- Член од
- 19 март 2021
- Мислења
- 220
- Поени од реакции
- 542
Не може да се чувствува ладен воздух, ако куќата е добро изолирана (како твојата), Субјективното чувство на топлина е различно кај слабо и добро-феноменално изолираните згради (како твојата)....
Nema potrebe da mi hladan zrak puše po kući ..Kopčaš
Во право си... Да ти кажам искрено, да давав 23, 24к за изолација, немаше каубојски да ставам обични сплит клими, ни Gree, ни Mitsubishi, .. туку нешто многу многу помодерно, што не е класичен сплит. На ѕидот сплит изгледа многу многу грдо. За тоа сите се согласуваме.Tako je ..Gree No1... Nisam lud da kupujem Mitsu , pa skoro sam opremio komplet kuću za cijenu jedne mitsu , to je klima za naivčine ..
Не ми е јасно ...Некогаш велиш моја клима, а некогаш моите клими...Не ми е јасно дали имаш само еден уред, или повеќе. Пошто прочитав на друг форум пред некое време, дека се грееш и на пелет. Не ги барав твоите постови (да не биде забуна), го читав форумот за други информации. И на ES форум спомнуваш само една клима, Lomo Regular, и за котли и пелети цела инсталација за 300m2. Ако си во толку добро изолирана куќа, инсталира два типа на греење, тогаш тоа е многу многу лошо. Како што реков, фрлени пари. Енергетски ефикасните куќи не се греат така. Па не ми е јасно, на овие дијаграми се гледа и потрошувачката на пелети?...
Ti sad meni pričaš o COP ? Ček da ti uslikam SS godišnje potrošnje ...
...Ukupno za dva sprata , za treći imam drugi mjerač prazi samo 6 mjeseci unazad , no tu je u okvirima ..
Истото го кажав и за мојите lowbugget климите. Можеби 35 степени во твојата клима е потопло од 35 код мојата.... najniza T s kojom radi je 35°
Не слушам сериозно никој што мислам дека тој не е искрен. Само ако сакам да се забавувам. . Би сакал да ти верувам, а имаш една клима. A јас 4. Никогаш не си видел како работат јапонските клими и бараш од мене да те слушам. . Плус, изгледа дека греењето во твојата пасивна куќа е лошо испланирано. Жал ми е, но не можам да те слушам.Alena da slušaš kad ti objašnjava , ne pričaj narodu besmislice da se " lepo greješ s dvesta wati "..
Ok
Но, хммм ..
Еве, ако одлучам да го инсталирам пелетот, веќе можам да те слушам. Малку.
Се извинувам што не ги цитирам цели твоји постови, туку само најважните делови.
Последно уредено: