Непочитување на полициски час

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.513
Можете да ги критикувате колку сакате индијанциве но никогаш македонциве нема да бидат сплотени како што се они.
... не се сложувам, тие се сплотени само против македонците, да не кажам колку се „сплотени меѓу себе“пример, за време ручек за банален неспоразум веднаш нож/пиштол се ваѓа и се убива присутното семејство или ќе го „упуца“ комшијата оти дрвото се наведнало над неговата ограда и му влегло во негов двор!
Не знам за вас останатите, ама јас никогаш не би пријавил ако некој го прекршува полицискиот час.Колку и да ме сметате за несовесен граѓанин, не би го направил тоа. Зошто? Затоа што тоа е работа на полицијата, таа треба да си ја брка работата и за тоа земаат плата.
... се сложувам, оти си има надлежен за што е платен, ама ако ТОЈ што прекршува полициски час ми се курчи цел саат надвор со разноразни провоцирачки методи од музика, дерење, кршење, брмчење со мотор еееееее тоа веднаш иде на пријава!

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
После она шо го видов во Сингелич,нема шанси некого од комшиите да го пријавувам.Крај краева јака муда ако некој излегол надвор од зградата.Овие сигурно беа над 100 души и сигурен сум дека никој од нив нема ниту 1 евро да плати!
Мислам дека не разбираш, мене не ми е гајле за тој у сингелич, ако сака и отров нека пие и масовни самоубиства нека праат, нек си кашлаат у фаца нек се е..т далеку е од мене. Јас сум засегнат од комшииве, таму ги вадат од станица градоначалници овде не ги ни носат во станица.
Тоа е проблемот.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.213
Дали и ова чудо ќе го видиме ?

Казна од 15 илјади евра за тројца жители на Сингилиќ за прекршување на полицискиот час

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Дали и ова чудо ќе го видиме ?

Казна од 15 илјади евра за тројца жители на Сингилиќ за прекршување на полицискиот час
?? Ne mi e jasno kakvi se ovie kazni od po nekolku iljadnici evra vo Makedonija kade golem broj na lugje vo životot tolku pari ne videle so oči, a ne pak da gi poseduvaat i da plakaat volkavi astronomski kazni, podobro im se faka na ovie dečki da ležat vo zatvor nekoe vreme otkolku da plakaat tolkavi kazni so pari koi nitu gi imaat, nitu pak možat da gi zarabotat, vo zatvor barem državata na svoj teret se griži za sekoj zatvorenik smeštaj, jadenje, pienje, greenje, zdravstvo i.t.n.

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
... се сложувам, оти си има надлежен за што е платен, ама ако ТОЈ што прекршува полициски час ми се курчи цел саат надвор со разноразни провоцирачки методи од музика, дерење, кршење, брмчење со мотор еееееее тоа веднаш иде на пријава!

Ако постои некој кој највеќе го мрази народот кој прекршува закони тоа сум јас. Јас едноставно не би можел да ги пријавам, без разлика што толку многу ги мразам таквите. Утре некој да ми јаде г***а дека сум ги оставил неговите деца гладни затоа што сум пријавил и тој добил казна. Сите сме различни и различно размислуваме за одредени прашања. Најчесто тоа се должи на минатите искуства, па поради тоа не сакаме да ги правиме истите грешки.

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Ако постои некој кој највеќе го мрази народот кој прекршува закони тоа сум јас. Јас едноставно не би можел да ги пријавам, без разлика што толку многу ги мразам таквите. Утре некој да ми јаде г***а дека сум ги оставил неговите деца гладни затоа што сум пријавил и тој добил казна. Сите сме различни и различно размислуваме за одредени прашања. Најчесто тоа се должи на минатите искуства, па поради тоа не сакаме да ги правиме истите грешки.
Да бе да, ти ќе му ги остаиш децата без леб не тој што свесно крши закони.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.774
Поени од реакции
3.849
Мицковски и Чулев имаа одлична можност да придобијат гласови на 400.000 неопределени меѓу кои и мојот, доколку машки и законски го решеа проблемов. Затвор за градоначалников и овие 8 иницијатори, и казни за сите други идентификувани.

Меѓутоа се разбира, одлучија дека поважна им е можноста за коалицирање отколку неселективното спроведување на законите.

Исти гомна.
Против сите се поднесени пријави. И против тој сопственикот на локалот, а во тек е идентификување на лицата од толпата, па после и на нив ке им поднесат. Напраен им е распит у полиција, направен е записник, и пуштени си откако е завршен распитот. Таа е процедурата за вакви постапки.

Уште од сам старт ми беше јасно дека ке има вакви коментари, ама тоа е ако само црно бело се гледа ситуацијата, а така ја гледаат голем дел од луѓето.
Кажа на прес Чулев дека имало и политичка позадина ама не е време за тоа.

M

Macedon1um

Гостин
?? Ne mi e jasno kakvi se ovie kazni od po nekolku iljadnici evra vo Makedonija kade golem broj na lugje vo životot tolku pari ne videle so oči, a ne pak da gi poseduvaat i da plakaat volkavi astronomski kazni, podobro im se faka na ovie dečki da ležat vo zatvor nekoe vreme otkolku da plakaat tolkavi kazni so pari koi nitu gi imaat, nitu pak možat da gi zarabotat, vo zatvor barem državata na svoj teret se griži za sekoj zatvorenik smeštaj, jadenje, pienje, greenje, zdravstvo i.t.n.
Прашај ги тие што биле во затвор дали е подобро 15к или да ги одлежат истите пари :cautious:

А колку според тебе треба да биде казната што 1) не почитуваш полициски час, плус 2) демонтираш лежачки полицаец во исто време ? Но тоа не е се, туку и пробуваш со влијание како 3) советник да направиш притисок врз полицијата и правиш 4) револт кај народот, ги повикуваш на блокирање улица.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
И лека полека се откри дека ние во сопствената држава сме граѓани од втор ред! Што глумат лудило пеерчињата, излези бе машки кажи: ооо каури, вие ќе р мбате, ќе плаќате струја, даноци и ќе поштувате закон! Ние ќе пљачкаме, силуваме, убиваме и ќе земаме плата(седејќи дома) од вашите даноци и кредити кои ќе ги враќаат вашите деца.(точка)
Доста веќе со овие глупости, уште колку пати треба истото да се повторува, сите албанци плаќаат данок и сметки, а тие што не плаќаат ќе платат со камата.

Еве и овие храбрите што не почитуваат полициски час ќе платат по 5000 евра.

А чиви кредити ќе враќаат вашите деца прашај го Бранко, Лупчо, Никола, Мијалков и уште стотина други можеби знаат нешто повеќе.

Албанците до 2001 биле во промили вработени во клучните институции, а после 2001 најголем дел нити можат да крадат бидејќи не се во раководни функции, нити има кој да ги заштити.

Оди види кој живее во луксузните населби, македонци се, официјално со плата од 500-1000 евра, а неофицијално со торби пари од корупција, мито, изнуда...

Само на македончето му успеало од плата да направи замок, албанчето неплаќајќи данок успеал да изгради колиба во Дижонска или Гази баба.

M

Macedon1um

Гостин
Доста веќе со овие глупости, уште колку пати треба истото да се повторува, сите албанци плаќаат данок и сметки, а тие што не плаќаат ќе платат со камата.

За струја е иста ситуацијата, екипи на ЕВН не смеат да припарат во некои места иако има стотици нелегални приклучоци
Па за вода уопште да не спомнувам, наводнуваат и ниви и пластеници од водата што треба да е за пиење и после се жалат кога ќе снемаат вода :toe:

B

Beginner

Гостин
....

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Ене сеа активисти на здруженија за заштита на животни ќе си добијат по два саати дневно излез за да хранат бездомни џукели, сето тоа овозможено од штрбавото пијаничиште Шилегов, браво едноставно немам зборови колку се хумани и емпатични нашиве политичари кога треба да збираат поени кај напредна елита.
Добро бе со кој образ сега излегуваат и им викаат на верниците да не идат во цркви ?
Прост и глуп е народов, не гледа на тоа како на превенција и мерка за негово добро глеа на тоа како на забрана и ускратување на нешто, Ако можат кучкарите да искачаат зашто јас да не можам.
Ебате глупите популисти ебате.

Член од
28 мај 2016
Мислења
14
Поени од реакции
4
Луѓе јас имам потврда/дозвола за да идам на работа трета смена.. али ме занима дали е морално да се излезе од дома од местото на живеење или може пример од кај вереникот ако сум преспивала таму таа вечер и сл. ??
Или мора да се извести полицијата? Ако треба вр молам кажете ми каде да се обратам за да прашам??

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Луѓе јас имам потврда/дозвола за да идам на работа трета смена.. али ме занима дали е морално да се излезе од дома од местото на живеење или може пример од кај вереникот ако сум преспивала таму таа вечер и сл. ??
Или мора да се извести полицијата? Ако треба вр молам кажете ми каде да се обратам за да прашам??
Не слободно иди си на дупење ти со дозволата за до работа и назад, само глеј да те сопрат па да проверат дали си била или не си била на работа.
Шо му ја мислиш, кршиш закон повеќе адреналин добра ебачина ќе падне шо се 5000 евра за таков секс

Kajgana Shop

На врв Bottom