Најстрашен филм што го имате гледано

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
The Grudge дефинитивно...и сега кога ке ми текне ме полазуваат морници .... :ija::ija::ija:

Qwerty!

Knowledge is power:O
Член од
28 јуни 2008
Мислења
803
Поени од реакции
11
'Event Horizon'

The Blob

Paranormal Activity

Rec

Exorcism of Emily Rose

House of 1000 Corpses

The Grudge

Dead Silence

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Паранормал активити е убедливо најдосаден филм и најголемо ѓубре што се појавило од Холивуд како и повекето холивудски филмови, ја незнам со кој памет пишале на трејлерот дека е "one of the scariest movies of all time", очигледно за да го заебат народот да иде у кино и да потроши пари.. али добро американците лесно се импресионираат со глупи филмови ..

Сега ке ви набројам неколку стварно страшни филмови што веројатно повекето од вас не ги знаат ..
Прво мојот омилен ..(овој можда и сте го гледале)

The Orphanage
Тотално напнат филм, не постои филм што толку сериозно ме наежил, само треба да се гледа у темница со добар звук .. ова според мене е најдобрата приказна за духови некад напраена .. совршенство у секој поглед!

A Tale of Two Sisters
Ова е оригиналот од The Uninvited кој што уште не сум го гледал али сигурно не е ни приближно добар ко овој пошто е направен у Холивуд :)
Кога стануе збор за хорор филмови онда корејците се број еден у свет .. приказната е ненормално добра али неможам да ви кажам на кратко пошто ке ви откријам премногу .. филмов е must-see за хорор фанови и тие што сакаат да рипаат од столче !

À L'Intérieur (Inside)
Француско ремек дело што не се објаснува со зборови, филм што ги бутка сите граници на злоба и насиље, овде нема да видите ни малку убавина затоа што цел филм работите идат од лошо на полошо на најлошо .. во ни еден филм немам видено толку суров и садистички настроен карактер со толку злоба во очите ! Ова е за вистински хорор фанови и луге со многу јак стомак! Во овој филм има повеке крв него во сите делови на Saw и Hostel заедно..
--------------------------------------------------------------------------------------------
Кога ке ги погледнете овие три филма ке ви се одмилат и Паранормал и Пила и сите филмови што мислите дека се страшни!
Филмовите кои што се стварно страшни или екстремно крвави и брутални се андерграунд и повекето луге не ги знаат ..
-------------------------------
Забораив најстрашното да го ставам ..
Едино нешто што ми ствараше кошмари како помал, одма ке ви текне кога ке го видите ..

Една сцена од Дамбо цртанот ..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Немам еден најстрашен тешко може да се избере, али еве еден потценет и многу морбиден,језив филм што мора да го погледнете!

Tourist Trap (1979)

Како што многу пати сум кажал до сега атмосферата и сетапот е она што ги прави филмовите страшни, кога сме кај тоа филмов успева да ни долови од микс од двете во комбинација со солидна глума што не е често за еден хорор филм. Старите хорори од 80-те се најдобри тоа го знае секој вистински фан на овој жарн!

Уште еден сличен и потценет, со карактеристиски како предходниот, језиво,јазиво многу језиво! дефинитвно! Мистериозен,морбиден и застрашувачки филм кој полека но сигурна ја гради тензијата за да дојдеа до ниво на експлозија!

Burnt Offerings (1976)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Како дете серијалот со Фреди Кругер, а сега не ме плаши ништо од нив и затоа не ни гледам глупи хорори со масакри.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
72
Поени од реакции
12
The Grudge, The unborn, Phoonk, The eye (али кинескиот или јапански или каков и да беше)
Paranormal Activity SUCKS!!! :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Почнав дури и да се смеам на хорорите,ке рече некој што и е на оваа,да се смее на колење?
Па така е,веке стандард се тие филмови колење убивање.Не ми се интересни повеке.
Мегутоа од тие што сум ги гледала филмови ке го издвојам Амитивил:)

I

Intex

Гостин
Не сум фан на хорори, ама не ги избегнувам ако загледам некој
Не ги сакам тие со масакри, воопшто не се интересни, повеќе сум по психолошките хорори.
Би ги издвоил Амитивилот и Паранормал активити. А да, форт кајнд е исто добар, иако не е класифициран како хорор.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.932
Поени од реакции
23.390
Од поновиве што сум глеал а да ме задоволил, е The Gravedancers !

И страшен, и напнат, и содржина интересна ( хинт - Почетокот е малце досаден, ако некој реши да го гледа нека не се одкажува по првите 15 минуте )

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Како фан на хорори, старите хорор филмови се многу подобри отколку денешниве. Не ми се страшни воопшто филмови во кои има крв, сецкање, насилство итн. Сакам хорор филм кој ќе наежи, кој ќе те изненади.

1. Гробишта на милениците. Старо хорор филмче, кое и денес да го гледам ќе се наежам. Глумата е одлична, приказната исто а најморничавиот дел е кога дете со нож злобно те гледа.

2. Мртва тишина. Истиот режисер на Saw. Одличен филм, кој на крајот гледачите ги остава подзинати.

3. Silk. Јапонски филм кој изобилува со сцени кои буквално ќе те извадат од памет, да подрипнеш, нешто кое кај повеќето денешни филмови е веќе однапред предвидено.

4. Оmen. Старата верзија, новата не ми се допадна.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Како фан на хорори, старите хорор филмови се многу подобри отколку денешниве. Не ми се страшни воопшто филмови во кои има крв, сецкање, насилство итн. Сакам хорор филм кој ќе наежи, кој ќе те изненади.

1. Гробишта на милениците. Старо хорор филмче, кое и денес да го гледам ќе се наежам. Глумата е одлична, приказната исто а најморничавиот дел е кога дете со нож злобно те гледа.

2. Мртва тишина. Истиот режисер на Saw. Одличен филм, кој на крајот гледачите ги остава подзинати.

3. Silk. Јапонски филм кој изобилува со сцени кои буквално ќе те извадат од памет, да подрипнеш, нешто кое кај повеќето денешни филмови е веќе однапред предвидено.

4. Оmen. Старата верзија, новата не ми се допадна.
Добра листа, сосема солидно поготово Омен и Гробиштата на домашните миленици. Ако ти прават мерак стари хорор филмови обавезно гледај ги овие,

1.Black Christhmas (1974)

2. Poltergeist

3.The Fog

4. In the mouth of maddnes

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Има и римејк со Раде Шербеџија кој на несакање испаднал - комедија...

Кога сме веќе кај Шербеџија...

Колективната параноја во потсвеста на нашите родители (кој не верува нека праша...)

Вариола Вера

Нешто као трејлер...:nesum:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Kajgana Shop

На врв Bottom