Најтешкото прашање на светот според мене е зашто постоиме зашто сме овде која е нашата цел, што е тоа што треба да го постигнеме додека се наоѓаме во овој материјален свет.
А одговор на прашањето Кој сум ЈАС е лесен. Јас сум тој што сум одредил да бидам, јас сум јас индивидуа. ЈАС преставува опис на на се она што ме рзаликува од другите, бидејки јас како и секоја друга индивидуа сум различен. Нешто му доаѓа како моабет на една плажа неможеш да најдеш две исти зрнца песок.
Сум размислувал многу на оваа тема но не во стилот на кој сум ЈАС туку што допринело јас да бидам баш таков како што сум. Дали сум се родил со некој предефиниран код (Јунг) кој понатаму одредува во каква особа ќе се изградам или сум се родил табула раса(Лок) и општеството т.е средината околу мене придонела да се развијам во особата што се нарукува ЈАС. Или пак можеби пости нешо што се вика судбина но не во религиозна смисла туку во смисла на теоријата на хаосот, дека сите нешта се испрепретени и се водени од некој универзален космички закон кој го движи универзумот(уште еднаш не мислам на господ).........