"Невидени" успеси на Македонската влада!

Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
ајде сега додади и листи на балкански цени за храна, сместување, облека и енергенси...

за подобра споредба

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Доволен показател ви е ова.

Босна има 380 просечна плата луѓе! Каде сме ние?

Никола Груевски my ass. Цела политичка гарнитура, та СДС та ВМРО за к** не ги бидува.

И за што ќе седам во Македонија? Патриотизам? За што патриотизам, за истите тие да ја прекрстуваат Македонија во Северна, Горна, Нова и што ти не. Што си ги полнат џебовите од секој тендер.

Ама то е тоа, народот е глупав, народот се пали на ефтини препуцавња.

Ми се смачи од земјава луѓе, преку курац ми е све дојдено!

...

Коментари :)
Седи бе,графиконот ништо не важи,ако знаеш дека платата е земена во просек и официјално.Треба да ја погледнеш малку онаа другата страна “сивата“,каде состојбите се далеку подобри.Речи Господ да ги благослови овие кој не присилија да работиме на црно,да крадеме и јадеме за да преживееме,оти кај ќе ни беше крајот со 250 евра кога само комуналните давачки и струјата се поскапи од тој износ.:je:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Бар мрднаа платите кои комуњарите ги зацементираа со грабежот наречен приватизација.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Бар мрднаа платите кои комуњарите ги зацементираа со грабежот наречен приватизација.
Ае ова кога ќе го прочитам ми се повраќа!

Што е важно што правеле пред 15 години. Држави за 5 години опоравуваат. Каде беше Босна пред 15 години? Каде е сега. И ова се реални плати. Точно знам за Србија дека горе наведената плата е точна.

Комуњари ...момуњари. Сега се овие на власт. И освен кампањи ништо не глеам друго.

За 3000 денари што зголемиле плата во државна администрација, свиткале стакло! :tapp:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Чоек економијата не ти е покер, денес губиш утре добиваш.
Тоа што си го изгубил пред 10 години ќе го плаќаш 20.
Иако Груевски е 2 години на власт, тој успеа да ги качи платите и пензиите за 20%.
Тоа не е малку.
Јас му замерам само што не направи систем на качување каде пониските примиања ќе добиеа повисоко качување.

Инаку ако Груевски има влијание на цена на енергенси, тогаш Македонија ја вратила силата од античко време и ние треба да бидеме среќни поради тоа.
:)

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
„@блогерџија...босна е пред распад како држава

и да дополнам, ова од летово е информација

24. Jun 2008.
Pregleda (16)
Bankrot Federacije BiH

Ostvarila se višemesečna upozorenja ministra finansija Vjekoslava Bevande da su izdvajanja, prvenstveno za niz socijalnih kategorija, neodrživa...

Budžet većeg entiteta potpuno je prazan, saznaje "Dnevni avaz" u Federalnom ministarstvu finansija. Nakon što su, naime, isplaćene plate i ostale prinadležnosti za zaposlene, juče ujutro na računima budžeta Federacije BiH u poslovnim bankama bile su svega 434 marke.

To je epilog višemesečnih upozorenja zamenika premijera FBiH i ministra finansija Vjekoslava Bevande, koji je na sednicama Vlade, Parlamenta i u nizu javnih istupa isticao da su izdvajanja, prvenstveno za niz socijalnih kategorija, neodrživa.

Bevanda juče nije zvanično želeo komentarisati dešavanja s budžetom FBiH, a o celokupnoj situaciji izvestio je, na Kolegijumu Vlade FBiH, premijera Nedžada Brankovića i zamenika premijera Gavrila Grahovca.

Prema svemu sudeći, Ministarstvo finansija opet će zatražiti da se usvoji odluka prema kojoj će se iz budžeta vršiti samo prioritetne isplate u skladu sa Zakonom o izvršenju budžeta. To znači da će prvo na isplatu ići rate stranih kredita, potom invalidnine, transferi za izbeglice i tek na kraju plate zaposlenih. Sve ostale isplate do daljnjeg bi bile blokirane.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Чоек економијата не ти е покер, денес губиш утре добиваш.
Тоа што си го изгубил пред 10 години ќе го плаќаш 20.
Иако Груевски е 2 години на власт, тој успеа да ги качи платите и пензиите за 20%.
Тоа не е малку.
Јас му замерам само што не направи систем на качување каде пониските примиања ќе добиеа повисоко качување.
Инаку ако Груевски има влијание на цена на енергенси, тогаш Македонија ја вратила силата од античко време и ние треба да бидеме среќни поради тоа.
:)
Kое влијание на енергенси бе,кога нафтата беше 150$ за барел Гвујо се правдаше дека тоа го предизвикало поскапувањето на сите производи.Сега кога нафтата е 60$ зошто Гвујо не објави дека се поефтинува за 50%,ако веќе “немал“ влијание на енергенси.Или само да се мрчело нешто?

„@блогерџија...босна е пред распад како држава

и да дополнам, ова од летово е информација

24. Jun 2008.
Pregleda (16)
Bankrot Federacije BiH

Ostvarila se višemesečna upozorenja ministra finansija Vjekoslava Bevande da su izdvajanja, prvenstveno za niz socijalnih kategorija, neodrživa...

Budžet većeg entiteta potpuno je prazan, saznaje "Dnevni avaz" u Federalnom ministarstvu finansija. Nakon što su, naime, isplaćene plate i ostale prinadležnosti za zaposlene, juče ujutro na računima budžeta Federacije BiH u poslovnim bankama bile su svega 434 marke.

To je epilog višemesečnih upozorenja zamenika premijera FBiH i ministra finansija Vjekoslava Bevande, koji je na sednicama Vlade, Parlamenta i u nizu javnih istupa isticao da su izdvajanja, prvenstveno za niz socijalnih kategorija, neodrživa.

Bevanda juče nije zvanično želeo komentarisati dešavanja s budžetom FBiH, a o celokupnoj situaciji izvestio je, na Kolegijumu Vlade FBiH, premijera Nedžada Brankovića i zamenika premijera Gavrila Grahovca.

Prema svemu sudeći, Ministarstvo finansija opet će zatražiti da se usvoji odluka prema kojoj će se iz budžeta vršiti samo prioritetne isplate u skladu sa Zakonom o izvršenju budžeta. To znači da će prvo na isplatu ići rate stranih kredita, potom invalidnine, transferi za izbeglice i tek na kraju plate zaposlenih. Sve ostale isplate do daljnjeg bi bile blokirane.
Босна била пред распад а Македонија пред што е бе,со вака ниски плати и со 40% невработеност од погрешната економска политика на оваа власт,оти другата власт не беше во ред и затоа ја сменивме.:toe:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
@ abc, kaj nas e mnogu teska situacija potpolno se slozuvam. samo replicirav da se izbrisat iluzii koi se nametnati za okolinava, vo slucajot za bosna.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Грујо ли ги диктира цените на пазарот ?
Вие уште живеете во комунизмот.
Пазарна економија, ако можам јас да увезам зејтин за 40 денари/литар, ќе го направам тоа и ќе го растурам пазарот.
Зошто македонската црвена пиперка која прошлата година беше 30денари/кгр, денеска на пазарот е 100ден/кгр и ја нема ?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
@ abc, kaj nas e mnogu teska situacija potpolno se slozuvam. samo replicirav da se izbrisat iluzii koi se nametnati za okolinava, vo slucajot za bosna.
Па прашањето е зошто кај нас состојбата е толку тешка како во Босна кога можеше да биде многу полесна.Абе луѓето си го продаваат дедовото нивче за да платат струја и вода ебаго,ова ни во Турско го немало.Стварно резилак голем излезе од новава власт,ја претераа.:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Грујо ли ги диктира цените на пазарот ?
Вие уште живеете во комунизмот.
Пазарна економија, ако можам јас да увезам зејтин за 40 денари/литар, ќе го направам тоа и ќе го растурам пазарот.
Зошто македонската црвена пиперка која прошлата година беше 30денари/кгр, денеска на пазарот е 100ден/кгр и ја нема ?
Колку сакаш да ти донесам дома убава црвена првокласна пиперка по 30 денари бе?Па кој го тераше да се правда дека од енергенсите зависеле цените,ајде сега кога од енергенсите зависат цените нека ја намали струјата за 20%,нека ги намали бензините за 40%,а другото само ќе си дојде.Вака ми го отекоа цела година биле скапи енегенсите и сега кога поефтинија,тоа било пазарна економија,како до вчера да не беше.:toe:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Kako i da vrtkate nepobiten e faktot deka vo Makedonija postoeja i seuste postojat silni strukturi na koi nezavisnosta na drzavata i nejzino unapreduvanje im se pomalku bitni od posledniot model na nivniot televizor.

Tuka lezi problemot zasto zatalkavme 17 godini i uste sme do nikade.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Цената на енергенсите ти ги определува регулаторна комисија која треба да биде независна и има веќе утврдени формули по кои ги уредува цените.
Таму веќе имаш регулација.
Но цените на производи за широка потрошувачка па тука нема ниту 1% влијание.

Суштината.
Уништено домашно производство на храна и индустриски култури ја направи Македонија увозно зависна и за храната.
Зошто се уништи ?
Едноставно е .
Контигенти на увоз, секој контигент носи провизија.

Единствено Владата на Груевски прави нешто за земјоделието и има видливи резултати во таа област.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Kako i da vrtkate nepobiten e faktot deka vo Makedonija postoeja i seuste postojat silni strukturi na koi nezavisnosta na drzavata i nejzino unapreduvanje im se pomalku bitni od posledniot model na nivniot televizor.

Tuka lezi problemot zasto zatalkavme 17 godini i uste sme do nikade.
Е па затоа треба силно да се истакнат оние на кој не им е битно дали ќе имаат плазма или обичен телевизор,колку што им е битно кој сме и кој ќе бидеме во иднина.

Kajgana Shop

На врв Bottom