На десктоп имам widget од Weather Underground и моментално покажува -15 за Skopje-Petrovec, измерив на тераса колку е бидејки не ми изгледаше за толку студено и ми покажа -8 и еднаш -9 па пак се врати на -8....кај гледате температура ?
Има и некоја приватна мерна станица од Sopishte и таму е -8 и сеа по неа се ориентирам, можно ли е толкава разлика од 7 степени да има од аеродромот до градов ? Кај гледате температури ? И acuweather покажува -15 а нема врска и тие од аеродромот зимаат податоци.
I mene mi izgleda deka stanicata vo Petrovec pokazuva dosta poniski temperaturi od onie vo gradov.
Kako i da e, koga vidov sinokja pred legnuvanje -15 deka pokazuva nekako kako da mi vleze stud vo koski, pa frlivme po edna frotirka vrz kebeto so koe se pokrivame. Mi bese mnogu prijatno toplo.
Maliot se razbudi nakaj 5:30, dzirnav na tel nabrzina temeratura i pak -15. Stanuvam do dnevna, Hansolot duva vrukjo, standardna temperatura doma.
Sega se razbudiv ispoten, gledam Pertovec stoi -11.
Znaci za site koi se izgubeni vo oznakite na Gree, na krajot sto e tolku bitno koja oznaka e, klimata e nenormalna za tie pari. Gledav Mitsubishito na nmarkovski ima samo malku podobri performansi a normalno mnogu povisoka cena koja sepak i ne e strasna ako se sporedi so drugite japanci kaj nas.