Најекономично греење и ладење

Член од
7 октомври 2014
Мислења
71
Поени од реакции
70
Незнам за каде ми зборуваш дека е 25е за м2, јас споделувала колку ми побараа за инсталација на истото во 135м2 куќа (зборуваме за веќе изградена куќа не сега јас да ја градам)

8.5-10к за единицата
25к за работна рака (значи вадење на подот, поставување на подно и ставање на под)

груба математика тоа се околу 35к во евра

потполно се сложувам дека добиваш огромен комфор и комофитет ама цената е премногу висока. Кога би градел во моментов сигурно тоа би ми било решението, ама во мојот случај ќе мора да чека реновирање на цел под пред да се постави
Во вашиот случај, цената е 35€, бидејќи треба да се отстрани паркетот. Инаку, цената би била околу 25€. Во основа, да, потребно е да се планираат поголеми средства за да се постави цел систем. Но, после тоа добивате најголема удобност со топла вода, а системот за греење ќе користи над 80% од електричната енергија по евтина тарифа од 4,9 ден/киловат-час. Поарно здравје.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.533
Поени од реакции
2.830
Во вашиот случај, цената е 35€, бидејќи треба да се отстрани паркетот. Инаку, цената би била околу 25€. Во основа, да, потребно е да се планираат поголеми средства за да се постави цел систем. Но, после тоа добивате најголема удобност со топла вода, а системот за греење ќе користи над 80% од електричната енергија по евтина тарифа од 4,9 ден/киловат-час. Поарно здравје.
Covekov ti kazuva edno, ti si zboris drugo. 35000evra go cini , ne 35evra od m2.
A prikaskite za Rehau kazuvaj mu gi na nekoj drug, samo pusta prikaska.

Член од
7 октомври 2014
Мислења
71
Поени од реакции
70
Covekov ti kazuva edno, ti si zboris drugo. 35000evra go cini , ne 35evra od m2.
A prikaskite za Rehau kazuvaj mu gi na nekoj drug, samo pusta prikaska.
Но не постои комплетна монтажа за 35000 € која сакате фирма земете ја во предвид. Цената која ја споменувате е со повеќе од 100% нереална

Член од
11 април 2012
Мислења
4.658
Поени од реакции
5.369
Но не постои комплетна монтажа за 35000 € која сакате фирма земете ја во предвид. Цената која ја споменувате е со повеќе од 100% нереална
Може јас зборам нереални цени ама ти другар треба прво да научиш да читаш.

@kostatkb мислам дека беше пиша за овој систем претежно во Скандинавија и дека таму плаќале солено за монтажа.
јас му пишав цени за таму во Скандинавија колку е ама очигледно ти знаеш боље од мене, и веќе кога си толку добар дај сподели како јас у Скандинавија да плаќам ефтина македонска струја?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.890
Поени од реакции
10.915
Ве читам..
Измешавте шведски, странции и македонии...
Нејсе

Ја за тука ви кажувам дека за 25€ квадрат кошулица не добивате, не па друго!
Е сега ако некој местел пред 15 години, со шурата заедно.. можда и поминал тогаш со тогашни 3-4000€

Денес.. германски цени се и кај нас станати!

Член од
7 октомври 2014
Мислења
71
Поени од реакции
70
Ве читам..
Измешавте шведски, странции и македонии...
Нејсе

Ја за тука ви кажувам дека за 25€ квадрат кошулица не добивате, не па друго!
Е сега ако некој местел пред 15 години, со шурата заедно.. можда и поминал тогаш со тогашни 3-4000€

Денес.. германски цени се и кај нас станати!
Јас давам информации и пишувам постојано за овде во Македонија, и тоа го правам базирано исклучиво на лично искуство.

Минатата година проширив уште еден кат за 3000 евра и поставив REHAU. Поскапо од ова тешко дека има во Македонија. Во Германија цените се над 100€ на квадрат. Подно греење кое е квалитетно, но од други производители, може да биде за пола цена.

Не споменувам цени од пред 15 години, туку давам актуелни информации.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.890
Поени од реакции
10.915
Јас давам информации и пишувам постојано за овде во Македонија, и тоа го правам базирано исклучиво на лично искуство.

Минатата година проширив уште еден кат за 3000 евра и поставив REHAU. Поскапо од ова тешко дека има во Македонија. Во Германија цените се над 100€ на квадрат. Подно греење кое е квалитетно, но од други производители, може да биде за пола цена.

Не споменувам цени од пред 15 години, туку давам актуелни информации.
Шо зборуваш бе друже?!
Алооо 15€ квадрат ти е плочки лепење само рака!!

Или ти кажуваш само цревата и стиропорот колку те коштаат?!

Член од
14 август 2018
Мислења
4.890
Поени од реакции
10.915
Така де..
цена франко склад.
само материјал..
Или па ја не знам да ја прочитам фактурата, или не знам кај тебе што правеле...
-25 метра рабна изолација
-600 метра црева (60 квадрата)'
-22.4 м2 стиропор
нешто не ми се уклапа...
Нејсе...
спрат било, доле се грее ваљда. Ами ако е приземје?! Што по јус треба 10цм стиропор место 2цм!? Ами најлон, ами раката кај е..
За подно две кошулици имаш? Кај е втората? Плочки? лепење?

Kajgana Shop

На врв Bottom