Нема повеќе медиуми!

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Сите добро знаеме колку сме зависни од телевизијата, радиото, а пак да не зборуваме за интернетот.
Што би направиле, доколку се најдете во свет, во кој нема медиуми и нема начин на кој може да ги добиете потребните инфомрации?

Член од
27 јули 2008
Мислења
72
Поени од реакции
6
Сите добро знаеме колку сме зависни од телевизијата, радиото, а пак да не зборуваме за интернетот.
Што би направиле, доколку се најдете во свет, во кој нема медиуми и нема начин на кој може да ги добиете потребните инфомрации?
Па супер ке биде тогаш /....... ке крадеш,тепаш,убиваш и нема да ти се објави суратот :)

:pos2::pos2:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Како порано. Патувај низ светот и запознавај ги новите работи и после носи ги дома и пренесиги сите свои знаење кои си ги стекнал со патувањето.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Повеќе време за љубов!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Би живеел неколку години повеќе.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Како порано. Патувај низ светот и запознавај ги новите работи и после носи ги дома и пренесиги сите свои знаење кои си ги стекнал со патувањето.
И дознаваш негде дека се создале медиуми, па ај и кај тебе дома и пак одново:)

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Дај бе не заебавај, кај ќе работам јас после :cry:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Дај бе не заебавај, кај ќе работам јас после :cry:
Значи не е поентата што ќе работиш, туку што ќе правиш без медиуми...

онтопик:Мислам дека без медиуми светот би бил упропастен, но само на информационен план. Сепак, медиумите исто така покрај позитивното имаат и негативно влијание. Можеби би можел без медиуми, ако знам дека светот ќе биде далеку подобро место за живеење.

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
ќе си умрам бидејќи тогаш ќе се сруши мојот сон да бидам колумнист во сопствениот весник!!!! иначе без медиуми луѓето би живееле во безсознание, во монотонон и досаден свет!!!!

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.249
Уф... живот без медиуми...

Би играл шах...

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
ќе си умрам бидејќи тогаш ќе се сруши мојот сон да бидам колумнист во сопствениот весник!!!! иначе без медиуми луѓето би живееле во безсознание, во монотонон и досаден свет!!!!
Па немаш проблем, можеш да си имаш сопствен весник и да си пишуваш сам во него. Тоа не се коси со претпоставката за свет без медиуми. Лошо е за тебе што сам ќе си го переш мозокот.:pos2:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Едноставно... ќе почнеме да живееме.

Како и што било порано... земјата е рамна.... рамна е.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Па мислам дека до негде би било поинтересно позабавно а од друга страна па и некако досадно монотоно но затоа пак би имало поголема раздвиженост и желба за директно информирање од местото на настанот или пак што ти знам што.

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
Па немаш проблем, можеш да си имаш сопствен весник и да си пишуваш сам во него. Тоа не се коси со претпоставката за свет без медиуми. Лошо е за тебе што сам ќе си го переш мозокот.:pos2:
прво- што ќе ми е весник ако немам конкуренција?
Второ- по што заклучи ти дека ќе перам мозок и дали мислиш дека медиумите воопшто служат за да исперат нечиј мозок???
трето- не ме познаваш за да тврдиш(велиш) дека би перела нечиј мозок!!!!! јас сум многу против користење на медиумите за манипулирање!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom