Непријатна ситуација

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Абе како сака нека дојде. Може и на маса да ми дојде. Ќе ја видам ќе станам ќе и рипнам. Ќе ја изгушкам онака као не сме се виделе со години, кај си што си како си. Ќе ја претставам и ќе ја поканам да седне со нас. Знам дека нема да сака ама нема везе.
Нема ситуација која не е решлива, само треба да го знаеш начинот на решавање на работите.
Mr.Wolf од Pulp Ficition, ви текнува.
 

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Ставрно заебана ситуација.
Ако пертерката моја знае дека се познаваме од порано ке застанам и ладно да не речам културно ке се поздравам и ке се обидувам да и дадам на знаењедека оваа ми е девојка. Е ако девојка ми незнае дека се познаваме тогаш ки речам здраво и ке се дистанцирам за да не посумња никој ништо.
 
Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
Navistina mnogu neprijatna situacija.Nikogas ne sum razmisluvav za toa i navistina ne bi sakal da se najdam vo taa situacija.Inaku site nie(nesakam da zboruvam samo za sebe) koga se vpustame vo neverstvo(masko i zensko)ne ni pomisluvame na posledicite koi mozat da se desat,obicno seto toa ni doadja vo glavata pokasno,koga ke ni pomine vozbuduvanjeto ili koga nedaj boze ke se otkrie za toa.Ama koga bi se slucilo nesto kako vo gorenavedenata situacija(zboruvam za sebe ako sum jas krivecot)ako sum so zenata bi tvrdel deka ne e tocno,deka laze,deka taa e edinstvenata vo mojot zivot.No najiskreno da vi kazam vo slucaj taa osoba da ja vidam kako mi priodja so seta sila ke se potrudam da go izbegnam toa srekavanje.
A eve nesto od vistinskiot zivot,slucka sto mi ja ima kazano kolegata ovaa utro.
Inaku deckoto ima 23 godini Amerikanec
negovata devojka 18 god
Eve skoro cela godina kako rabotam so nego i toj ima obicaj so sati da zboruva na telefon(povekjeto vreme mu minuva vo zborenje).I cesto pati go slusam kako vika po nejze i taa po nego ama nikogas ne sum obrnuval vnimanie se do ovaa utro koga zboruvase skoro 3 saati bez prekin i resiv da go prasam sto se slucuva so nego,bidejki ne e vece istiot.
I togas toj pocna da mi kazuva kako e so ovaa devojka skoro 3 godini deka navistina ja saka i kako bozem i taa nego go saka ama nesakajki go izneverila so dvajca negovi prijateli.Ednas demek bila mnogu nadrogirana i nemozela da reagira a drugiot pat na nekoja zabava,ama bez razlika na se taa saka da e so nego.I me prasuva mene za sovet.A jas kako i sekoj Balkanec,otkaci ja vednas,ne ti treba taa kurva,ke ti gi potrosi parite na droga(devojcto si imala pristap do negovata smetka vo banka),utre ke ja ozenis ke se razvedes se ke tii zeme i red drugi raboti.Me islusa dokraj i mi rece nemozam mnogu ja sakam i za da i se revansiram ke ja izneveram i jas so dve zenski.Pa si mislam dali sme nie tolku zaostanati zad sovremeniot svet ili tie se tolku ludi da veke neznaat sto so sebe.
 

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Не знам, но многу ми е изопачен тој амерички стил на живот.И што има врска ако и он сака да ја превари исто така - тоа значи дека се напредни.Све што доаѓа од Запад не е злато... така да според мене тој амерички стил ми е дебилен,моронски и повеќе ми делува на дивјаштво него на современ цивилизиран однос
 

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Не заебавај напредни тоа е лудост. Го изневерила па и со двајца другари и да и опрости сачувај боже. Ако и опрости ке му го расплаче мајчето ауууууууууу, се изнервирав:nerv: :nerv:
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Не бегајте од темава:)
 

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
Многу, многу непријатна ситуација. Познавајќи го дечко ми .. прво не би дозволил да се исподешава нешто такво. Мислам да дојде личноста со која ме изневерил и да го праша каде исчезнал исто и јас. Најчесто со личностите кои не ги знае тој и кои јас не сакам да ги запознае си правам муабет настрана .. кој сака нека е. Исто и тој. Е сега следуваат милион прашања и подпрашања .. ама кој го ебе.:icon_lol: Шала. Може да се деси типката/типот да дојде кај нас на маса .. би се иставила. На прашањето каде исчезнав имам одговор, на се имам одговор. Нема ситуација која може да ме зезне или прашање на кое немам одговор. А додека дечко ми разговора со „сомнителна типка“ која од ништо никаде дошла кај нас на маса, која со мене не се поздравува, кој му поставува „терсене“ прашања на кои дечко ми не знае што да одговори, менува бои и јазикот му се фаќа .. нејзе би ја гледала во очи а би го пратела и секое негово движење, сака нејќе на крајот мора да ми каже. И вака и така .. ако сакам можам да дознам која е типката. Така да нема кај да бега.:icon_lol:
 
Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
сиуацијава е врвка и ми се има десено али небило до толку фатално , зошто едноставно се направив како да сме другари и нешто ај се брзам и штрафта , али во глобала им кажувам на мувачиците дека имам девојка и ако ме сретне на улица чисто да ми мафтне и да не се десат проблеми какви што се дискутираат во темава
 
Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Ќе се правам дека не го приметувам, необичното однесување на партнерот.Неа нема ни да ја констатирам.Ќе продолжам да се однесувам „нормално” барем уште половина час (толку би издржала),а потоа ќе измислам неодложна работа и заедно ќе си заминеме со партнерот,сосем нормално и вообичаено.
Тоа е последно што од мене ќе види и чуе.
 

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Ако сум на изневерената страна и дотичната такво нешто каже пред мене ке направам цел филм...познавајки си го партнерот тоа ке биде трагикомедија...ке се преправам дека сум му друшка...ке и се представам пред да каже нешто мојот партнер...со тоа ке го замолчам...ке ја поканам да седне и секоја наивна би прифатила...и би почнала пријателски муабет...така вака и би заминала оставајки ги да си расчистат што си имаат, а д рест ис хистори....
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.344
Не ми се случило такво нешто, отсекогаш сум сакал чисти ситуации, а кога би се случило, би се правел мутав и би наоѓал едно чудо објаснувања, што всушност дотичната сакала да каже со муабетот, а кога јас би бил изневерениот би правел 300 сцени, па можеби (најверојатно) би ја раскинал врската.
А инаку, кој од нас сигурно знае дека не бил изневерен од партнерот?
 
Член од
14 август 2007
Мислења
93
Поени од реакции
0
auu. Ke ispanicam, :vozbud: ke se vcrvenam,:kesa: stomakot ke me zaboli,:shok: ke se izmetkam v kraj. :kez:
No koga ke se priberam ke se pravam deka ne go gledam,:nesum: a ako dojde da zboruva so mene...ke si se onesvestam:nesvest:
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
61
Си имате врска (не е важно колку време), но ете доаѓа момент да изневерите (без разлика од која причина). Значи, некоја мала авантура која не ви оставила некој посебен впечаток, па сте ја продолжиле врската и речиси сте заборавиле на личноста со која сте изневериле. Не знае за авантурата партнерот, а таа/тој со кој сте изневериле не знаел/а дека сте во врска.
Арно ама, по некоја случајност се среќавате на улица (или кафуле или дискотека, пример) после некое време, а вие сте со партнерот со кој сте биле и тогаш кога дошло до неверството. И од нигде - никаде, доаѓа кај вас да се поздрави, па ве прашува зошто (после авантурата) ве снемало, што се случува со вас и слично.

Е сега. Можеби е тешко да се ставиш во таква ситуација ако си од оној тип луѓе кои не изневеруваат, но обидете се да се сконцентрирате на ситуацијата, а не наверството. Како би реагирале? Би и дале некаков знак на личноста дека не сте сами, па да внимава што зборува? Што ако партнерот цело време е до вас додека се одвива оваа ситуација? Како би се оправдале?

Или што ако кај вашиот партнер дојде некој со такви изјави и сфатите дека скрил нешто од вас? Дали би се обиделе да дознаете зошто го направил тоа и да разговарате за тој период кога се случило за да ги дознаете причините? Или уште веднаш ќе бидете иницијатор за раскинување?

Ве молам само воздржете се од коментари како: „Никогаш не би изневерил/а, па не можам да кажам“. Обидете се да ја замислите ситуацијата.
Уште еднаш да напоменам, не ми е целта да се дискутира зошто дошло до неверство (за тоа има друга тема), туку оправдувањето и начинот на кој би објасниле или како би реагирале доколку дознаете на ваков начин.

Ako bi dosla do vakva situacija poradi x pricini...
E sega ako tipot posle tolku vreme dojde nekako ke se streknam naednas, ama ke se izvadam ukazuvajki so moite dvizenja na teloto deka toj do mene e vo vrska so mene...Ke go zapoznaam, ke bidam ladna, ke se zbrka i sam ke si zamine ko pokakan...
A pak ako nekoe setilo mi pokaze deka mojot partner mati vakvi kasi, dusata ke mu ja izvadam dodeka ne se "iskupi od grevovite":pipi:
 

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...prvo, koa bi se desilo takvo neshto, ako jas sum vo situacija da ja sretnam nejze so nekogo, ni pod razno ne bi se osudil da napravam takva rabota zatoa sto ako mi bila nekoja cura do tolku draga da sum go napravil so nejze toa ne bi napravil nishto so sto bi ja dovel nejze u bilo kakva neprijatna situacija, dovolno e toa sto posle nemalo nikakov kontakt se kazue toa, ali ima i obratna situacija kade sto da predpostavime deka jas sum so mojata partnerka i mene mi prioga curata i mi vika da prdpostavime kako bi rekla sea: vaka neshto valjda..."kaj si be peder, ni eden, sto ne se javish AAAAA???...:pos2:...i i i???...nema shansi kaj mene nepostojat nerascisteni raboti nikad...ili u kraen sluchaj ke i kazam...curo oladi,prvput te gleam u zivotov...i ke si produzam ponataka(ova pod uslov da e bezobrazna i posesivna i da ne se razbira od zbor):toe:

Ako bi dosla do vakva situacija poradi x pricini...
E sega ako tipot posle tolku vreme dojde nekako ke se streknam naednas, ama ke se izvadam ukazuvajki so moite dvizenja na teloto deka toj do mene e vo vrska so mene...Ke go zapoznaam, ke bidam ladna, ke se zbrka i sam ke si zamine ko pokakan...
A pak ako nekoe setilo mi pokaze deka mojot partner mati vakvi kasi, dusata ke mu ja izvadam dodeka ne se "iskupi od grevovite":pipi:
...kako so pokreti na teloto ke mu kazesh...ke padnesh u nesvest neshto taka???:toe:
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Па сигурно нема да паничам тоа број еден, друго со очи ќе му дадам до знаење дека не сум сама или ќе му се приближам онака да би го изгушкала и ќе му кажам да си оди после ќе се видиме или да остане и молчи за авантурата. Само без паника пошто покомплицирано ќе е и ќе се примети се.:helou:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom