Ma ajde bre tuka so cepis,Makedonija si e Makedonija.Od kade vase pravo da si ja prisvojuvate Zajdi zajdi jasno sonce kako vasa pesna ili Jovano Jovanke,Bugari edni???Jas ucev etnomuzikologija i so sigurnost ti tvrdam deka tie se Makedonski proizvod,kojsto Bugarija saka da go zeme pod sekoja cena.Ovie pesni,kako so rece eden moj prethodnik,se izvedeni nasekade vo svetot i vo Srbija i Hrvatska,ama barem tie potvrduvaat deka ovie pesni se Makedonski a vie ne,vie nikogas ne ste rekle ova e Makedonsko,ona e Makedonsko,nego tuka idite po forumot i sirite Bugarska propaganda,demek nie sme lazele i sme ja prisvojuvale vestackata Bugarska istorija,kreirana od Rusko Turskite vojni. I pocnuvam da se somnevam deka vie Bugarski momcinja imate se vkopano vo glavata - nikogas nema da se opametite,bugarofilcinja edni.
Makedonija nikogas ama nikogas ne vodela nikakva propaganda,tuku e provocirana od Bugarija kojasto ima edno smesni tvrdenja,t.e. saka da ja prisvoi Makedonija kako svoja(vera,kultura,narod,nacionalnost) i drugo saka da go prikrie Bolgarskuiot identitet kojsto vi e daden od sledbenicite i potomcite na Asparuh,vasiot tatko i Chuvashite.:baeh::baeh: