Најекономично греење и ладење

Член од
26 април 2011
Мислења
20
Поени од реакции
14
Eve ke se obidam da ti odgovoram i pomognam,ako ne e veke kasno,pod uslov da nemas kupeno seuste klimatizer.
Veke si odvoil 1000 evra za klimatizer,a za tie pari mozes da kupis dosta soliden klimatizer.
No neznam kako setas po prodavnici,a za 1000 evra se kupuva soliden klimatizer Japanec sto ke gi pokrie tvoiite toplotni zagubi.
Navamu -natamu se spust na Hajsensot ili Midejata.
Abe bratko javi se ako ne e kasno da predlozime poarna opcija.
Klimatizer ne se kupuva stalno.
Samo montaza i zaebancii mozt da te kostaat preku 100 evra.
Klimatizerot e podolgovecna investicija.
Ima resenie za tebe,a ako si kupil nesto od kinezarijava ,togas so zdravje da te sluzi.
Касно е веќе купив Мидеа.. ќе ви кажам за некој месец што е како е

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.790
Decki ,
Klima denovive pushtena na 22 Stepeni , Heatlig, Fan na AUTO!
Prashuva coekov dali FAN na Auto e ok ili da bira neshto drugo !?
Navecer ja spushtal na edno 17-18 Stepeni i FAN ist na Auto.

Pozdrav

Член од
28 декември 2011
Мислења
187
Поени од реакции
345
Eden redoven clen na temava rece deka 80% od domakinstvata ziveat vo podprosecni izolirani objekti.
E sega zamisli gi tie domakinstva da se grejat na drva.
E sega investicija velis vo skpa klima.
A kolkava ke bide cenata na evtinata klima a da gi pokre negovite toplotni zagubi.
Znaci sprema tebe site sto se vo podprosecno izolirani domovi trba da koristat poevtin ured.Taka li.
A,prasanje e i dali i situacijata dozvoluva izolacija,ne samo od finansiski aspekt.
I prasanje dali toj poevtin ured ke gi zagree,koga ke fatat minusi,a upiten e i kvalitetot.
A poarnite kinezi i tie se 20%-do 30% poevtini od nekoj model japonski.
E taa Midejata sto mu ja predlagaa i toj Hajsensot se poslabi od nekoj Japonec co Eurovent.
Ne znaci deka site Japonski klimi se skapi.
Ne sakam da navreduvam ili potcenuvam nikakov brend,ama jas na negobo mesto bi igral taka.
Toa e moe razmisluvanje,a go pocituvam i tvoeto iako mozi ne se slozvam so toa sto go kaza.
Diskusijata ni e epten crno bela.
Ako veke sporeduvame kineski i japonski , treba da se sporedi model so model.
Ako ima veke predlog kinez 5.5kw so nadvoresna 45kg so 1.4 kg polnenje, koj e ekvivalenten model japonski , kolku pari e poskap i sto ima toj a nema kinezot.

Daj predlozi japonska klima do 1000 evra da mu gi zadovoli toplonskite zagubi? Bas me interesira,

Член од
21 април 2008
Мислења
267
Поени од реакции
130
@zlatko_ti412 Normalen usis i izduv
Ch1: nadvor T ch2: izduv T ch3: usis T
Brzina 1/4 , neprijatno mi e na pojako.
Denes samo ednas napravi off bidejki bese zatvorena vratata od sobata.
Imas i kolku potrosila denes : 32.5 denari @7 den / kwh
Klimata e 5 pati poevtina od tvojata.

Ali eve gree se naj shit klimi, site sto imame gree sme idioti itn.

Прегледај го приврзокот 394634

Pozdrav do klanot Japanski klimi :
Вчера кај мене сефте оваа год и денес неколку саати од сабајле

Вчера од 7ч до 23ч ….22темп. 2.24кв потрошени

B02E49F8-9D9A-4670-85D9-48F5A3069562.jpeg

Член од
29 август 2019
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.998
Ako ima veke predlog kinez 5.5kw so nadvoresna 45kg so 1.4 kg polnenje, koj e ekvivalenten model japonski
Вакво нешто нема да најдеш кај нас!
Ќе најдеш на скандинавски пазар ама таму кога некој ќе го купи со него ќе грее цела куќа 200-300м2 на надворешни од -25 или -30С.

Пример, Mitsu RW50VGHZ, 54kg со 1.2kg freon и 22cm3 twin компресор со максимални 48,655 BTU/h

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.249
Поени од реакции
2.291
Човек нема вкус тука! Практичност пред се!
Фуегото пред 20 години имаше малечко нумеричко со две цифри!
Тек сега гледам колку практично и добро било…
Мењаш со даљинското, а буљиш горе у неа! Е толку практично! Дури и у темница оти нема шанса да згрешиш…
И пак си се враќа да покажува амбиентална Т по 5-10сек.

На митсуво мало сутра тоа… ќе бркаш термометри, па уште навечер нит знаеш што си стиснал нит што си наместил!
Да, неосветлено е даљинското бтв..

Али битно има едно копче што истовремено е и диода, и толку фино долгнавесто е…
Се гледа дека место нормален човек, манекенка ја има дизајнирано…

(А ако се сеќавам убаво, Тошиба не се замара ни диода да стави..)
Naviknat si,mene voopsto ne mi fali.
Steluvam trmperatura setiram autamatika i dajlinskoto vo fioka,a nekogas i neznam ni kaj e.
Diskusijata ni e epten crno bela.
Ako veke sporeduvame kineski i japonski , treba da se sporedi model so model.
Ako ima veke predlog kinez 5.5kw so nadvoresna 45kg so 1.4 kg polnenje, koj e ekvivalenten model japonski , kolku pari e poskap i sto ima toj a nema kinezot.

Daj predlozi japonska klima do 1000 evra da mu gi zadovoli toplonskite zagubi? Bas me interesira,
Ti kaza Zlate,ako japonecot napavi klimatizer so 1,4kg freon i da tezi 45kg,ke izvadi najmalce od30-50% pogolmea snaga od kolku kineskive,a so ista potrosuvacka.
Bidi vo toa siguren.
A toa sto ke mu predlozev na clenot ne kazuvam,veke e zavrsena rabotata,so zravje neka si ja sluzi Midejata.
Mozebi vo nekoja druga prilika,ako dojdi nekoja slicna situacija.
Rabotata e so sto pomalce materijal da izvadis poefikasna a i dovolno snazen ured.
Ama toa e dolgo i siroko.
Автоматски споено мислење:

Вчера кај мене сефте оваа год и денес неколку саати од сабајле

Вчера од 7ч до 23ч ….22темп. 2.24кв потрошени

Прегледај го приврзокот 394800
Pa prosek i jas po okolu 3kw dnevno.
Ja vklusiv vo pnedelnikot,gram na 23c.

Последно уредено:
Член од
2 август 2014
Мислења
1.789
Поени од реакции
4.150
Читав некаде за ова и као јапанците немаат дисплеи ради некоја регулатива да трошат помалце од 1w кога се офф
Tek ova nema vrska, vo off displejot e izgasen, mojata ima displej i troši samo 0.7W, a ima i opcija da se gasi displejot so daljinskoto.

D

Deleted member 157923

Гостин
Tek ova nema vrska, vo off displejot e izgasen, mojata ima displej i troši samo 0.7W, a ima i opcija da se gasi displejot so daljinskoto.
Да многу добра работа е дисплејот.
Штета што јапонските го немаат.
Исто мислам можи самодијагностика климата да појави некој код на истиот дисплеј ако нешто не е во ред.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.755
Здраво. Дали е подобро за економичност и ефикасност во куќа со добра изолација за греење климата да работи 24/7 или да се пушта или гаси по потреба?

Член од
2 август 2014
Мислења
1.789
Поени од реакции
4.150
Да многу добра работа е дисплејот.
Штета што јапонските го немаат.
Исто мислам можи самодијагностика климата да појави некој код на истиот дисплеј ако нешто не е во ред.
E ne nemoj toa, ne im treba na japoncive nikakva dijagnostika neli tie ne se rasipuvaat.
I tie imaat preku nekakvi glupi trepkanja na diodi ili kombinacii na zapaleni/izgaseni diodi i sekako deka se rasipuvaat. Ova go imaše ušte na moite FONKO kupeni 2003 god. Štedja bato ništo drugo.
Mora da se složime deka ne e luksuz nitu pak lampion za da se prodade postavuvanje na sokrien digitalen displej i fakt e deka e mnogu korisen za korisnikot.

Kajgana Shop

На врв Bottom