Најубавиот град во Европа (главен град)

Најубавиот град во Европа (главен град)

• Вкупно гласачи
    113
  • Гласањето е завршено на .

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Е оти ја нема Варшава? :)

Новиот стадион на Легија на кој ќе биде отворањето на Еуро2012

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Брисел,според мене. Летово имав можност да го посетам и навистина сум презадоволен :)

Член од
10 јули 2010
Мислења
127
Поени од реакции
45
Сум бил во Прага,Виена,Париз,Милано и Рим морам да се согласам со тебе Рим е град кој едноставно те фасцинира со нејзината архитектура:toe:.И Прага не е лоша каде што имаш мешавина од комунистичко време,многу верски објекти и модерни градби.

Член од
10 август 2010
Мислења
183
Поени од реакции
7
Дефинитивно Лондон! London Eye, Big Ben, Buckingham Palace Gate, Piccadilly Circus... нешто прекрасно што треба да се доживее.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Од аспект на архитектура, најубав град во Европа е Трст.

Од приложената листа, дефинитивно е Рим (имам живеено во Лондон и дефинитивно не е Лондон).

Штета не сте го вклучиле и Цариград односно Истанбул, тоа го истакнав и во минатиот пост.

Рим и Цариград имаат дух како што нема ниеден друг град на Европскиот континент, а можеби на планетава. И Лондон, Париз, Мадрид, Москва, Берлин и Виена се империјални градови, но овие два се посебни.

Некој го спомена Солун. Ќе се сложев, бидејќи Солун (треба да) е она вистинското, но ... погрчен е и доста се чувствува гејската која го гуши как оград.
Додека не го земеме пак под свое еден ден... :smir:

Ч

Чај

Гостин
Прага најубавиот град во Европа дефинитивно и следна дестинација која што ке ја посетам

Kajgana Shop

На врв Bottom