za mene znam deka ne lazam, nema za shto. a ostanative clenovi zoshto bi lazele. Inace za dopolnitelna ilustracija: moi prijateli: tri clena familija plus edno godishno dete/bebe, se great na klima fonko stara 12ina godini, kapenje, gotvenje na struja plus FUCKEN sushara. Stan severo istocen bez izolacija so nova dograma, great okulu 40m2. Nivnata noemvriska smetka za struja beshe/e 3500mkdNe ni ocekuvav da me razbere nekoj, koga i jas ne razbiram.... ili nekoj laze tuka ili mene me kradat od distribucija, ili pak i dvete...
Jas mislam deka si vo temnica a pisuvas preku smartfon koj si go napolnil na rabota i najverojatno ne ti e toplo i stavas sisinja plasticni so topla voda pod jorgan i togas ima logika da placas 2x00 denara , ili Tesla ti ostavil vo nasledstvo nekoj proekt. Se salam izvini, ama sekoja cest, ja i vo avgust koga sum 10 dena na odmor, ne se gree, samo ladenej 20 dena i toa ne preterano pa pak sum okolu 3.500, ama koga ce stanam prvo vo cesma cekam da stigne toplata voda pa ja frlam vo lice, i kakov sum jas takvi se i decata i zenata. Stedlivi sijalici samo tamu kade moze (wc i hodnik) i toa obavezno warm light, vo soba za prestoj samo halogeni g4 i g9 i 2 stedlivi sijalici panasonic od tehnomarket vo ona hartieno stolb svetlo od jysk a prethodno imav neonki i mislam deka poludev od nivOva za sijalicite se zlozuvam, no ostanatoto za fen, pegla i tako dalje sto navede deka ne e mnogu, ne se slozuvam budejki smetkata e zbir od site potroshuvaci. Znaci dali imame frizerski salon ili ne, vo prashanje se nashite naviki. A ako sakame lagodno da si ziveeme togash nema potreba ni za klimi da pravime muabet. Kako shto navedov i prethodno: i so nashe vnimanie i bez nashe vnimanie EVN so dovolno bogati.
TZLATKO prijatele tetovski. Eve za Noemvri site imame okulu 2 do 2.500 mkd mesecna smetka. Znaci ili ti si greshka deka ne moze normalno semejstvo vo ler period )bez greenje) da bide pod 2000 ili pak jas, moongoses, ogledalceto i ostanatite sedime doma vo temnica, ne gledame TV, ne koristime pc ( a od kade li jas pisuvam sega?) i ne se cistime. Ova cisto bidejki onaka, malce provokativni ti bea postovite, posebno poslednive, me potseti na eden drug clen na forumov. A zo tvoite tehnicki poznavanja, pruzam raka i vadam kapa (eve i rima izvadivme)
Jas mislam deka si vo temnica a pisuvas preku smartfon koj si go napolnil na rabota i najverojatno ne ti e toplo i stavas sisinja plasticni so topla voda pod jorgan i togas ima logika da placas 2x00 denara , ili Tesla ti ostavil vo nasledstvo nekoj proekt. Se salam izvini, ama sekoja cest, ja i vo avgust koga sum 10 dena na odmor, ne se gree, samo ladenej 20 dena i toa ne preterano pa pak sum okolu 3.500, ama koga ce stanam prvo vo cesma cekam da stigne toplata voda pa ja frlam vo lice, i kakov sum jas takvi se i decata i zenata. Stedlivi sijalici samo tamu kade moze (wc i hodnik) i toa obavezno warm light, vo soba za prestoj samo halogeni g4 i g9 i 2 stedlivi sijalici panasonic od tehnomarket vo ona hartieno stolb svetlo od jysk a prethodno imav neonki i mislam deka poludev od niv
@tzlatko znae od eden forum se razgovarase za spektarot na ovie stedlivi sijalici i kako deluvaat na psihata
Izgleda vo Tetovo ima druga tarifa EVNNavistina ne sum pameten zosto mojata smetka e 4000 za noemvri!? Koristam plin, stedlivi sijalici, led TV, led monitor, imam novi sovremeni frizideri, perilka i susilka, gream isklucivo edna soba, nikoj ne preteruva so kapenje. Imam maski deca i ne se mnogu po kapenjeto, plus vece 6 meseci sme 3 clena, bevme 4....
Uste nesto e interesno, kolicinata na potroseni kwh za 2014 e za 30% zgolemena vo odnos na 2013, 7000 kwh na 9000 kwh za 2014 .Kako uspevate so mala potrosuvacka mene ne mi e jasno....
mene izgledqa i na nulata mi trosi Stvarno ne e za ovaa tema ama strujata kako koj ja mestel porano na tatkomi e katastrofa. Imam nulirano uzemlenje na nula na sam steker, bar kaj masinata za perenje go vidov toa. Na trofaznite imam 5ta zica koja bi trebalo da nosi uzemlenje ama samata zgrada nema izvedeno uzemlenje, moeto prasanje e dali drzi taa logika na es-forum kako sto e na slikata da se nuluva uzemlenjeto pred fid sklopkata?Izgleda vo Tetovo ima druga tarifa EVN
Неонките се тука некаде со штедливите сијалици. Тие ние што ги викаме штедливи со вистинското име се компактни флуорeсцентни светилки, те компактни неонки. Наједноставно речено тоа се неонки за во фасонка@moongoses a neonkite kakva potrosnja imaat kako sijalicite obicni ili ?
Под итно да спроведеш истрага каде ти се троши толку струја. Или имаш занемарено некој сериозен потрошувач или некој дефект некаде или комшијата плаќа под илјадаркаNavistina ne sum pameten zosto mojata smetka e 4000 za noemvri!? Koristam plin, stedlivi sijalici, led TV, led monitor, imam novi sovremeni frizideri, perilka i susilka, gream isklucivo edna soba, nikoj ne preteruva so kapenje. Imam maski deca i ne se mnogu po kapenjeto, plus vece 6 meseci sme 3 clena, bevme 4....
Uste nesto e interesno, kolicinata na potroseni kwh za 2014 e za 30% zgolemena vo odnos na 2013, 7000 kwh na 9000 kwh za 2014 .Kako uspevate so mala potrosuvacka mene ne mi e jasno....
a sto? ne razbiras ti latinica?