Erich Zann
Модератор
- Член од
- 13 мај 2012
- Мислења
- 14.631
- Поени од реакции
- 31.841
Супер се Eyot. Dejan Ilijic е преголем талент. Го имам на фб и го пратам што се свирка човекот. Џез со пост рок жичка.За љубители на џез, одличен бенд од Србија. Ги слушнав во живо пред некоја година во Прилеп, и толку ми требаше за да им ги купам албумите.
Eyot - Horizon
Пред некој месец имаа свирка овде во Берлин. Направив малце муабет со нив. Дејан Илијич инаку е роден во МК во Гевгелија и мајка му е мислам Македонка .Супер се Eyot. Dejan Ilijic е преголем талент. Го имам на фб и го пратам што се свирка човекот. Џез со пост рок жичка.
sigurno gi imas preslusano i fish on oil, nelim i tie nastapuvaa.... toj gitaristot branimir mislam bese, i dobar muzicar ama i dobar slikar t.e umetnik, da vidis kakvi sliki ima naslikano na platno ce si recis ovaj da ne ja zgresil profesijata :p ama stvarno sepak daleku se od eyot vo smirenostПред некој месец имаа свирка овде во Берлин. Направив малце муабет со нив. Дејан Илијич инаку е роден во МК во Гевгелија и мајка му е мислам
Македонка .
И тие беа на џез викендот во Прилеп 2013 така? Ми текнува, и тие беа добри, но ми беа некако потипичен џез во споредба со Eyot, затоа овие ми оставие поголем впечаток. Инаку лани некако ми се чини дека немаше толку добри бендови, макар да и самиот немав толку време да ги исслушам сите, така да можеби имам некои добри пропуштено.sigurno gi imas preslusano i fish on oil, nelim i tie nastapuvaa.... toj gitaristot branimir mislam bese, i dobar muzicar ama i dobar slikar t.e umetnik, da vidis kakvi sliki ima naslikano na platno ce si recis ovaj da ne ja zgresil profesijata :p ama stvarno sepak daleku se od eyot vo smirenost
Не е лошо го ислушав. Мешавина од повеќе правци.
Ова нема да има повеќе од 50 гледаност.
Така е! Тоа еден мој експеримент да видам до каде сум со моите продуцентски скилови, воедно инспириран од темите околу Турбо фолк политиката која не плеска од сите страни.Не е лошо го ислушав. Мешавина од повеќе правци.