- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.294
- Поени од реакции
- 3.067
Јас имам IR греалка (1kw) во бања ама ја користам исклучиво по потреба....
Сум ја оставил зимно време и по неколку часа вклучена као да видам дал ќе загрее ама не ме импресионираше... плочките накрши грелката (оддалечени некои 2 метри) скоро и да не беа загреани воопшто после саати работење и потрошна од 1kw/h.
А при стоење пред неа се осеќа топлина, што е океј за после туширање ама сепак не доволно добро зашто топлината е од страната на телото од каде што е поставена греалката.
Поставена ми е веднаш над огледало во бањата па понекогаш дури знае да биде и проблем и топлината станува непријатна кога се врткам подолго пред огледало за бричење и со главата сум оддалечен неполн метар од греалката.
Е сеа мојата е постара.... еве баш ваква:
www.bauhaus.se
Овие новите може се многу подобри ама сепак мислам принципот на работа е тој.... топлината се осеќа само од страната од која те грее греалката.
Сум ја оставил зимно време и по неколку часа вклучена као да видам дал ќе загрее ама не ме импресионираше... плочките накрши грелката (оддалечени некои 2 метри) скоро и да не беа загреани воопшто после саати работење и потрошна од 1kw/h.
А при стоење пред неа се осеќа топлина, што е океј за после туширање ама сепак не доволно добро зашто топлината е од страната на телото од каде што е поставена греалката.
Поставена ми е веднаш над огледало во бањата па понекогаш дури знае да биде и проблем и топлината станува непријатна кога се врткам подолго пред огледало за бричење и со главата сум оддалечен неполн метар од греалката.
Е сеа мојата е постара.... еве баш ваква:
INFRAVÄRME TERMO 1000W 230V IP21
Infravärmare 1000WInfravärmaren ger en behaglig extravärme på t ex altanen, verandan eller i uterummet. Galler i svart lack med silverlackerad baksida. Rörelement i rostfritt stål och högglanspolerad reflektorplåt. Väggfäste ingår.Teknisk informationSpänning: 230V-50HzEffekt: 1000...
. Според све што читав тврдат дека инфрацрвените панели се најефтин начин на греење на струја, ама тоа е тврдење од производителите затоа овде прашувам.