Најекономично греење и ладење

Член од
2 август 2014
Мислења
1.778
Поени од реакции
4.132
Хајсенс енерџи СЕ ми ја нуди продавачот како подобра варијанта од аери+, додека хаиер тундра е 1500ден плус од нив.
Која е најдобра варијанта?
Jas bi izbral Hisense Energy Se bez razmisluvanje. Imas nekolku strani nanazad str.3541 postitano od mene brošura kade se gleda deka ovaa klima od 11 modeli na Hisense e na visoko 4 mesto, znači visoka sredna klasa..... Eve jas imam Haier no toj e na 3 mesto od dole, znači vlezen model.....
Za Aeri da ne pravam muabet vlezen model na Midea Aurora pred 3-4 godini.....
Kako šlag Hisense tvrdi deka spušta do 190 W, ima 6 brzini na turbina......

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.991
Добар шлаг, убави тврдења ама за жал сето само на хартија...
Некој да има искуство да потврди со некоја снимка или нешто слично?
Што знам, Hisense не се вчерашни, до сега требаше на форумов да има споделено искуства ако беа толку добри...
А вака без реално споделено искуство јас не би препорачувал баш така без размислување!

Член од
2 август 2014
Мислења
1.778
Поени од реакции
4.132
Добар шлаг, убави тврдења ама за жал сето само на хартија...
Некој да има искуство да потврди со некоја снимка или нешто слично?
Што знам, Hisense не се вчерашни, до сега требаше на форумов да има споделено искуства ако беа толку добри...
А вака без реално споделено искуство јас не би препорачувал баш така без размислување!
Eve ti go Kosta na istata strana, i za negoviot model stoi ista modulacija, ima i drugi, no ne na našiov forum. Najskapiot model na Hisense e baš top izbor, će treba poleka da se navikneš na faktot deka postojat dobri klimi a da ne se japonski. Ako Haier ama baš ništo ne laže za svoite parametri zošto da ne go pravi toa i Midea i Hisense?????

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.991
Eve ti go Kosta na istata strana, i za negoviot model stoi ista modulacija, ima i drugi, no ne na našiov forum. Najskapiot model na Hisense e baš top izbor, će treba poleka da se navikneš na faktot deka postojat dobri klimi a da ne se japonski. Ako Haier ama baš ništo ne laže za svoite parametri zošto da ne go pravi toa i Midea i Hisense?????
Не реков дека лаже, реков нема подетални искуства споделени а веќе 2-3 години се на пазаров тие модели...
Ајде ќе биде може некој ќе купи и ќе сними нешто поубаво подетално да видиме... а не само сличе од ватметар.
Па да почниме да се навикнуваме на тој фактот :)

Член од
2 август 2014
Мислења
1.778
Поени од реакции
4.132
Не реков дека лаже, реков нема подетални искуства споделени а веќе 2-3 години се на пазаров тие модели...
Ајде ќе биде може некој ќе купи и ќе сними нешто поубаво подетално да видиме... а не само сличе од ватметар.
Pa i nemaše nekoja ponuda od Hisense osven eden model.... Wings. Sega e nešto drugo.
Pred točno dve leta po moja preporaka eden moj prijatel kupi baš takov model 18- ka i so nea ladi nekade 100 m2 i gree otvoreni 60-tina m2 vo kuća bez izolacija so termopan stolarija.
Ama toj se greeše na kamin na 26 C i klimava normalno nema šansi istoto da go pravi, no na ladenje beše baš zadovolen. E sega jas ne sum ja merel nit nego nit mene me interesiralo kako modulira vo negoviot prostor.
Ama ova postiranovo od mojov komšija Kosta sum siguren deka ne e nikakva montaža, nema nikakva pričina da ne e verodostojno, baš naprotiv nemu ne mu odi vo prilog kinez da modulira nisko kako japonec, ha,ha,ha.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.529
Поени од реакции
2.822
Pa i nemaše nekoja ponuda od Hisense osven eden model.... Wings. Sega e nešto drugo.
Pred točno dve leta po moja preporaka eden moj prijatel kupi baš takov model 18- ka i so nea ladi nekade 100 m2 i gree otvoreni 60-tina m2 vo kuća bez izolacija so termopan stolarija.
Ama toj se greeše na kamin na 26 C i klimava normalno nema šansi istoto da go pravi, no na ladenje beše baš zadovolen. E sega jas ne sum ja merel nit nego nit mene me interesiralo kako modulira vo negoviot prostor.
Ama ova postiranovo od mojov komšija Kosta sum siguren deka ne e nikakva montaža, nema nikakva pričina da ne e verodostojno, baš naprotiv nemu ne mu odi vo prilog kinez da modulira nisko kako japonec, ha,ha,ha.
Na ladenje najgolemo drvo od klima ke ladi.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.826
Поени од реакции
10.710
Na ladenje najgolemo drvo od klima ke ladi.
Мало сутра тоа..
Или навикнати сте во станчиња стуткани од сите страни со клими, па лесно ви е за ладење..?! Комшиите ве ладат, Сонце ве грее или од сабајле или од поручек!
Прашај некој што живее под плоча, или куќата му ја пече цел ден од сите страни, да видиш што ќе ти каже!

Член од
20 јануари 2023
Мислења
380
Поени од реакции
512
Jas bi izbral Hisense Energy Se bez razmisluvanje. Imas nekolku strani nanazad str.3541 postitano od mene brošura kade se gleda deka ovaa klima od 11 modeli na Hisense e na visoko 4 mesto, znači visoka sredna klasa..... Eve jas imam Haier no toj e na 3 mesto od dole, znači vlezen model.....
Za Aeri da ne pravam muabet vlezen model na Midea Aurora pred 3-4 godini.....
Ма лажат овие кинезиштава Хисенс, не спушта до 190, мојата не оди под 191,6 :vozbud: :angel:

Attachments

Член од
29 август 2019
Мислења
1.254
Поени од реакции
2.991
Ма лажат овие кинезиштава Хисенс, не спушта до 190, мојата не оди под 191,6 :vozbud: :angel:
Абе снимете видевце да се гледа дал стабилно модулира, бар едно 10-15 мин.... не мора повеќе :)
Вака може да е само уловен момент пред гасење....
Ако сме профи, на видефце треба и далечинското да се види дал е на мод греење и да кликнеш еднаш на плус/минус да титни што вика Стрелчо :)
Уште по-профи би било термометар со сонди за мерење температури на усис и издув, битна ствар е колкава deltaT вади со тие 191.6w, да не имаш како Хансолот на Грее само 2С deltaT :unsure:

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.529
Поени од реакции
2.822
Мало сутра тоа..
Или навикнати сте во станчиња стуткани од сите страни со клими, па лесно ви е за ладење..?! Комшиите ве ладат, Сонце ве грее или од сабајле или од поручек!
Прашај некој што живее под плоча, или куќата му ја пече цел ден од сите страни, да видиш што ќе ти каже!
Togas neka napravi kuka prvo, posle drndanje.
Ne pravime muabet tuka za kolibi i satori.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.826
Поени од реакции
10.710
Togas neka napravi kuka prvo, posle drndanje.
Ne pravime muabet tuka za kolibi i satori.
Аха… значи вашите клими не се за куќи по македонски стандард, туку само за шведски?!

Потсети ме на ова нареден пат(а тоа ќе биде многу брзо), кога ќе пробаш на некој да му увалиш Амбер за 20 квадрата! Важи?!

Член од
7 октомври 2023
Мислења
7
Поени од реакции
4
Здраво друштво.
Ве молам сподетете искуство со клима Cooper&Hunter 3.5 ниска[парапетна]
Како е со потрошувачка?
И доколку некој знае да ја спореди со Gree ниска. Која е подобра? Дали да купам C&H или да чекам Gree да стигни?
Поздрав

Член од
11 април 2012
Мислења
4.633
Поени од реакции
5.354
Ако ја тргнеме екипата на Грее останаа едвај 10 члена што коментираме тука и претежно се контраме со горе споменативе.

зарем очекуваш од тоа духовите, а може и лажни профили да се што доаѓа прашува за мислење и исчезнува у заборав да сними видео :)

Kajgana Shop

На врв Bottom