Kaj go najde toa R5 ubo si pisi DAIKIN KLIMA UREĐAJ FTXM25/RXM25 R-32 deka e na freon R-32 nigde ne pisuva R-5 i vo informaciskiot list pisuva FTXM25/RXM25 a i vo katalogot ngde ne spomnuva R5 eve ti go pisuva R9Nema Eurovent taa od 1150euro RXM25R5 zatoa e na popust Perfera zidnata hahahha...baska RXM25R5 stom vidam 5ka u oznakata ja izbegavam u sirok krug jer ke stigne proizvedena u Turkey
Прегледај го приврзокот 431247
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.klimakoncept.hr/upload/2-pdf-klimakoncept/
Ili samo da se najdes vo muabet.Eve vo informaciskiot list pisuva pretstavnistvo Belgija,taka da Turska otpaga i vo turska izgleda se pravat samo vleznite modeli a ne i Perferata.Ama i da e Turska ostanuva deka Perfera e odlicen klimatizer samo kaj nas sto e za 400 evra poskap od kolku kaj sosedive.
Na klimatizer koj raboti so R-32 nema zijan da se stavi R-410 samo ke bide za 10% poneefikasen,dodeka na klimatizer so fluid R-410 ne se stava freon od R-32.Дечки излезе дека на климата Вивакс Аери р+ ми има истечно фреонот. Дојтоа сервисери и и вадеа цевки и ја полнеа со фреон R410a но потоа видов на нет дека мојата користи R32. Незнам што да правам,совет?
E sega trebase kaj tebe da stavat R-32 ama nemale i si si stavile R-410a, malce e glupavo ama takov im se nasol pri raka.Ke si raboi klimata so poslaba efikasnost.
Mnogu povazn e dali go otstranile defektot da ne im bega poke freon,pa povtorno da idat da go polnat.
Inace R-410a vo svojot sostav ima i freon r-32,mesavina e.
Se iskomplicirala rabotava kaj tebe,toa e toa neodgovorni monteri,bas mi e zal.Kako da ja ispras rabotava eve Najubav ti kaza pa javi sto se sluci.
Последно уредено: