Друже дај у Паинт доцртај ручно која соба што е спална/кујна/дневна ??....и многу битно прозори па и врати,вака нејасно еЕве многу подобро решение од тоа да се мачам да нацртам со точните димензии. На спратот што сакам да го загревам и на кој сакам да ставам фасада.
ako ova e odgovor za mene ne te razbrav bas.Toa gore ti e volumenski protok
Не беше за тебе....ako ova e odgovor za mene ne te razbrav bas.
Како и да вртиш, 5цм стиропор не ти бега. Колку што израчунав, имаш околу 120м2 за фасадирање.Ајде да видиме дали ке успее сликава, инаку сите ѕидови на слика се цигла освен оној ѕид кои ги двои ходникот со скалите, надворешните ѕидови се сендвич (цигла12цм+тервол5цм+цигла12цм), а внатрешните ѕидови се единечна цигла. На првичната слика има многу соби но тоа е слика од првичната изведба на спратот кој беше наменет само за спиење, а сега е преуреден за да се добие малечок стан.
cestito klimaДојде пријателов, ја монтираше климата. Ама некако набрзина беше се бидејќи дојде во 19:00 часот. Па сега ме јаде јанза. Кога ќе ја пуштам климата се чуствува како некое пуцкетање од неа ама само на почетокот, после си работи тивко. Втора работа денес што приметив е дека надворешната единица повремено свири. Дали е тоа нормално ?
И мала помош, некој да ми дешифрира што гледам на апаратчево.
Дали е работено 28 саати и потрошено вкупно 7.8 кв и потрошено 39 денари ?
Ако е тоа точно што е третата слика ? Тоа времето е моментално колку е саат но другите вредности немам појма.
третата слика ти е моменталната потрошувачка и троши 1.8ден.според мене е многу за овие пролетни температури
инаку честито нека ти е климата со здравје да си ја користиш
што модел е и колку квадрати грееш не сум во тек
Zelenko
A sto klima zema?
Благодарам на одговоритеcestito klima
Toa pucketanjeto na klimata na vnatreshnata ednica da ne te plashi. Normalna reakcija na plastikata na toplo ladno. Ladna plastika imash na start na vnatreshna edinica, koga ja startovash klimata idi topol vozduh i klimata t.e. plastikata nekoj mikron se shiri i toa doveduva do krckanje. A istoto ke go zaprimetish i koga ke ja isklucish.
Ushte ednash so zdravje da se koristi.