Најстрашната дрога на светот

B

Black Guard

Гостин
Како е можно сите на светот да не знаат за дрогава и колку е опасна, со оглед на тоа што колумбијците знаеле за неа со векови? Ја се кладам дека тајни служби ја имаат користено за разно разни цели, на пример, се кладам дека убиствата во САД во шеесетите, ЏФК и други политичари ги имаат извршени личности под ефект на скополамин.
100% добиваш,не миламна ЏФК или на атентатори-тоа се лица кои последно што би чепнале е дрога-поебно атентаторите.

Супстанци како оваа и слични на неа се користатза откривање на двојни агенти,какои за да се олесни процесот на испитување на веќе откриени инфилтрирани шпиони.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Уште едно откривање на топла вода.
Скополамин ниту е нова супстанца, ниту ја има само во споменатото растение.
Во одредени количини и во комбинација со сродни алкалоиди ја има и во растенија коои растат на нашево поднебје (буника, лудо билје, татула итн.).

Ефектите се страшни, ако не и смртоносни (во зависност од дозата) !!!!
Интересно. Мене не ми текна да прогуглам.

При врвот на резултатите на гугл, најдов статија што кажува како мајка била издрогирана за да и го земат бебето и да го продадат. Бог да чува.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Мене не ми треба дрогава, ја веќе ја имам - пренаивен сум...
Да имаше обратен ефект само, може и ќе ја користев :D

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
И самиот дилер во видеото кажа, а и сме гледале по многу филмови, таканаречениот Truth Serum користен од страна на ЦИА се прави од дрогава, само притоа има и многу халуцинации и затоа не е баш совршен.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Drogava e strasna...od ednas moze da kontrolira kolku saka ludje samo da go rasprska da go vdisat...
A i dilerot e na videoto e zakon...non stop e na nesto :)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Меѓу редови го изгледав видеото и разбрав дека дрогава е трип. Но дали ствара завист?

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Би сакал да го пробам овој бул шит.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ова е прва дрога што се купува да се искористи на некој друг : )))

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Интересно. Мене не ми текна да прогуглам.

При врвот на резултатите на гугл, најдов статија што кажува како мајка била издрогирана за да и го земат бебето и да го продадат. Бог да чува.
За да не се разбереме погрешно: сакав да речам дека скополаминот не е нешто ново, дека неговите ефекти се познати и може да се најдат во учебници издадени и пред да постои Гугл ;). Зошто сега добива на публицитет, можам само да претпоставам.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
За да не се разбереме погрешно: сакав да речам дека скополаминот не е нешто ново, дека неговите ефекти се познати и може да се најдат во учебници издадени и пред да постои Гугл ;). Зошто сега добива на публицитет, можам само да претпоставам.
Се разбира дека не е нешто ново, :) многу од нашиве политичари и нашиот народ одамна кркаат нешто слично, ако не и исто со Скополамин и навистина тоа е опишано во учебници по историја издадени и пред да постои Гугл. Секое средство што предизвикува зависност е страшно - дрога, алкохол, коцка, цигари (некој овде би спомнал религија :) ) и секое од нив се користи, меѓу другото, и за мачкање очи на јавноста.

H

HoT IcE

Гостин
Го изгледав видеото за Крокодил и ми се згрози животот.
И сеуште неможам да сфатам, зошто луѓето се дрогираат?
Од каде толку зависници, како стануваат зависници?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Го изгледав видеото за Крокодил и ми се згрози животот.
И сеуште неможам да сфатам, зошто луѓето се дрогираат?
Од каде толку зависници, како стануваат зависници?
Па сиромаштија, депресија, безперспективност.... и тоа е. На луѓето им е потребен некаков начин да се чувствуваат добро. Некои удриле на алкохол, некои на дрога.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Па сиромаштија, депресија, безперспективност.... и тоа е. На луѓето им е потребен некаков начин да се чувствуваат добро. Некои удриле на алкохол, некои на дрога.
Алкохолот е дрога*

Kajgana Shop

На врв Bottom