Непознато што вреди да се слушнe

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
@Erich Zann
Колега, ја слушав Карлос он д мун, и можам да ти претставам една слика: Седиш на керамиди, черга под тебе, темно ќумур, прекрстени раце под мал мозок и гледаш полна месечина.

Мислам бендов го имам на повеќе теми ставано, ако не и на оваа. Ама ќе го ставам пак.

Bad Liquor Pond. Скоро ништо нема за бендов на нет. Ниту текст, ниту акорди, мрак. Пред 8-9 месеци ги открив од препорака на јутуб, слушајќи тежок стоунер. Ми дојде благо во тапанче после толку скејтање и гитари :D.

Првата трака, те вози, баш на брод. На почеток оваа ми беше омилена.
Е сега, Hallways, омилената. Има некое чудно чувство кога ја слушаш, во исто време си весел и тажен. Склопот на музиката да не зборам, совршенство. Посебно внимание обрнете на солото, не е нормално тоа.
Echoes in Amber, ме потсеќа на "За многу зборови кои не ги кажав јас...." од Ареа, и тука шмекот ми е посебен.

Не сакам да зборам поединачно за сите песни. Ова мора да се слуша од 00:00 до 45:00. Ретко мене некој албум да ми се допаѓа комплетен. Посебно ти, турв, да го слушаш цел и да ми кажеш што мислиш.

Иначе, во моментов стварно има полна месечина, демек најголемата во последните 300 години. Кулминација ќе има во 4 саат сабајлево. Што значи, еве ви шанса да се качите на кров. :D
ФАЛА за бендов! Многу освежувачки и оригинално во споредба со еден тон нови стонер бендови што се копија на копија на копија.[DOUBLEPOST=1445689848][/DOUBLEPOST]Ај еве и нешто од мене, сигурно ќе се најде некој што ги знае, ама нека стои :)

Jex Thoth - Nothing left to die

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
@Krk1

Која песна ти се свиѓа највеќе? :D
Е не знам тоа, кога пуштам цел албум како целина си го замислувам. Еве утре ќе го пуштам пак и ќе обрнам внимание песна по песна, па ќе ти пишам.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Polvo - Vibracobra

Штета што вакви бендови во 90-ти биле фрлени во сенка од гранџот. Песнава е сексуално општење со сетилото за слух.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Mellow Lizard – I Wish I Was Her Dog

Ми излезе каналот како recommended базирано на тоа што сум слушал Slowdive. Ова е малце попсиходелично и стонерско, јака ствар.

Kajgana Shop

На врв Bottom