Паранормал активити е убедливо најдосаден филм и најголемо ѓубре што се појавило од Холивуд како и повекето холивудски филмови, ја незнам со кој памет пишале на трејлерот дека е "one of the scariest movies of all time", очигледно за да го заебат народот да иде у кино и да потроши пари.. али добро американците лесно се импресионираат со глупи филмови ..
Сега ке ви набројам неколку стварно страшни филмови што веројатно повекето од вас не ги знаат ..
Прво мојот омилен ..(овој можда и сте го гледале)
The Orphanage
Тотално напнат филм, не постои филм што толку сериозно ме наежил, само треба да се гледа у темница со добар звук .. ова според мене е најдобрата приказна за духови некад напраена .. совршенство у секој поглед!
A Tale of Two Sisters
Ова е оригиналот од The Uninvited кој што уште не сум го гледал али сигурно не е ни приближно добар ко овој пошто е направен у Холивуд
Кога стануе збор за хорор филмови онда корејците се број еден у свет .. приказната е ненормално добра али неможам да ви кажам на кратко пошто ке ви откријам премногу .. филмов е must-see за хорор фанови и тие што сакаат да рипаат од столче !
À L'Intérieur (Inside)
Француско ремек дело што не се објаснува со зборови, филм што ги бутка сите граници на злоба и насиље, овде нема да видите ни малку убавина затоа што цел филм работите идат од лошо на полошо на најлошо .. во ни еден филм немам видено толку суров и садистички настроен карактер со толку злоба во очите ! Ова е за вистински хорор фанови и луге со многу јак стомак! Во овој филм има повеке крв него во сите делови на Saw и Hostel заедно..
--------------------------------------------------------------------------------------------
Кога ке ги погледнете овие три филма ке ви се одмилат и Паранормал и Пила и сите филмови што мислите дека се страшни!
Филмовите кои што се стварно страшни или екстремно крвави и брутални се андерграунд и повекето луге не ги знаат ..
-------------------------------
Забораив најстрашното да го ставам ..
Едино нешто што ми ствараше кошмари како помал, одма ке ви текне кога ке го видите ..
Една сцена од Дамбо цртанот ..