Нема суд во Македонија што ќе суди некого од ОНА

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Во ДУИ се децидни дека никогаш нема да дозволат македонското судство да им суди на Али Ахмети, Гзим Острени, Рафиз Алити или на друг поранешен припадник на ОНА. Премиерот Владо Бучковски најави дека очекува четирите судски предмети од Хашкиот трибунал да почнат да се враќаат до крајот на годинава. Станува збор за случаите "Водство на ОНА", "Насилството врз киднапираните градежни работници на ?Маврово'", "Затворањето на браната на Липковско Езеро", поради што Куманово остана без вода, и "Гробницата кај Непроштено".

- Нема суд во Македонија што ќе ми суди мене, на Ахмети или на кој било друг припадник на ОНА, бидејќи ние се изборивме да се донесе Законот за амнестија. Само Хашкиот трибунал оценува дали треба да отвори постапка за дела против човештвото. Ако Хаг ме обвини, уште утре ќе се појавам таму. И цела Македонија да се крене на нозе во моја одбрана, јас ќе мора да одам, но тука нема кој да ни суди. Видовте како заврши случајот "Раштански Лозја", со свирки и песни. Тоа докажува дека домашното судство е некомпетентно да суди за такви случаи - изјави Рафиз Алити, потпретседател на ДУИ.

Премиерот Владо Бучковски завчера изјави дека треба сериозно да се сфатат препораките на Меѓународната кризна група да не се преземат четирите предмети од Хаг се додека македонското судство не ги заврши реформите. Тој најави дека очекува предметите да почнат да се враќаат до крајот на годинава.

Гарет Еванс, член на МКГ, во средата во Скопје изјави дека е најдобро предметите да се решаваат во Хаг. Тој додаде дека ако не е можно тоа, важно ќе боде тие да не бидат вратени се додека судството во Македонија не се реформира целосно. Според него, во Македонија сега нема услови за фер и демократско судење. Спротивно на ова, министерката за правда Мери Младеновска-Ѓорѓиевска во истиот ден изјави дека Македонија е подготвена за враќање на четирите предмети и дека македонските судови имаат капацитет да решаваат за предметите. (М.Т.)

Член од
5 февруари 2006
Мислења
10
Поени од реакции
0
Makedonija nije smela da izlazi ondokar iz Jugoslavije.
Ali vi ste imali lazirani referendum pa ste tako, sa trikovima, ko bajagi 'narod je glasao' izasli, ne sagledavjuci opasnosti koje je taj cin imao i za Makedoniju i za Kosovo i sad za Crnu Goru.
Sad cemo mi ostati bez Kosova, a vas vise nece ni biti jer ce Albanija ili Kosovo sa jedne i Bugarska sa druge strane podelitu ono malo zemlje sto vam je ostalo.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Малку беа бугарски провокатори сега и српски.

Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
SLaCk напиша:
I ti si za mene provokator.....Gledaj sega kako e da te provociraat ...malku pamet koga povrajkas na albancite

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Па и ти си за мене провокатор со самото тоа што ми кажа дека си во БАЛИСТИТЕ. Само знаеш што е разликата меѓу мене и другиве? Што јас одам на МАКЕДОНСКИ форум и си зборувам што сакам а не одам на СРПСКИ,АЛБАНСКИ или БУГАРСКИ форум...

Член од
5 февруари 2006
Мислења
10
Поени од реакции
0
SLaCk напиша:
Sta provokator bre?
Jeste li glasali po pitanju dali ste za suverenu Makedoniju koja treba da udje u savez sa drugim suverenim drzavama Jugoslavije?
Narod je glasao "ZA" a vi ste onda rekli da narod hoce nezavisnu drzavu ali nece da se savezi sa drugime. Jeli tako bilo ili nije?

Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
SLaCk напиша:
Па и ти си за мене провокатор со самото тоа што ми кажа дека си во БАЛИСТИТЕ. Само знаеш што е разликата меѓу мене и другиве? Што јас одам на МАКЕДОНСКИ форум и си зборувам што сакам а не одам на СРПСКИ,АЛБАНСКИ или БУГАРСКИ форум...

Jas sum vo moj forum....:kez: :kez: :kez:

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Па еве човеку гледаме што сака народот. Да сакаше сега ќе бевме со вас во прегратка да не асимилирате ама ништо. Ти гледај си ги Црногорците кои ќе се одвојат од вашите цврсти прегартки а остави не нас на мир. Ние си отидовме пред 15 години заборави не за тоа прашање.

Член од
5 февруари 2006
Мислења
10
Поени од реакции
0
SLaCk напиша:
Ние си отидовме пред 15 години заборави не за тоа прашање.
Pa jes bre, otisli ste ali kuda? U kurac eto kuda!
Jel ti prijatelju verujes da ja ne mogu da poverujem sta se kod vas desilo, tak sada, kad citam vase diskusije mi postaje jasno da mi ipak nismo jedan isti narod. Mi bismo svi poginuli ako treba, ali ovakvo ponizenje ne bismo trpeli, kao sto je to slucaj sa vama!
I cigani bre, i arapi i naj primitivniji imaju ime, znaju ko su i sta su. Vi ni sa time jos niste rascistili.
Skednerbeg-makedonac, shiptarima boracke penzije, koji su ustali protiv drzave, penzije im dajete, breeeee.
Budi Bog sa nama!!!!

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Ova so go kazal Rafiz Aliti skoro se e tocno.Samo deka ako go vikne Hag da go sudat i da se sprotistavi nekoj za toa i toj deka ke odi bez problem malku tesko.Ke se krie i pod kamen ako go pobaraat na Hag.

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
BoBo напиша:
Ova so go kazal Rafiz Aliti skoro se e tocno.Samo deka ako go vikne Hag da go sudat i da se sprotistavi nekoj za toa i toj deka ke odi bez problem malku tesko.Ke se krie i pod kamen ako go pobaraat na Hag.

Ама шќиптарите ке си го кријат. Нема да го дадат така лесно, како што ние го дадовме Љубе Бошковски.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
VMRO напиша:
Само Хашкиот трибунал оценува дали треба да отвори постапка за дела против човештвото. Ако Хаг ме обвини, уште утре ќе се појавам таму. домашното судство е некомпетентно да суди за такви случаи
ова ме потсетува на историското: не го признавам буржоаскиот суд. Мене може да ми суди само мојата партија.

За жал, точно е. Хаг е суд на неговата партија. БУЧКОВСКИ покорен слуга.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Avala напиша:
Pa jes bre, otisli ste ali kuda? U kurac eto kuda!
Jel ti prijatelju verujes da ja ne mogu da poverujem sta se kod vas desilo, tak sada, kad citam vase diskusije mi postaje jasno da mi ipak nismo jedan isti narod. Mi bismo svi poginuli ako treba, ali ovakvo ponizenje ne bismo trpeli, kao sto je to slucaj sa vama!
I cigani bre, i arapi i naj primitivniji imaju ime, znaju ko su i sta su. Vi ni sa time jos niste rascistili.
Skednerbeg-makedonac, shiptarima boracke penzije, koji su ustali protiv drzave, penzije im dajete, breeeee.
Budi Bog sa nama!!!!
Е за ова си у право !Тоа е најголемата грешка тука во низата грешки направени како и кај нас така и кај вас.

Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
Dani^^^ напиша:
Е за ова си у право !Тоа е најголемата грешка тука во низата грешки направени како и кај нас така и кај вас.

Kaj ja najde be ovaa tema be ejjjjj...

Dobro si muabetese ...odgovarase super....na maskite prasanja

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Abe tie moze ce sudat nekoj ama dali ce go osudat ?

I od politicarive kolku sto go osudija nekogo za kradenje, samo ciganot go naeba, akko ne im e sram, demek samo Amdi kradel

Ne rekle dzabe Eden komita dvajca spiuni

Kajgana Shop

На врв Bottom