- Член од
- 6 јануари 2010
- Мислења
- 1.120
- Поени од реакции
- 104
Атеист сум само затоа што имам ПРИЧИНИ да не верувам.Ако се избаци некој мал сељак со "атеист сум пошо размислуем, фала" - му маам аперкат сместа. :tv:
ај ремети ме сега... :smir:
Атеист сум само затоа што имам ПРИЧИНИ да не верувам.Ако се избаци некој мал сељак со "атеист сум пошо размислуем, фала" - му маам аперкат сместа. :tv:
Да, вчера на кафе седевме. Ако немаш што да онадиш на темава, поарно не ја онадувај (уништувај).:back:A демек ти си го "видела"? :jaj:
Секој човек ќе го види Бог. Некој порано, некој подоцна. И секое колено ќе се поклони пред него.Ако Бог не знае да не спаси значи е неспособен за функцијата што ја врши.
И зошто воопшто вашиот совршен Бог би создал толку фаличен производ?
Исто како што тојота е виновна за кварот со кочниците така и вашиот (не)совршен Бог е виновен за кварот во човештвото.
Кој ќе одреди кој е достоен да го види Бог?
Никола Груевски...Свети Петар?
Верата е потребна, затоа што ние луѓето не сме доволно моќни да се потпреме само на себе, па се чувствуваме сами, слаби, повредени, како нешто да не ни оди од рака... Духовното олеснување треба да се почувствува, не се гледа со око. Односно, може да кажам дека кај луѓе што подолго време биле религиозни, се јавува сталоженост, мир, трпение да те ислуша, а тоа се забележува во разговорите, делувањата... Не зборувам за архитектурата, туку за градбата на цвеќињата, за градбата на човековото тело, а пропорцијата е една те иста - section aurea. Најди ја темата во мистерии ја отворив пред година две.
Божји план е волјата господова, желбата и намерата на оној што најдобро знае што ќе не` направи среќни. Не би рекла дека божјиот план ја исклучува човековата волја затоа што Бог го прави со нас, она што ние сакаме да станеме.
Во совршеноста на Бог не се задира, истребувањето на Евреите е од човечки фактор, од зло, од алчност. Бог не` направил совршени исти на себе, само што ни го одзел вечниот живот и не става на искушенија. Кога луѓето не би биле робови на своето тело, на она што нагоните им го налагаат, тогаш волјата Господова би се спроведувала чисто. Фала, среќен и на тебе!:helou:
Токму тоа што го реков и предмалку.Секој човек ќе го види Бог. Некој порано, некој подоцна. И секое колено ќе се поклони пред него.
Инаку нема фалинка. Во совршениот план на Бог, секој човек може да биде спасен. На крај краева, (според Библијата) барајте и ќе најдете, тропнете и ќе ви се отвори, ама не... луѓето сакаат се на тацна. Е тоа нема ни во законот на верниците, ни во законот на неверниците.
Тој секако дека знае да не спаси,но ние дали сакаме??Ако Бог не знае да не спаси значи е неспособен за функцијата што ја врши.
И зошто воопшто вашиот совршен Бог би создал толку фаличен производ?
Исто како што тојота е виновна за кварот со кочниците така и вашиот (не)совршен Бог е виновен за кварот во човештвото.
Кој ќе одреди кој е достоен да го види Бог?
Никола Груевски...Свети Петар?
Погледни што се се случуваше додека Бог беше "присутен" на Земјата.Тој секако дека знае да не спаси,но ние дали сакаме??
Тоа е битното прашање.
Луѓето се толку силни,самоуверени,не им треба некаков Бог,зошто ке им е кога они можат и без него.
Полесно е да се навреди,омаловожува,отколку да се каже нешто убаво или да се направи добро.
Некогаш,искрено и морам да вратам,за да се справам со некои персони...а ич не сакам.
Што, темава е здужение на побожните лица каде што атеистите не смеат да пишуваат поради тоа што се ќорави?! И ако пишат ти ја онадуваат темата? Ако е така, извини, немав таква намера.:smir:Да, вчера на кафе седевме. Ако немаш што да онадиш на темава, поарно не ја онадувај (уништувај).:back:
Пасус 1: Другите околу него се злобни, алчни, грешни и немаат капацитет да бидат совршени помагачи, за разлика од големото Добро. Другите се љубоморни, ако не целосно, барем делумно преземени под земните навики што му прават моментално добро на нивното тело, но не и на нивниот дух.Пасус 1:Не значи ако еден не се потпира на Бог дека не може да се потпре на другите околу него.
Колективот е она што не држи заедно и инстинктот за опстанок а не Бог.
Пасус 2:Да речеме е вистина,Бог знае што не прави среќни.
Што ќе речеме за сите оние сиромаси и тешко болни?
Дали тие се среќни?
Дали некој лепрозен во Нигер сакал да биде лепрозен?
Пасус3:Ако Бог не создал и не става на искушенија зошто не не направил доволно силни за да успееме да одолееме на тие искушенија?
Зошто толку фаличен производ од една таква совршена фигура?
Ајдееееееееееееееееееееее Насловот на темата, доколку доаѓа до некакво недоразбирање, е реченица што најчесто ја добивам од атеисти што ме убедуваат дека Бог не постои. На таа реченица, која гласи „Не си го видела“, јас додадов еден дел „мори ќорава една“ кој иронично се однесува на мене. Добро?Што, темава е здужение на побожните лица каде што атеистите не смеат да пишуваат поради тоа што се ќорави?! И ако пишат ти ја онадуваат темата? Ако е така, извини, немав таква намера.:smir:
Пасус 1:Тоа е генерализација.Не сите луѓе сакаат да те искористат.Пасус 1: Другите околу него се злобни, алчни, грешни и немаат капацитет да бидат совршени помагачи, за разлика од големото Добро. Другите се љубоморни, ако не целосно, барем делумно преземени под земните навики што му прават моментално добро на нивното тело, но не и на нивниот дух.
Пасус 2: Да си сиромашен, не значи дека си несреќен. Тоа е само твојата претстава за „среќа“ и воедно она за кое што зборувам цело време - алчност.
Пасус 3: Затоа што ние не сакаме да го примиме Бог во срцето и да поверуваме во неговата добрина, затоа што мислиме оти со две запалени свеќи на Велигден сме христијани, зашто немаме прочитано ни две страни од Библијата освен ако не ни биле за домашна по македонски во втора средно, затоа што ние не му помогнавме кога го даде својот еднороден син да се распне на крст заради нас и за да не избави од сите наши гревови.
Не. Господ е многу способен Татко со супер план за спасение. Кој сака да види, ќе види. На крај краева, од нас зависи.Токму тоа што го реков и предмалку.
Бог е всушност фигура на неспособен татко кој е тука само кога треба да ги казни своите деца.
Бог и порано имаше "добри" планови за спасување.Не. Господ е многу способен Татко со супер план за спасение. Кој сака да види, ќе види. На крај краева, од нас зависи.
Изморени сме од Бог.