- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.785
- Поени од реакции
- 5.060
За трошоци ќе пишам точно...тоа барем го изесапив прелиминарно. А за другото е повеќе прашање на вкус парно ми е поубаво од клима си бев редовен пациент на БЕГ за физичка активност ми треба и онака за прљавштина тоа е...за други ситни заебанции појма немам ваљда сервисерот знае.Жити се, што има „удобно“ да трпаш вреќи со пелети во печка, и претходно на грб да ги носиш од подрумот?
И што е „чисто“ кај греењето со пелети?
Да ја чистиш печката, горилникот ако се затне, оџаците да ги чистиш? Да фрлаш пепелишта секој втор ден? Тоа е чисто?
Дома да кречиш почесто? Да бараш писмени мајстори да ти ја подесуваат електрониката (ако самиот си писмен да видиш кога нема да согорува како што треба)? Да подесуваш електроника секогаш кога ќе земаш нов тип на пелети? Итн, итн, итн...
Повторно смешни глупости, можеш ли воопшто да објасниш на што се темели тврдењето дека „греење со клима уред е најнеквалитетно“? Како е греење со клима „неквалитетно“?
И што е поевтино, да инвестираш во печка на пелети, за која скоро никој монтер овде не знае да подеси електроника?
[DOUBLEPOST=1507823788][/DOUBLEPOST]Баче, сериозно... Да поставиш месечни или сезонски податоци за потрошувачка, се обложувам во гајба пиво дека за иста квадратура трошиш осетно повеќе од мене. А јас единствената работа ми е на почеток на грејна сезона да стисна копче на даљинскиот. Додека ти секој ден ложиш вреќи со пелети во печка, кои на грб ги тегнеш од подрум, чистиш печка и горилник и оџак, и фрлаш пепел.
Смешни ти се „аргументите“. Ај што си се заебал си се заебал. Гледај олесни си го животот, ако можеш да си дозволиш.
Последно уредено: