Најскапото кафе на светот Копи Лувак во Македонија !

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Иначе еве ја цибетката како изгледа . Баш до мене седи братучетка ми и ја читаме темата, она кажува дека вакво животинче има видено во лондонската зоолошка градина, какви ароматични сокови од желудник какви бакрачи, смрдела ко твор , братучеткава кога по втор пат влегла во зоолошката автоматски го рипала кафезот на цибетката , реа ширела . Сноб со непечалени пари од тато и мама нормално дека заради престиж ќе плати 100 евра за гомна од дива мачка.
И свињата смрди ама месото е вкусно. Комбинација тартуф и Copi Luwak e extra ;)

N

NikolaMKD91

Гостин
А ти заработуваш што толку пари на кафе трошиш или родителите ти ги обезбедуваат ? Смртно ме занима .

Искрено ако оваа врста на кафе нема некои лековити својства од типот да помага во лечењето на рак, леукемија и слични болести не би го купил . Не го споредувај со мед како гомно, зш медот сепак е лековит .

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Не знам дали тролаш или стварно си копито? Како жити све изведе комбинација на тартуфи кои што имаат интензивен мирис и вкус со кафе кое што ги има истите својства. Кафево го неам пробано али имам пробано доволно добри и скапи кафиња за да кажам дека не би го мешал со ништо друго осим со кондензирано млеко у мала количина. Мирисот на тартуф и мирисот на кафе не ми идат заедно па што сака нека е

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
А ти заработуваш што толку пари на кафе трошиш или родителите ти ги обезбедуваат ? Смртно ме занима .

Искрено ако оваа врста на кафе нема некои лековити својства од типот да помага во лечењето на рак, леукемија и слични болести не би го купил . Не го споредувај со мед како гомно, зш медот сепак е лековит .
Другар моја работа е што праам и колку заработувам. Биди фраер и ти заработувај.
Ова кафе го пијат оние што можат и сакаат. Има многу почитувачи на ова кафе. Откако го пробав и јас го засакав. Е сега ако сакаш донеси ми пари и ќе купиме и ќе уживаме.

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267

Абе не се многу пари да ги дадеш на ќеиф, остај го овој што збори, 45-55 долара е сто грама од кафево, реално една средно убава пура ќе те кошта толку а ќе ја снема за пола саат до саат.
Мене искрено ми смета препотентноста со која што Ќелавиот го најавува кафево демек не си ебач ако не го пиеш и слични глупи муабети...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Другар моја работа е што праам и колку заработувам. Биди фраер и ти заработувај.
Ова кафе го пијат оние што можат и сакаат. Има многу почитувачи на ова кафе. Откако го пробав и јас го засакав. Е сега ако сакаш донеси ми пари и ќе купиме и ќе уживаме.
Батали го него еве ти чоек да се издоговорите за да купите заеднички од кафето @Kaiser исто чоек со стил и престиж како тебе, пиши му сигурно ќе најдете заеднички јазик и ќе се издоговорите околу плаќањето.[DOUBLEPOST=1405423063][/DOUBLEPOST]
Абе не се многу пари да ги дадеш на ќеиф, остај го овој што збори, 45-55 долара е сто грама од кафево, реално една средно убава пура ќе те кошта толку а ќе ја снема за пола саат до саат.
Мене искрено ми смета препотентноста со која што Ќелавиот го најавува кафево демек не си ебач ако не го пиеш и слични глупи муабети...
Де де, едно време овде сквиртаа на мекиците од стража и администрација банираше ако каеш нешо лошо за истите, секој шо ќе каеше дека не се бренд :pos:и не се нешто посебно беше етикетиран како хејтер, и овој има ист маркетиншки пристап.

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Зашо па тебе да ти донесе пари? Има линк од кај се купуе кафето ако има мерак нек си го нарача и нека си го пие, ако си толкав фраер ти ќе го почастиш за да го проба и да каже дали му праи ќеиф

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Нека го нарача ама што ќе добие не знам. Со тоа кафе има многу измами и многу класи на истото. Има такво Премиум класа, втора трета и слично. Од трета класа којзнае што ќе пиеш.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Нека го нарача ама што ќе добие не знам. Со тоа кафе има многу измами и многу класи на истото. Има такво Премиум класа, втора трета и слично. Од трета класа којзнае што ќе пиеш.
а од шо зависат класите ?
Дали мачката имала чир на желудник дванаеспалачно или хемороиди,како се класифицира ?

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
А од каде сигурноста дека баш од Ќелавиот кафето е премиум, а не од порачка од интернет?

Може ги има прегледано мачките кои го сереле??

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
А од каде сигурноста дека баш од Ќелавиот кафето е премиум, а не од порачка од интернет?

Може ги има прегледано мачките кои го сереле??
Абе што да ти кажам... Дур има овци со пари ќе има и стрижачи. Еден познат се напуни пари од тоа што им продаваше држачи за тоалетна на буџовани без памет.

N

NikolaMKD91

Гостин
Процесот завршува со собирање на зрната од почвата, кои ги исфрла животното. После зрната се сушат на сонце. Откако ќе се исушат истите се печат. Но печењето е за секое пакување индивидуално. Кафето добива сладок вкус кој е единствен на светот.
Чекајте малце другари, значи сакаш да кажеш дека зрната кафе не ги чистат од гомната? Само ги сушат зрната и така ви ги даваат да ги пиете ? :pos::pos::pos:

Мислам цар си свака част јас ти симнувам капа :D

А

Атомската мравка

Гостин
Христо (ака Кељав) кажи си дека е твоја е групава на фејсбук и дека пробуваш да земеш некој брз денар од неписмени богаташи..

Вакви фори не ти поминуваат на форум :)

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Како и да ја вртиш, најскапото кафе во светот и не пробано денес ме расположи :)

замисли што би било ако го пробам, луксуз, цури (строго убави), стил, ќеиф ....

Kajgana Shop

На врв Bottom