Aj da pojasnime koj e Vlavot....ti preku nokj evoluirase vo Specimen - Guru za Figotehnika koj vo januari go pisuvase ova
Прегледај го приврзокот 177893
Odkoga za celi 10 dena prostudira sve zivo od Klimatizacija pocna da davas soveti za klimi iako klima nemas videno i na nea nemoze da se gree coek
Прегледај го приврзокот 177894
Koga ti bese prezentiran izduv od 63C na Hansol
Прегледај го приврзокот 177898
Tvojata dilema sto da se zeme dali Hansol ili Mitsu
Прегледај го приврзокот 177899
Rezultira so vlashka odluka vo Mart mesec da se zeme Mitsu....neceli 2 meseca odkako se cudese kako se great lugeto na klima
Прегледај го приврзокот 177897
https://www.youtube.com/watch?v=SGdYC6bXaOk
Snima video koe za negovo razocaruvanje nedava 65C na izduv tuku samo 58C(mereno i pokazano od mene i na -12C nadvoresna) i izduvot od 58C trae neceli 15sekundi posle sto potrosuvackata pagja drasticno a sekako i izduvot. No sepak go pokazuva i se fali so toa...koj videl i procital deka ocekuval 63 neli ?
Licno mislenje....tvoeto nepoznavanje na rabotite i vlashkiot mentalitet da ne se zahebes za parite te vodi na Mitsuto, baska stedis 10.000den od cenata na Hansolot od 5,5Kw.
Za da si gi opravdas parite sve drugo ne ti cini pa ni Hansolot a do vcera mislese da go zemes....pocnuvaat tvoi bespotrebni analizi na Hansolot...pa neli zema podobra ?? so ne zanima tvoeto mislenje za drugata klima ?
Odma posle toa kako "iskusen" pocnuvas da vlagas vo konflikt i sporis so luge koi dolgi godini se na klimi vo greenjevo pa si go dobi ova
Прегледај го приврзокот 177895
3000evra za 3 klimi druze ne e ekonomicnost nikakva....inaku sekoja cest deka imas tolku pari za frlanje....nekoj so tie pari 6 klimi ke si kupi i 2ta sprata od kiukja kako tvojata ke gi gree.
Ocekuvame da stignes do brojka od 6000evra bez toa nisto od tvoevo falenje
Ja za taa klima sum pisuval i sum merel i sum pokazuval.....klimata Ok gree no ima eden kup falinki vo smisol na upravuvanjeto na klimata, pred se mislam na limitiraniot AutoFan na slab izduv. Eve gi ima dosta tuka sto mislat deka ja lazam ama posto pratis forumi stranski bidi ti iskreniot pa posoci go i ovoj forum i temava kaj Bugarite koi istoto go kazuvaat za AutoFan
Климатик Mitsubishi Electric MSZ FH35VE / MUZ FH35VE проблем с автоматичнија режим на вентилатора и неговото решение.
So vaka podesen AutoFan funkcionalnosta na klimata se namaluva barem 50% i mnogu potsetuva naiskustvoto so ova Neo, samo sto ovaa kosta 1000evra a Neoto 300
Прегледај го приврзокот 177900
Ako nekad sllucajno se smenis od falbagija (sto se somnevam) i stanes realen lik ke ni bide od golema pomos ako snimis uste edno video vo koe ke se vidi deka taa klima moze da napravi izduv vo 3ta ili 4ta brzina na AutoFan. Odma ke ti kazam deka nemoze
Uzivaj si so klimata i saltaj cel den brzini na dalecinskoto so 4tajmera i Okono a duva kako ventilator od 500den
p.s Onie 63C gi vadi Hansolot na Sanyo kompresorot sto e do -20 i edno vreme bese 40.000....pa i taa ja jade tvojata Mitsa od 60.000 [DOUBLEPOST=1506291140][/DOUBLEPOST]
Koga mi davas kvalifikacii iskazi se dokraj....vo koj del e mojata necesnost ?
Ako mojata necesnost se dolzese na sporedbata Innova-Hansol..prvo treba da ja imas i znaes da ja napravis sporedbata, a znaes li ?
Svedskava Nutela-Innova ima 2-stepen kompresor Landa
(nivniot flaer) i ista elektronika
Прегледај го приврзокот 177902
, ima MainBoard iso ist ProductKod kako sto ima i Hansolot do -30 (slika podole)
https://www.ahlsell.se/10/kyl/varmepumpar/luftluft/reservdelar-innova/7145537/
https://www.ahlsell.se/10/kyl/varmepumpar/luftluft/reservdelar-innova/7146311/
Прегледај го приврзокот 177903
E bas taa kombinacija na MainBoard plus ElectricBoxAssy ja ima samo kaj Hansolot so oznaki S3DBA3E nordiskata verzija od toa
servisno
Kaj nas se nosi S3DBA3E taka da toa e istata svedska Nutella
Ima i test za Inovata no ovoj pat na 740m3 izduv koj go rusi zaklucokot na Vlaot deka e slaba...ama so ke te zamaram so info bezplatno