Најубавата рок песна на сите времиња?

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Абе дорс сте ги заборавиле

сите три во најубавите спаѓаат :pipi:

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
1.The Rasmus - Living in a world without you
2. Bon Jovi - It's My life
3. Guns 'n Roses - Welcome to the jungle
4. Linkin Park - Don't Stay
5. Skid Row - Creepshow

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
тешко, многу тешко да се одделат, па затоа ќе прескокнам

jombastik

Misfit Kid
Член од
23 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
6
Има ги многу ама по луда од Smells like teen spirit нема!

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Wish You Were Here - Pink Floyd
Shine On You Crazy Diamond - Pink Floyd
Another Brick In The Wall - Pink Floyd
Kashmir - Led Zeppelin
Moby Dick - Led Zeppelin
Whole Lotta Love - Led Zeppelin
Smoke On The Water - Deep Purple
Soldier Of Fortune - Deep Purple
Light My Fire - The Doors
Riders On The Storm - The Doors
Break On Through - The Doors
I Want To Break Free - Queen
We Will Rock You - Queen
Come As you Are - Nirvana
Lithium - Nirvana
Smells Like Teen Spirit - Nirvana

тоето :)

и,

Wind Of Change - Scorpions
Let It Be - The Beatles
Here Comes The Sun - The Beatles
Satisfaction - The Rolling Stones
Wonderwall - Oasis
Brothers In Arms - Dire Straits
Money For Nothing - Dire Straits
Sultans Of Swing - DireStraits
So Far Away - Dire Straits

:)
Музичка едукација.XD

Master!

Доктор Глобил
Член од
5 март 2010
Мислења
68
Поени од реакции
6

и многу многу други песни :wink:

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Легендарната “Running Up That Hill”

Песнава во оригинален наслов е “A Deal with God”, ама поради религиозни причини подоцна е преименувана “Running Up That Hill“. Напишана е при крај на седумдесетите и е планирана за првиот албум на Кејт Буш – The Dreaming, ама поради само нејзини причини, е исфрлена од албумот, а понеколку промени на насловот, Кејт решава да ја претстави како синг песна во нејзиниот албум Hounds of Love. Песнава првпат е испеана во живо од Кејт и Дејвид гилмор од Пинк Флоид на првиот и единствениот концерт во дотогашната кариера на Кејт, во 1979 год.
Песнава често е погрешно протолкувана од јавноста, Кејт за неа вели: Се обидував цело време да кажам дека мажот и жената не можат да се разберат еден друг затоа што се маж и жена! И ако всушнсот некако би ги замениле улогите, бар за момент да бидеме еден во друг, мислам дека и двајцата ќе бидеме многу изненадени! И тоа ќе не одведе до величенственото разбирање. Значи единствениот начин за тоа да биде можно е да си ги замениме улогите, тоа го претставив како договор со ѓаволот (a deal with the devil). Па потоа помисли, чекај зошто, зошто да не биде договор со Господ (”Deal With God”) и тогаш тоа стана нејзиниот наслов. А подоцна ни кажаа дека со тој наслов песнава нема да може да биде слушната во: Франција, Австралија, Ирска и во многу други земји, па затоа го сменивме во “Running Up That Hill“.

Песнава низ годините остана енда од најфасинантните со својот лирикс кој побудува силна желба за вистински поттик за остварување на човековата имагинација: If I only could (барем само да можев). За првпат целосно е преработаена од Placebo во 2003 год. Каде ја објавуваат во нивниот албум Sleeping With Ghosts. Маестралната преработка во нивниот препознатлив мелодрамичен стил, е вистински погодок за Брајан Малко кој во своја инзворедна изведба со специфичниот глас, уште многу посилно ја доловува желбата за поттикот кон остварување на нашата идеална замисла, If I only could…..

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Шо има да дискутирам овде кога темава ја има отворено девојче со 4етвор4е па и на крај бонЃови фан.. Ноу хард филингс:pipi: ама ај, ќе споменам две песни..

vanilla fudge - you keep me hanging on и Pink Floyd - The Great Gig In the sky.. тие ми текнаа сааа:drk:

Член од
31 март 2010
Мислења
7
Поени од реакции
2
Axl Rose-GNR

Dont you cry
This i love :pipi: ( pesnava ubiva )
November rain
Sweet child O mine

Kajgana Shop