Good looking....
Jas bi izbral Hisense Energy Se bez razmisluvanje. Imas nekolku strani nanazad str.3541 postitano od mene brošura kade se gleda deka ovaa klima od 11 modeli na Hisense e na visoko 4 mesto, znači visoka sredna klasa..... Eve jas imam Haier no toj e na 3 mesto od dole, znači vlezen model.....Хајсенс енерџи СЕ ми ја нуди продавачот како подобра варијанта од аери+, додека хаиер тундра е 1500ден плус од нив.
Која е најдобра варијанта?
Добар шлаг, убави тврдења ама за жал сето само на хартија...Kako šlag Hisense tvrdi deka spušta do 190 W, ima 6 brzini na turbina......
Eve ti go Kosta na istata strana, i za negoviot model stoi ista modulacija, ima i drugi, no ne na našiov forum. Najskapiot model na Hisense e baš top izbor, će treba poleka da se navikneš na faktot deka postojat dobri klimi a da ne se japonski. Ako Haier ama baš ništo ne laže za svoite parametri zošto da ne go pravi toa i Midea i Hisense?????Добар шлаг, убави тврдења ама за жал сето само на хартија...
Некој да има искуство да потврди со некоја снимка или нешто слично?
Што знам, Hisense не се вчерашни, до сега требаше на форумов да има споделено искуства ако беа толку добри...
А вака без реално споделено искуство јас не би препорачувал баш така без размислување!
Не реков дека лаже, реков нема подетални искуства споделени а веќе 2-3 години се на пазаров тие модели...Eve ti go Kosta na istata strana, i za negoviot model stoi ista modulacija, ima i drugi, no ne na našiov forum. Najskapiot model na Hisense e baš top izbor, će treba poleka da se navikneš na faktot deka postojat dobri klimi a da ne se japonski. Ako Haier ama baš ništo ne laže za svoite parametri zošto da ne go pravi toa i Midea i Hisense?????
Pa i nemaše nekoja ponuda od Hisense osven eden model.... Wings. Sega e nešto drugo.Не реков дека лаже, реков нема подетални искуства споделени а веќе 2-3 години се на пазаров тие модели...
Ајде ќе биде може некој ќе купи и ќе сними нешто поубаво подетално да видиме... а не само сличе од ватметар.
Па да почниме да се навикнуваме на тој фактот
Na ladenje najgolemo drvo od klima ke ladi.Pa i nemaše nekoja ponuda od Hisense osven eden model.... Wings. Sega e nešto drugo.
Pred točno dve leta po moja preporaka eden moj prijatel kupi baš takov model 18- ka i so nea ladi nekade 100 m2 i gree otvoreni 60-tina m2 vo kuća bez izolacija so termopan stolarija.
Ama toj se greeše na kamin na 26 C i klimava normalno nema šansi istoto da go pravi, no na ladenje beše baš zadovolen. E sega jas ne sum ja merel nit nego nit mene me interesiralo kako modulira vo negoviot prostor.
Ama ova postiranovo od mojov komšija Kosta sum siguren deka ne e nikakva montaža, nema nikakva pričina da ne e verodostojno, baš naprotiv nemu ne mu odi vo prilog kinez da modulira nisko kako japonec, ha,ha,ha.
Мало сутра тоа..Na ladenje najgolemo drvo od klima ke ladi.
Ма лажат овие кинезиштава Хисенс, не спушта до 190, мојата не оди под 191,6Jas bi izbral Hisense Energy Se bez razmisluvanje. Imas nekolku strani nanazad str.3541 postitano od mene brošura kade se gleda deka ovaa klima od 11 modeli na Hisense e na visoko 4 mesto, znači visoka sredna klasa..... Eve jas imam Haier no toj e na 3 mesto od dole, znači vlezen model.....
Za Aeri da ne pravam muabet vlezen model na Midea Aurora pred 3-4 godini.....
Kako šlag Hisense tvrdi deka spušta do 190 W, ima 6 brzini na turbina......
Абе снимете видевце да се гледа дал стабилно модулира, бар едно 10-15 мин.... не мора повеќеМа лажат овие кинезиштава Хисенс, не спушта до 190, мојата не оди под 191,6
Togas neka napravi kuka prvo, posle drndanje.Мало сутра тоа..
Или навикнати сте во станчиња стуткани од сите страни со клими, па лесно ви е за ладење..?! Комшиите ве ладат, Сонце ве грее или од сабајле или од поручек!
Прашај некој што живее под плоча, или куќата му ја пече цел ден од сите страни, да видиш што ќе ти каже!
Аха… значи вашите клими не се за куќи по македонски стандард, туку само за шведски?!Togas neka napravi kuka prvo, posle drndanje.
Ne pravime muabet tuka za kolibi i satori.
Ако ја тргнеме екипата на Грее останаа едвај 10 члена што коментираме тука и претежно се контраме со горе споменативе.Не реков дека лаже, реков нема подетални искуства споделени а веќе 2-3 години се на пазаров тие модели...
Ајде ќе биде може некој ќе купи и ќе сними нешто поубаво подетално да видиме... а не само сличе од ватметар.
Па да почниме да се навикнуваме на тој фактот