да не тепате":toe:

Член од
18 април 2005
Мислења
25
Поени од реакции
0
Питам

Може ли да питам нешто?Македонецо го имате като човек ,којто е от Македонија или народност?

Член од
18 април 2005
Мислења
25
Поени од реакции
0
Зора извини стих'т -
__________________Нека с тоз удар врага да смажем
Нека му гордо браќа докажем!
Че сме срушили мрсни окови
Че сме слободни а не робови!

От кој поет е?

N

n/a

Гостин
Зора извини стих'т -
__________________Нека с тоз удар врага да смажем
Нека му гордо браќа докажем!
Че сме срушили мрсни окови
Че сме слободни а не робови!

От кој поет е?
Панагјурските в'станици-Иван Вазов
(ако не се л'жа).

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Може ли да питам нешто?Македонецо го имате като човек ,којто е от Македонија или народност?
Ајдеее...... втор ФМИ......ШТО СЕ ПРАВИ ДЕКА НЕ МУ Е ЈАСНО.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
My grandparents, I remember,they used to put me on the knee and they used to say to me “Sinko” in Macedonian of course, “Nikogash nema da zaboravish sho nie sne Makedontsi. Nito Grtsi, nito Bulgari, nito Serbi, nito Albantsi.”
[Little son, never forget that we are Macedonians.Not Greeks, not Bulgarians, not Serbians, not Albanians.] They were the words of my grandparents from both sides.​

http://www.pollitecon.com/html/life/Mick_Veloskey_Interview.pdf

P

Princ

Гостин
Kuber, имаш 30 минути да го измениш мислењето и постот да го смениш на Македонски јазик, бидејќи тој јазик е официјален јазик на овој форум.
Доколку не го направиш тоа, постот ќе ти биде избришан. Останатите не го цитирајте тој пост затоашто доколку дојде до негово бришење, и вашиот пост ќе биде избришан.

Едит: 24 минути.

Уште еден едит: Изминаа 35 минути и постот не беше изменет, напротив, беше додаден нов, повторно на Бугарски јазик. Kuber e баниран од темава исто така.
KristinaVM, Princ се` сече што не е на Македонски јазик. Едноставно, тоа се правилата. Вие сте должни да ги почитувате, јас сум должен да санкционирам нивно непочитување. Вие мене војводо, јас на вас сердари. Појасно, амин.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
imat samo edna vistina, imat edna Makedonija

i samo edni Makedonci. Anticki vo anticko vreme. deneshni vo deneshno vreme.

koj se pisal bugar ili grk, toj ne e Makedonec. nemat bugarski ili grcki Makedonci :smir:

ajt...

@ princ: preziram bugarski propagatori, ama ako taka secis, togas i srpskiot ni e stranski jazik :toe:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
690
Поени од реакции
671

hahaha, ova iako e od janko jako bese. I ja mu se pridruzuvam na cestitkite.

F

FallenHypaspist

Гостин
Македонец како народност,Бугарин како државјанство...те Бугарин = Американец,Југословен,Грк,Канаѓанин,. и сл..

Член од
26 октомври 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
Da

Nas Bolgarite ni ima vo isrtoriqta kato narod koito e tuk na balkana ot 6 vek!Prez vekovete mnogo voini sme vodili so grci ,srbi i dr.So vas ne sme drugaruwali i ne sme se bili vo vojna ne za drugo a vi e nemalo,bili sme edno !Sega ste veliki,az prostio bolgarin so konska opashka na znameto kak da se merim so velikite antichari!:helou:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Nas Bolgarite ni ima vo isrtoriqta kato narod koito e tuk na balkana ot 6 vek!Prez vekovete mnogo voini sme vodili so grci ,srbi i dr.So vas ne sme drugaruwali i ne sme se bili vo vojna ne za drugo a vi e nemalo,bili sme edno !Sega ste veliki,az prostio bolgarin so konska opashka na znameto kak da se merim so velikite antichari!:helou:
Заборави да ја спомнеш третата интергалактичка војна Бугарија-Кронос.

Член од
26 октомври 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
So kronos ne znam da sme se mlatili zatowa ne spomenawam ama ti kato kazvash nema da ti karshim dumata!Ti u falangata li si bil?:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom