Неупотреблива облека?

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Што правите со вашата неупотреблива облека?

Неупотреблива во смисла ви се стеснила,се раширила,сте ја носеле некој период па веќе не одговара на вашиот стил, се пребојадисала несакајќи при перење или едноставно ви здодеала.

Ја подарувате? Ја фрлате? Црвен Крст? Или ја чувате за спомен?

E

`EsCaPe`

Гостин
Прво ќе се мота дома по плакари ќе фаќа место, после иде у кеси и у подрум и на крај кога и доле нема место у село на палење..

Има некој парчиња облека што ми се помили и ги чувам за спомен.. Ама ретко тоа.. А за подарување, тоа е работа на мајка ми..:)

Член од
12 септември 2007
Мислења
79
Поени од реакции
5
Ako e dobro socuvana,a mene mi zafaka samo mesto ja podaruvam,no onie parcinja koi mi se mili naogam mesto da gi smestam negde:pipi:ostatokot koe e iznosenoooo se frla.

lidu6

искусен форумџија
Член од
8 јуни 2008
Мислења
181
Поени од реакции
8
Kaj mene dosta se naoga neupotrebliva obleka...
Nekako maka mi e se da otstranam od doma, pa vo nekoi npriliki ce obiduvam da ja mavnam....:pipi:

Vo uciliste imavme dobrotvoren prilog za obleka i se oslobodiv pa se so ne mi se sviga odnesov:baeh::baeh::baeh:

E

elence*$

Гостин
па имам доста неупотреблива облека по дома, и таа што е добро сочувана ја подарувам на помали братучеди и сл.... а иначе имам некои омилени парчиња од кои не можам да се одделам, и иако ми се премали, си ги чувам за спомен:pipi:

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Најчесто ја подарувам, кај мајка ми на работа има мнооогу дечиња што кога ќе им донесеш нешто, толку се мили, срцепарачки е да ги гледаш како се радуваат. Порано и за спомен чував по нешто ама испразнав сеа една вреќа, немав веќе кај да ги пикнам новите парчиња.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Неупотребуваната облека ја подарувам на моите братучеди. Ги имам многу 2ри и 3ти братучеди кои имаат загрозен социјално-економски статус и се што не ми е таман, ним. Секако повеке ке им послужи.
Младинската канцеларија во нашата гимназија исто така имаат супер вакви акции, па не ми е тешко и таму да дадам некои патики со број до 44.:toe:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Vo Crven krst ili na nekoi sto se poslabi so finansiite ja podaruvam.

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Доволно долго стои во плакарот за мајка ми да ми каже: Имаш гардероба, полн ти е плакарот. :)

Инаку не знам: Во јурисдикција на мајка ми е. Обично прави “неупотреблива облека“ -втор дел, со то што не ја дава или фрла туку ја чува во некоја си визба или летна кујна.

ПС: Ова важи и за гардеробата со фушчија боја :pos: Мораф. :pos:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Има тука во германија специјални контејнери за стара облека во кои се става облеката завиткана и спакувана во кеси за да биде заштитена одредено време и да не се оштети. Тоа се обично контејнери на некои организации каок црвен крст, е сега дали идат за сиромашните туку во германија или одат за некои други сиромашни земји како помош појма немам.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Еее во мојата фамилија има еден ептен убав обичај за неупотребливата облека.Мајка ми носела облека од тетка ми која е постара, моите постари братучедки од мајка ми, моите братучеди од други братучеди.Сета таа облека е одлично сочувана и изгледа како нова, т.е. не се познава дека некој ја носел.За мене немаше ништо па голем дел купував, а сега моите внуци(деца на моите повозрасни братучеди) ја носат облеката од пред 4-5 години која јас сум ја носел и ми се смалила.And the story goes on:)

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Сета стара облека редовно ја носиме во Црвен Крст, ја до сеа едно 5-6 пара добро сочувани патики сум дал, не за друго, ми се смалија :)

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Ако е у нослива состојба, а мене не ми е точна, ја давам бе, зашо да ја фрлам. Ако сум успеала да и` ја извадам душата и појќе мава на партал него ли маица, онда дреме во плакар некое време, додека заклучам дека нема шанса никогаш повеќе да го облечам, е тогаш е за фрлање.

ПС: Ова важи и за гардеробата со фушчија боја :pos: Мораф. :pos:
Мрш! :pos::pos::pos::pos::pos:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Па имам премногу гардероба и недозволувам мајка ми да ми рчка низ плакарите зашто ќе рече пола облека да ја исфрлам зашо не сум ја носела долго време ама не можам. За се доаѓа време кога си посакувам да си износам.
Но она што ми е веќе мало и добро сочувано го подарувам, еве баш лани собравме со сестра ми доволно гардероба што им ја подаривме на братучетки на кои им беше навистина потребна.

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
немате претстава кое чувство го имав кога пред некој ден им однесов дел од мојата неупотреблива облека на едно семејство кај мене во комшии кое стварно е на работ на егзистенцијата.И она искрено фала.......немам зборови....

Kajgana Shop

На врв Bottom