Kade se glavnite 63 A osiguraci ?Апсолутно се согласувам, особено што на ЕВН им платив 1000 евра за услугата а добив осигурачи и нула со квалитет ко на сликата и животен век од дури 4 години.
Ми дадоа клуче, но има пристап само до 3-ти осигурачи и тоа делот само за гасење а овој бидејќи беше стопен не можеше да се изгаси т.е. заглавен беше во вклучена позиција. До нулата нема пристап а исто така нема пристап и за замена на осигурачите па не можат да се заменат без да се отвори целиот шкаф од каде немам клуч (во шкафот има 2 саати). Во неформален муабет екипата што дојде ми рече дека имале недоволно квалититни приклучоци за нулата а и се случувало често некој од вработените недоволни да ги стегне истите па се случувале работи ко кај мене што се случија.
Kaj 80 % od priklucocite kade sto glavniot dovoden kabel do broiloto odi pod zemja ne vozdusno po banderi ima 3 glavni osiguraci pred broiloto meracot od po 63 A za sekoja faza po eden osigurac potoa e broiloto meracot nad meracot ima 3 osiguraci po 32 A i potoa se vnatresnite osiguraci vo Stanot/kukata.
Znaci glavnite osiguraci pred broiloto se 63 A nad broiloto se 32 A i vo kukata stanot se od 16 do 20 A vo zavisnost od aparatite Bojler Sporet i sl.
Kaj tebe kade se tie glavni osiguraci sto treba da se pred broiloto i kolku A ( ampera se ) i dali nad broiloto imas drugi osiguraci pa potoa vnatrsnite vo kukata stanot ?