Најекономично греење и ладење

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
Eve od moe iskustvo ti preporacuvam toshiba suzumi plus 5.5 kw 65000 so montaza ja zemav na 28.12 i ja montiraa vo nedela pred da pocne da paga sneg i temperatura,i prezadovolen sum,doma po kratki rakavi sme pa moram ponekogas i prozor da otvoram.Za drugite japonci znam deka vo ics ima daikin ama izbegav od tamu, gi cekav 45 min od sabajle da go otvorat izlozb.salon.
сигурно ти дадоа даљинско со климата има на него колку да се намести температурата

Член од
3 ноември 2014
Мислења
44
Поени од реакции
53
сто му громова ... СРЕКНА НОВА ГОДИНА
Нека новата година ни донесе пониски цени на јапанските клими па сите на гости по еден јапанец да си имаме:)

Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
ha ha ha, abe daljinsko ima, ima duri i brojki na nego ali koj da sfati kako fukncionira;-)[DOUBLEPOST=1420148967][/DOUBLEPOST]Izgleda mi treba vreme da go naucam reguliranjeto, bidejki na daljinsko go mestam na auto fan , na temperatura 21 a doma na termometar pokazuva do 23-24. e sega pogresna lokacija na termometar ili sto drugo znam deka e zesko, pa namaluvam na 19 na daljinsko za vnatre da e podnoslivo okolu 22

Член од
3 ноември 2014
Мислења
44
Поени од реакции
53
не ме чуди toshiba што грее за по кратки ракави, мој пријател има toshiba avant 167 и грее 46 кв без проблем денеска му бев на гостиза по кратки ракави е, според мене многу е важен правилен избор на btu во однос на квадратура која сакаме да а грееме ,и да земеме најскапа клима од 12000 btu нема да згрее 40 кв на овие минуси

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
ha ha ha, abe daljinsko ima, ima duri i brojki na nego ali koj da sfati kako fukncionira;-)[DOUBLEPOST=1420148967][/DOUBLEPOST]Izgleda mi treba vreme da go naucam reguliranjeto, bidejki na daljinsko go mestam na auto fan , na temperatura 21 a doma na termometar pokazuva do 23-24. e sega pogresna lokacija na termometar ili sto drugo znam deka e zesko, pa namaluvam na 19 na daljinsko za vnatre da e podnoslivo okolu 22
се пошегував јас малку немој да сватиш здраво за готово те разбирам убаво што сакаше да кажиш

Член од
19 декември 2014
Мислења
566
Поени од реакции
735
iskreno ziveam vo kuka gream kujna so trpezarija dnevna i pretsoblje na sprat vkupno okolu 40 m2 i eve na -10 stepeni nadvor vnatre e stavena na 20 auto fan i imam okolu 22 stepeni,skoeo cel den bez difrost ili jas ne sum zabelezal..
izolacija od stiropor imam na 2 zida a vnatresna so tervol i gips sekade, e sega ako otvoram i spalna da gream od 13 m2 moze da dojde na daljinsko 20 i vo prostorija t,e na termometar 20 stepeni[DOUBLEPOST=1420149936][/DOUBLEPOST]i nema lutenje ;-)

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Eve od moe iskustvo ti preporacuvam toshiba suzumi plus 5.5 kw 65000 so montaza ja zemav na 28.12 i ja montiraa vo nedela pred da pocne da paga sneg i temperatura,i prezadovolen sum,doma po kratki rakavi sme pa moram ponekogas i prozor da otvoram.Za drugite japonci znam deka vo ics ima daikin ama izbegav od tamu, gi cekav 45 min od sabajle da go otvorat izlozb.salon.
Овој дел е најдобар :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.499
Овој дел е најдобар :)
:) Ок малку време ја има климата ама ладното времето му се погоди за тестирање, ако е сега добра на потопло уште полесно.
Него еве ти едно линкче да си читкаш за Daikin (во Download sekcijata) глеам се интересираш, сервисни и кориснички има за све од Даикин посебно и за оние модели што кај нас ги имаат у продажба, имаш плус и еррор кодови за даикин.
Има доста документација и за Panasonic i Sanyo ако на некој му притреба.[DOUBLEPOST=1420159781][/DOUBLEPOST]На десктоп имам widget од Weather Underground и моментално покажува -15 за Skopje-Petrovec, измерив на тераса колку е бидејки не ми изгледаше за толку студено и ми покажа -8 и еднаш -9 па пак се врати на -8....кај гледате температура ?
Има и некоја приватна мерна станица од Sopishte и таму е -8 и сеа по неа се ориентирам, можно ли е толкава разлика од 7 степени да има од аеродромот до градов ? Кај гледате температури ? И acuweather покажува -15 а нема врска и тие од аеродромот зимаат податоци.

Последно уредено:
Член од
24 септември 2013
Мислења
344
Поени од реакции
317
На десктоп имам widget од Weather Underground и моментално покажува -15 за Skopje-Petrovec, измерив на тераса колку е бидејки не ми изгледаше за толку студено и ми покажа -8 и еднаш -9 па пак се врати на -8....кај гледате температура ?
Има и некоја приватна мерна станица од Sopishte и таму е -8 и сеа по неа се ориентирам, можно ли е толкава разлика од 7 степени да има од аеродромот до градов ? Кај гледате температури ? И acuweather покажува -15 а нема врска и тие од аеродромот зимаат податоци.
I mene mi izgleda deka stanicata vo Petrovec pokazuva dosta poniski temperaturi od onie vo gradov.
Kako i da e, koga vidov sinokja pred legnuvanje -15 deka pokazuva nekako kako da mi vleze stud vo koski, pa frlivme po edna frotirka vrz kebeto so koe se pokrivame. Mi bese mnogu prijatno toplo.
Maliot se razbudi nakaj 5:30, dzirnav na tel nabrzina temeratura i pak -15. Stanuvam do dnevna, Hansolot duva vrukjo, standardna temperatura doma.
Sega se razbudiv ispoten, gledam Pertovec stoi -11.
Znaci za site koi se izgubeni vo oznakite na Gree, na krajot sto e tolku bitno koja oznaka e, klimata e nenormalna za tie pari. Gledav Mitsubishito na nmarkovski ima samo malku podobri performansi a normalno mnogu povisoka cena koja sepak i ne e strasna ako se sporedi so drugite japanci kaj nas.

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
оваа ти е најточна друже ретко да погрешат степен-два
http://www.gismeteo.ru/city/hourly/47100/#wdaily1

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
На десктоп имам widget од Weather Underground и моментално покажува -15 за Skopje-Petrovec, измерив на тераса колку е бидејки не ми изгледаше за толку студено и ми покажа -8 и еднаш -9 па пак се врати на -8....кај гледате температура ?
Мерната станица во Петровец зимно време редовно покажува неколку степени помалку од температурата во Скопје. Исто и таа на Зајчев рид. Нормално со оглед дека се на отворени и едната на бришан простор, другата на високо. Е сега Скопје е широк поим. Бутел, Радишани, Црниче редовно имаат два-три степени пониска температура од Центар, Карпош или Капиштец.
Јас си го гледам термометарот на тераса и за мене тој е најрелевантен и ноќеска измерил најниска температура досега -10,1 степен. А за прогноза го консултирам wunderground,

Член од
2 август 2014
Мислења
1.783
Поени од реакции
4.144
Моите три обични клими работат непречено на оваа температура
Дали некој има проблеми си климите поради нискава температура?
Jas imam problem so mojata FONKO obicna on/off klima, sega na T OD -5 DO -10 C ima COP mislam nekade okolu 0.5-0.6. I tvoite ne se podaleku od ova, moj sovet ne gi pustaj od -2 pa nadole COP-ot im e 1000 % POMAL OD 1.....COP 3, toa im e max. go postigaat na +12 C, na +7 C tesko da imaat COP 2, se ispod + 5 tie isto dali grealka ili klima. Za tie sto nemaat saglam klimi sega na ovie T najdobro e TA pecka so COP 2 . Sega i mnogu inverteri nemaat COP 2, taka da TA e izmislena rabota.....

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom