кано го нема... МАЛИ несогласувања со администраторите околу правилата за телефоните во потписот, неговиот профил е избришан комплетно, со се постовите...
јас ќе ви ја кажам цената, јас сум му брат и работиме заедно...
да не идам офф топшик превише, морав да го кажам ова, да се знае зашто кано го нема...
значи цена на целосна изведба на радијатори, цевки, вентили, работна рака и систем кано се движи помеѓу 25 и 35 евра по квадрат грејна површина. цената зависи од вашиот личен избор на радијатори (модел). кано тимот прави проект со потребна калориска моќност за загревање на секој простор посебно, вкалкулирајки ги и желбите на инвеститорот за постојана температура. од тука па натака, вклучувајки го изборот на радијатори се добива финална цена за комплетна изведба.
битно е да се нагласи, дека математиките покажале дека колку по голема квадратура се грее, толку по евтина излага почетната инвестиција, т.е. стартната инвестиција за поставување на целиот топловоден систем.
кано системот, не бара никаква посебна цевна или радијаторска инсталација, па поради тоа практичен е да се поврзе на посточка инсталација, без оглед дали ќе биде тоа користена од топлификација или било кое домашно парно греење т.е. котел некаков. во секој случај, мора да се направи детално хемиско перење на инсталацијата, а тоа е израчунато во финалната цена т.е перењето е израчунато во понудената цена за системот...
некој праша за 30 квадрати стан, под кирија што е... за кај тебе треба кано 1, со максимална снага од 2,5 до 3 киловати... цената на монтажа треба да се утврди на лице место, бидејки треба да се одлучи каков зафат има за да се приклучи. меѓутоа ориентационо нека ти биде цена од околу 700 евра па нагоре... тоа е цената на кано 1 еко системот.
инаку, покрај тоа што работам со кано, јас студирам, па така да нема да ви бидам баш некој стален гостин... затоа прашајте си се што си сакате, кога ќе имам време ќе дојдам тука на форумов ќе ви одговорам...
може во ПП да пишете ваша е-маил адреса за контактирање, зашто приметив дека треба барем 20 поста за да можам и јас да пишувам.. глупости... зато апишете е-маил, па некој од кано инжинеринг ќе ве контактира, а нај често тоа е кано лично..