Непознато што вреди да се слушнe

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Пиши ПП нешто за бендов, инфо, торенти едно друго :D
To шо е на јутуб ми е преслушано само. Знам само дека беа од Будимпешта ко шо памтам негде околу 2005-та или 06-та формирани и еден албум мислам имаат, барем толку имам слушано јас :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
POLVO Anchoress

Од ерата непознати бендови 90-ти кој растурале ама оти бил гранџо никој не ги рецкал.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
@Erich Zann
Колега, ја слушав Карлос он д мун, и можам да ти претставам една слика: Седиш на керамиди, черга под тебе, темно ќумур, прекрстени раце под мал мозок и гледаш полна месечина.

Мислам бендов го имам на повеќе теми ставано, ако не и на оваа. Ама ќе го ставам пак.

Bad Liquor Pond. Скоро ништо нема за бендов на нет. Ниту текст, ниту акорди, мрак. Пред 8-9 месеци ги открив од препорака на јутуб, слушајќи тежок стоунер. Ми дојде благо во тапанче после толку скејтање и гитари :D.

Првата трака, те вози, баш на брод. На почеток оваа ми беше омилена.
Е сега, Hallways, омилената. Има некое чудно чувство кога ја слушаш, во исто време си весел и тажен. Склопот на музиката да не зборам, совршенство. Посебно внимание обрнете на солото, не е нормално тоа.
Echoes in Amber, ме потсеќа на "За многу зборови кои не ги кажав јас...." од Ареа, и тука шмекот ми е посебен.

Не сакам да зборам поединачно за сите песни. Ова мора да се слуша од 00:00 до 45:00. Ретко мене некој албум да ми се допаѓа комплетен. Посебно ти, турв, да го слушаш цел и да ми кажеш што мислиш.

Иначе, во моментов стварно има полна месечина, демек најголемата во последните 300 години. Кулминација ќе има во 4 саат сабајлево. Што значи, еве ви шанса да се качите на кров. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Да ти кажам право дека можи и че те послушам, зависи со серииве како че затупам пошто гледам моментално една :D Но да не ветувам предвреме дека баш вечерва че го слушам, се посигурно ми стои дека со првото утринско кафе че е, оти обично тогаш слушам со максимална концентрација музика, дур седам на балкон и кулиркам.

Како и да е, чекај утре произјаснување и оценка :D

Kajgana Shop

На врв Bottom