- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.653
- Поени од реакции
- 7.498
Na prvite strani samo Italijanski sajtovi mi iskacaat, ti po se izgleda mnogu si klikal (si se potrudil) da ja iskopas u Zair....na koj Page e Zair?... da ne gubam vreme na klikanjeJa najdov i vo Zair i Namibija, guglaj i ti da vidis. Tvoite postovi so redni izmenuvaci i tezini i greaci se za nov ucebnik po klimatizacija na Masinski Fakultet. Dosta prodavas evtini marketinski trikovi, koga nisto tehnicki ne potkrepuvas. samo butas ceni nekoi i jacina na kompresori.
Ti priznavam samo za oznakava posledna, pokratka e nesto ovoj pat ili i toa e kako graficine pred nekoj den.
10ka kompresor, sto ti znaci toa, kako na pazar da si.
Nekev da se raspravam so tebe zasto pod sekoe tehnicko nivo si. Samo komercijalni brosuri citas ili sto ke ti pratat od Gree kancelarijata i prakas tuka na forumov. Procitan si mnogu i ne se pravi tolku pameten. Site znaat vekke za Gree i ne go tupi, kolku pari tolku muzika e, mozebi dodusa nekogas i pomalku muzika ama zavisi od godinata.
Aj pozdrav i oladi se malku.
Masinski koa spomna pa redno e da gi si gi obnovat ucebnicite verovatno se istite od 70/80tite Ex-Yu ucebnici samo prepisani i loso prevedeni....barem takvi bea edno vreme koga ja bev tamu
10ka? Pa so kromid sto drugo moze da bide
i oladete ti i kompanija nesto mnogu ste nervozni stom se spomne nekoja klima od Gree...
Da te potsetam ne mi odgovori sto klima imas....na Fonko si i ti ili ? [DOUBLEPOST=1469280632][/DOUBLEPOST]
Sto model klima e taa sto ja imas, nekoj postar model ili od ponovite ?Почитувани,
Прво и основно од лично искуство знам дека тело што само грее не топли, тело што дува и грее топли. Потрошувач во грејното тело не е тоа што дува т.е. вентилаторот, туку е греачот. Во однос на климите инвертер можам само да кажам бренд а тоа е Mitsibishi, и никоја друга. Точно дека се поскапи, но издржуваат и по 15 години без никаков дефект. Измерено од моја страна со дигитален термметар, на околу 15 цм оддалечено од климата кога грее, температурата беше 65 степени цел.
Сепак подобро е да работи цело време околку да се уклучува/исклучува, бидејќи најмногу струја троши во првите 10-15 минути, а понекогаш толку време е доволно да се затопли или излади една просторија од 30 м2. па според тоа ако таа на секое се исклучува наредните 15 мин. се катастрофални и Вие ќе бидете незадоволни од климата.
Значи MITSIBISHI. Поздрав
Последно уредено: