Неколку прашања на кои што 3 години чекам одговор

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Bacillus gagous, има огромна (и суштинска) разлика во владеењето на ВМРО-ДПМНЕ и владеењето на СДСМ...

Тогаш кога СДСМ беше на власт

е тогаш кога беа тие на власт се продаде име знаме, западна Македонија итн итн

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
I sega krvnicite se borat pak za vlast za da doprodadat se.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
You totaly missed the point... Темава е за нешто друго, а не за тоа која партија е полоша!
ту за малку ќе погодев а случајно само реплицирав на еден твој сличен пост, што значи ти можеш да труеш со оф топици, а за некои прашања за кои немаш одговор за тебе се оф топик
бравос бе

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
You totaly missed the point... Темава е за нешто друго, а не за тоа која партија е полоша!
Не може да се збрува за едно ако нее расчистено со она другото.Како што ти реков владеењето на сдс остави многу рани врз Македонецот кој сеуште не се зараснати.Ти ако мислиш дека СДС е казнет со тоа што само е сменет од власт си во голема заблуда.Никој никогаш нее казнет за тоа што е направено.Кога некој ќе превземе нешто да се расчистат некои работи тогаш веднаш се излегува со прес конференции и се обвинува власта за политички реваншизам.Дури е така ти не 3 год. одговорот нема да го дочекаш ни за30.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Bacillus gagous, има огромна (и суштинска) разлика во владеењето на ВМРО-ДПМНЕ и владеењето на СДСМ...

Тогаш кога СДСМ беше на власт (без оглед дали на чело на владата беше Бранко, Хари, или Бучко), на врвот на листата на приоритети им беше личното богатење... Се' друго ги интересираше многу помалку, вклучително и тогашната опозиција... Воопшто не се замараа со неа... Ниту конференциите за печат (за разлика од тоа што го гледаме денес) им беа наменети исклучиво против опозицијата... Заради таквиот начин на практицирање на власт, СДСМ беше два пати казнет од народот (повеќе од заслужено) и токму заради тоа дојдоа до рејтинг од 6-7%!
Golem manipulan i lazgo si, kako mozesh da tvrdish deka ne se zamaraa....shto se: SINA PTICA, DUVLO, VLADINATA ODLUKA oktomvri 1992 za PROGON ZA MAKEDONSKI NACIONALIZAM I VRHOVIZAM.
Branko, Frchko, Hari ja koristea tajnata policija Strelec za da ja unishtat opozicijata.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Golem manipulan i lazgo si, kako mozesh da tvrdish deka ne se zamaraa....shto se: SINA PTICA, DUVLO, VLADINATA ODLUKA oktomvri 1992 za PROGON ZA MAKEDONSKI NACIONALIZAM I VRHOVIZAM.
Branko, Frchko, Hari ja koristea tajnata policija Strelec za da ja unishtat opozicijata.

ехее премногу завршуваа тепани по затвори затоа што се од ВМРО

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
1. Кога ќе почне власта да ја троши енергијата на подобрување на животот на луѓето во Македонија, наместо да се бори против опозицијата?
2. Кога ќе почнат новинарите кои што ја подржуваат власта да отвараат теми кои што се однесуваат на проблемите кои што ДЕНЕС постојат во државата, наместо да се занимаваат со минатото на опозицијата?
3. Кога ќе почнат симпатизерите на Груевски да отвараат по форуми теми за актуелните проблеми на луѓето, наместо да отвараат теми против опозицијата?

Целата политичка активност во Македонија во изминативе три години се сведе на тоа да се приграби што е можно поголем дел од власта... Со изговор дека опозицијата ги кочи реформите, се распишаа предвремени парламентарни избори кои што несомнено и' наштетија на Македонија... ВМРО-ДПМНЕ доби огромно мнозинство во парламентот, но тука не се застана... Се инфилтрираа 'проверени' луѓе во судството, во јавното обвинителство, во МАНУ, во разни 'анти-корупциски' комисии... Нема дилеми дека претседател ќе стане 'непартискиот' Ѓорѓи Иванов... Нема дилеми дека во 90% од т.н. македонски општини ќе победат кандидатите на ВМРО-ДПМНЕ... Што само по себе, и не е грев...
Меѓутоа, кога ли ќе одлучат сите тие луѓе да го баталат СДСМ и да почнат да ги решаваат проблемите на луѓето... На невработените, на стечајците, на бранителите, на млекарите итн. итн.

Три години сме сведоци на битки за уништување на Заев, Б.Ц., Фрчко и другите душмани, но денес (после тие три години) Македонецот не живее подобро!

И конечно, кога ли ќе сфатат сите оние подржувачи на актуелната власт дека љубовта кон Македонија не се докажува со омраза кон политичките противници, туку низ битки и активности кои што ќе му го направат животот на Македонецот подобар од тоа што е денес?[/quote

Тешко нам кога имаме политичари кој се занимават со самите себе и политичарите од спротивниот табор,а интересите на државата ги стават во втор план.се прашувам до кога ќе даваме подршка на денешниве политичари во нивната трка за поголем рејтинг, време е даги подсетиме на нивните предизборни ветувања за подобро утре,или тоа утро уште не дошло на дневен ред, побитен им е рејтингот и гонењето на вештерки од таборот на сдс.....

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Трн, наместо два пати да ми упатуваш лична навреда, можеше да се потрудиш да ми одговориш на последните три прашања... Пошто ти ми пишуваш нешто сосема друго (досега милион пати повторени фрази), наместо да ми одговараш на прашањата!

Ако мислиш на мотото на СДСМ, појма немам кое им било... Но се сеќавам на мотото на ВМРО-ДПМНЕ кога се бореа да дојдат на власт и кое што гласеше “Резултати сега“...
Ама резултати сеуште нема (затоа и ја отворив оваа тема)!

Види вака Стрелчо Белчо јас ниту сум член на ВМРО-ДПМНЕ ниту некогаш ќе бидам. Јас онака чисто националистички те прашувам за вашата кампања за бојкот на референдумот?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Види вака Стрелчо Белчо јас ниту сум член на ВМРО-ДПМНЕ ниту некогаш ќе бидам. Јас онака чисто националистички те прашувам за вашата кампања за бојкот на референдумот?
и мене ме интересира зошто го бојкотираа ...?
ајде да се запрашаме кој доби со бојкотирање на референдумот ...?

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Го знаеш лично Ацо? Се имате сретнато во Канада?

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Dejan];2280378 напиша:
Го знаеш лично Ацо? Се имате сретнато во Канада?
Ne, negoznam lichno.
Se nemame sretnato.Po se tamu kade shto odam jas: Goceva vecher, Ilindenski piknik, banket na radioto "Obedineta Makedonija", 8-mo septemriski priem, banketite na fondacijata "Zlata Meglenska" ....... toj neodi.

Kajgana Shop

На врв Bottom